Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Der er is på indersiden af mine vinduer :-(
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Opdagede i aftes, at der var is på indersiden af mine nye vinduer.
Isen ligger i kanterne af ruderne.
Vinduerne blev isat for 8 md. siden.
Er det normalt at helt nye vinduer, kan have is på indersiden ?

To Molboer, der skyder .... Two Molboes shooting ....
Nej, jeg kender desvære ingen "smarte" citater.
Aner det ikke, men vores sovekammervindue, har også is på indvendig side. Måske pga for lidt aktivet i rummet[Big Grin]

Lang lås og tyk pibe
"The Big Eight"
Det kan da nemt lade sig gore, blot det ikke er imellem glassene i ruden. Gaar ud fra du taler om thermo ruder
hogmeister
Ikke godt Rex.....du kunne tjek med vinduen forhandler om warrentee til disse nyt vinduer du installeret 8 måned bag..
Manglende udluftning.
Vanddampe kondenserer på den varme side af kulden d.v.s på indersiden af ruden. Når det er frost, som vi oplever det i øjeblikket, vil det også, i kølige rum, kunne fryse på indersiden af ruden (12-15 mm gas kan ikke alene ændre -8 grader til plusgrader).
Sørg for at lufte godt ud (og tør den smeltede is op) alternativt sørg for højere opvarmning af rummet umiddelbart på indersiden af ruden, enten ved at skrue op for varmen eller træk gardinerne fra.



Amateurs practice till they get it right. Professionals practice till they can't get it wrong.
[Image: Avatar.jpg]
Ja, det er thermoruder.

Jeg vil sørge for at få udluftet lidt bedre :-)

Tak for svarene.

To Molboer, der skyder .... Two Molboes shooting ....
Nej, jeg kender desvære ingen "smarte" citater.
Hej Rex

Det er ganske som ID skriver, meget normalt.[Wink] Nu er det sådan at moderne termoruder er opbygget med som 2 og 3 lag glas, i mellem disse lag glas er luften suget ud og der er pumpet en ikke kuldetransportrende gas ind, som der skal sørge for at isolere mod kulde og varme, indersiden af glasset er så inden gasset blev pumpet ind, blevet behandlet med en coatning, der vender ionerne i gassen i den rigtige retning, forstil dig at det ene lagglas er positivladet og det andet er negativt. Grunden til at der så opstår is på indersiden af vinduet er så at glasset er sat forkert i af montøren,[V] dvs at han har fået vendt glasset negative side ind, så den eneste løsning er at du vender glasset om og du er derefter fri for is i vinduet.[Wink]

Mvh

Santo
Rolig nu, Rex. Jeg har en lumsk anelse om, at Santo laver grin med dig, så inden du gør noget dramatisk skulle du nok først snakke med en fagmand.
Jeg går ud fra, at det de komplette vinduer, der er skiftet, og ikke kun ruderne, så det er næppe montørens fejl.
Den med ionerne har jeg ikke hørt før, men der kommer jo godt nok så meget nyt, såh...
Derimod er det en kendsgerning, at termovinduer også bliver kolde ude i kanten med mindre vinduesrammen har et ekstra isolerende lag indbygget og at ruderne evt. holdes adskilt af f.eks. plast, som ikke leder varme/kulde nær så godt som de almindelige metallister.
Men det lyder nu lidt voldsomt med is og ikke bare dug på indersiden.
Kontakt dem, der har solgt dig de vinduer, det er absolut ikke normalt, at i de moderne vinduer/ruder dannes is på indersiden.

Det er tegn på, at indersiden af ruden er så kold, at vandtæt fryser ved kontakt, og det er ABSOLUT IKKE mening.

Vi har, for et år siden, skiftet vinduer, og dem med lavenergi ruder er så varme på indersiden, at de engang dugger(de gør det meget sjældent i køkkenet når der er gang i mange gryder), da de er har stortset rumtemperatur.

De dugger udvendigt i stedet for.

/Buba

Dubravko
Rex... New thermopaine windows should not have ice forming on them...period.
Især hvis det er 3-lags så burde det ikke ske...
Har naboer som har fået skiftet til 3 lags, og husene er blevet helt anderledes indeklima mæssigt man føler slet ikke kuldebroer... i nærheden af vinduerne...

