Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Fordele og ulemper
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Sider: 1 2
Citat:quote:

Originally posted by rekylling

Vindmøller på åbent hav. Overskudsstrøm bruges til at pumpe vand op i store bassinner. Når møllerne ikke kører udvikler man vandenergi på at lade vandet løbe nedad gennem turbiner. Masser af arbejdspladser. Vedvarende udnyttelse af vinden. Vi beholder kronerne inden for landets græsner og forærer ikke kWh væk til tyskerne.


Ehhhh, det virker faktisk i Norge - at pumpe vand op i højereliggende bassin'er med overskudsstrøm, når det er billigere at bruge strømmen selv, end at sælge det til markedspris.

Men jeg tror det bliver lidt svært i Dk, for hvor mange "store bassiner" kan man lige have på himmelbjerget?
Husk på der skal en rimelig faldhøjde på, for at skabe strøm.

Vindmøller giver energiselskaberne hovedpine - for det er jo meget smart at man kan smække en 1-2-3-5 Megawatt vindmølle op næsten hvor som helst.
Men når eldistributionsnettet er dimensioneret efter at der kun er forbrugere - så kan det være svært at komme af med strømmen.
Så skal elnettet styrkes (større ledningskvadrat, ombygges i transformerstation - større trafo, kraftigere brydere m.v.).

Kontakt evt EnergiMidt og hør dem efter... hvor mange der sidder og projekterer på sådanne ting. Det er ikke en helt billig affære at smække en vindmølle op...
EnergiMidt er ikke producent, men køber elektricitet og distribuerer det - samtidig med at de er distributør/transportør af strøm via deres net. De kæmper dagligt med sådanne sager og det koster en hel del at styrke nettet på den måde.
Men jo, det kan lade sig gøre - og en del af regningen betaler staten også, da de lavede lovgivningen om at enhver der kan finde plads til en vindmølle - skal have lov at sætte én op, og så er det ellers energiselskabets hovedpine at sørge for at strømmen kan aftages.

Jeg har intet imod A-kraft.
Mener at udviklingen er så langt fremme, at hvis sikkerheden sættes i højsædet igennem hele projektet - så vil der ikke ske noget.
Og hvis der endelig sker noget, kan dette begrænses næsten omgående.

Russerne havde vist satset på brændselsstave/kontrolstave - men her er det bare noget lort, hvis systemet brækker ned og man ikke kan justere op/ned for processen.
Der har ikke været sikkerhedsforanstaltninger, såsom eks en portion "Bor-vand" som kunne dumpes i reaktoren (tror det var opløst Bor som omgående slukker for A-kraften, da det standser spaltningen).

Der kan sagtens laves primær sikkerhed, sekundær sikkerhed, tertiær sikkerhed - som hver især kan slå værket ned. Bevares, det bliver dyrt, men det er desværre et område man ikke kan tillade sig at spare på - medmindre det ligger i Vollsmose... ja, hvor som helst øst for middelfart faktisk. [Wink]

Polarbears walk a lonely path..

But we sometimes do kick back, relaxes and downs a beer. =o)
A-kraft er noget møg!
Det skaber et affaldsproblem med noget rigtig skidt affald, som der faktisk ikke er nogen der ved, hvordan man slipper af med på sikker vis - og som er farlig for miljøet ved udslip i flere tusinde år efter det har været anvendt... At affaldsdeponere noget i op til 100.000 år er der ingen ingeniører, der endnu har fundet løsningen på.... Det er vist ikke noget at efterlade til vore børn...

Næ... lad os få oprettet det nødvendige net af el-biler og ladestationer i hjemmene, så el-bilerne kan virke som strømlager frem og tilbage... og så få banket en passende blanding af vind, sol og bølgekraft sammen.

Væk med afgifterne på elbiler - som faktisk burde være billigere at producere end traditionelle biler alene pga. af færre bevægelige dele i "motoren".
Det er kun et spørgsmål om at få nok elbiler ud på markedet til at produktionen af dem bliver så stor, at enhedspriserne falder...