"Livet er for kort til upræcise rifler"
[Image: topp_vinter.gif]
[Image: topp_sommar.gif]
Hej KWI

Jeg laver absolut ikke sjov med REX[Smile]

Det er sådan med lavenergi og støjdæmpende vinduer, hvis de ikke bliver sat rigtigt i så opnår man ikke den optimale udnyttelse af glasset.[Wink] Du kan f.eks. købe en type hvor der er soldæmpning i det ene lag glas, hvis det ikke bliver vendt rigtigt så vil du ikke opnå begrænsning af temperaturen i rummet men en temerraturstigning (drivhuseffekt).[Sad] det samme vil stort set ske med støjdæmpende vinduer vendes de forkert så vil du ikke opnå en dæmpning, men holde status quo.

Så det er yderst vigtigt at dem der monterer glasset ved hvordan det skal vendes, vi fik selv monteret nye vinduer af plastik/alu for 4 år siden, der kom alle vinduesrammer løse og alt glas for sig selv i en kasse, alle ruder var mærket på den ene side med en label hvorpå der stod yderside, dette netop for at glasset blev vendt rigtigt.[Wink]

En fagmand kan se på ruden om den er vendt rigtigt, der er nogle koder noteret i aluskinnen i glasset der beskriver hvilken producent og rudetype det er.

Mvh

Santo
Hvis der er kondens på indersiden af glasset og der samtidig er minusgrader det pågældende sted, så fryser kondensen - det er der ikke så meget hokus-pokus i.
Om der på glasset findes en coatning som vender ioner ved jeg ikke noget om, men nogle termorude-fabrikanter anvender zeolitter som ionbyttere i gassen mellem glassene for, at opsuge eventuel fugt som kan forårsage et forvrænget kig igennem glaslagene, men det har næppe noget med Rex's problem at gøre.



Amateurs practice till they get it right. Professionals practice till they can't get it wrong.
[Image: Avatar.jpg]
Hej Rex

Du skal lufte ud et par gange dagligt med gennemtræk - bare 4-5 minutters tid. Så skal du have varme på... så fordamper det vand, der er på glasset og det fugt der er i luften bliver luftet ud.
Ved alle termoviduer er der en kuldebro, der går op til 10 cm ind fra karmen... Det skyldes at vinduesrammerne ikke isolerer på samme måde som thermoglasset.
(Af samme årsag er bondehusviduer ikke altid lige smarte... )
Men hvis du har normal stuetemperatur og der stadig er frosset vand på indersiden, bør du kontakte levenrandøren eller en anden fagmand - om ikke andet - så for en sikkerheds skyld.

Mine thermoruder er 12 år gamle isat trævinduer. Der dannes godt nok kondens et par cm op ad glasset... men selv om vi ikke har det specielt varmt (kun ca. 19 grader i rumtemperatur) så har jeg aldrig oplevet is på indersiden.....

.....nu også ejer af en pumpehagler :-)

Favourite Quote: En humlebi ved ikke, at den ikke kan flyve......Gå ud på terrassen og vift med armene...hvis du letter må du være uvidende ;-)
Vanddamps dugpunkt ved normalt overflade lufttryk er ca 16 graders celcius--

Så hvis indersiden af dit vindue er under 16 grader og der er over ca 45 % relativ fugtighed, så kondenserer vandet på indersiden af ruden----- er glassets temperatur på indersiden under frysepunktet bliver kondensen til is...
Der er altså for lav temperatur i rummet...= meget for lave temperatur ved vinduet...

De nye fancy Alu/træ vinduer som mange har fået sat i (også undertegnede [Wink]) leder kulden særdeles effektivt, og på visse fabrikater er den kant der holder thermo-ruden på plads, af alu helt ind på indersiden af ruden.. Det kan give problemer i stærk kulde og med lave inde-temperaturer..

Lige pt har vi højtruksvejr og lave luftfugtighed udenfor, så en hurtig udluftning et par gange om dagen, og en fornuftig temperatur i rummet burde løse problemet.

Energi-ruder kan vendes forkert i glasset, så refleksions virkningen fra belægningen forsvinder... det giver problemer!

Hilsner
Dravis aka:FMJ
"Sapere Aude: Dare to KNOW!"
"Do not adjust your mind, there's a fault in reality"