Alle buspassagerer i byerne kunne købe en lille billig elbil og os der gerne vil køre lidt stærkt kunne evt. købe en tesla... uden afgift kosten den jo ikke meget mere end en toyota avensis... med plads til en familie, 450 km på en opladning og racerbilsydelse... ;-)

Så kunne vi nedlægge den offentlige bustrafik og indføre transportcentre uden for byerne hvor små ellastbiler kører varerne ind i byen røgfrit og støjfrit og uden at fylde hele gaden... de store lastbiler kunne køre og læsse varer på transportcentrene om natten uden at genere trafikken og uden at vække naboerne til butikkerne i byen.

Vupti:
Vedvarende enrgi, bedre luft i byerne, bedre trafikal tilstande. Billigere biler, bedre individuelle transportmuligheder... alt sammen i ET hug...

Jeg burde være trafik og energi minister :-)

.....nu også ejer af en pumpehagler :-)

Favourite Quote: En humlebi ved ikke, at den ikke kan flyve......Gå ud på terrassen og vift med armene...hvis du letter må du være uvidende ;-)
@ Ran; hvilket parti?

BigDane

Jag eller bliv jaget...

VENI VEDI VICI

***B***L***A***S***E***R
enhedslisten[Big Grin]

/GT
www.hgfirearms.dk
Shoot low, they might be crawling !!!!
Hellere være en original, end en dårlig kopi[B)]
PUUUUUUUUHA [xx(] Får hjerteflimmer bare ved synet af ordet.........

BigDane

Jag eller bliv jaget...

VENI VEDI VICI

***B***L***A***S***E***R
Citat:quote:

Originally posted by GT

Helt forkert RAS, det skal ligge i videbæk, forsøgsværket[Big Grin]

Derefter kan de sku for den sags skyld ligge det første rigtige værk i Voldsmose[Big Grin]

/GT
www.hgfirearms.dk
Shoot low, they might be crawling !!!!
Hellere være en original, end en dårlig kopi[B)]




Hentyder du at de folk der er der ude i forvejen har nogle sjove hudfarver?[Big Grin]

Mvh.
Fair
Enhedsliste..!!! ALDRIG!!! ;-)

God energipolitik og trafikpolitik har ikke nødvendigvis en særlig partifarve...

.....nu også ejer af en pumpehagler :-)

Favourite Quote: En humlebi ved ikke, at den ikke kan flyve......Gå ud på terrassen og vift med armene...hvis du letter må du være uvidende ;-)
Og i nat koster en Mwh 1,49 kr. I går kostede den over 500.- på sjælland har prisen været over 1500.- Det vil være temmeligt vanskeligt at bestemme hvornår du skal sætte automobilet i kontakten.
Citat:quote:

Originally posted by okj

Og i nat koster en Mwh 1,49 kr. I går kostede den over 500.- på sjælland har prisen været over 1500.- Det vil være temmeligt vanskeligt at bestemme hvornår du skal sætte automobilet i kontakten.



Det kan man da bare programmere sig ud af. Når prisen er under f.eks. 25kr/MWh, så lad.

Uffe

Sejren venter den der har alt i orden.......... Det kaldes HELD! Citat: Roald Amundsen.
Atomkraft er et udmærket valg når det kommer til energikilder, men affalsproblemet er ret stort.

Vind energi, er opblæst. Det man glemmer at informere lægmænd om er at der bag ved alle vindmøller skal stå et kulkræftværk som backup for at kunne fastholde nettet. Hvis vinden stopper, går det jo ikke at vi mister al strøm.
Derudover kan en vindmølle ikke selv producere de watt-løse strømme - Q (imaginære strømme), så man kan ikke bruge dem som den eneste energikilde, derudover er det noget skidt at man i boliger ikke har indført differentieret tariffer som man har i industrien, så al det overskydende vind energi, betaler vi tysken for at aftage Sad

Halm er også en vedvarende energikilde, men Co2 udledningen er ret stor når det skal brændes af.

Vi har lang vej endnu, før vi har den permanente løsning, indtil da, skal vi tænke os om og spare på energien, så nu vil jeg slukke computeren, lyset og TV´et og gå ud og nyde den friske luft.

God mandag.

-
Michael Hansen
Suppejægeren
Sider: 1 2