Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Hjælp til at finde artikel fra JÆGER-bladet
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Davs. Jeg søger en artikel, bragt i JÆGER, i perioden 2004-2008. Den handler om brugen af 17hmr/17mach2 til rågeregulering/småvildtsjagt. Hvor man mere el. mindre anbefaler at anvende et af nævnte kalibre pg.a. "mindre fare ved nedslag". Jeg ved godt 17'erne ikke var tilladt til jagtformål tilbage i 2004. Jeg skal bruge artiklen til at overbevise jagtudvalget i den lokale jagtforening om, at det ikke bliver "farligere" at regulere, fordi der kommer lidt mere power på kuglen (reguleringen foretages inde i byen. Og der bliver i forevejen anv. 22lr). Jeg har haft kontaktet DJ. Men de kan ikke hjælpe, da de ikke har tidligere udgivelser liggende i deres datasystem[Sad]. Så hvis nogle kunne finde frem til ovennævnte artikel, modtager jeg den med kyshånd. (Gerne scannet ind på pc)

Edit: Har godt set den artikel på riffeljagt.com som ligner ovennævnte rigtig meget. Jeg har også fremvist den for udvalget. Men at få artiklen fra DJ bliver det jo kun bedre af [Smile]
lige for at være djævelens advokat: den larmer mere, den ødelægger mere, den er dyrere i brug og flyver længere[B)] ( men den er sjov og som regel hamrende præcis i roligt vejr )
jeg troede egentlig, vi gik mere over til luft i cal 22 når der er tale om bynære områder

mvh
Strom, naturgænger
Jeg kunne ikke finde artiklen i jæger, men fandt de her på nettet.

Finn Østergaard

Poul Hartmann

[Image: dralflogoKim1.jpg][Image: Asgrdlogo.gif]
I don`t shoot innocent animals, only the ones that looks guilty
Hej Strom. Du er faktisk djævlens advokat i dette tilfælde !!
Som alle der kender bare en lille smule til 17hmr ved, så bruger man da ikke varmint projektilerne til regulering !!!
Man bruger selvfølgelig FMJ projektiler, og så har vi jo pludselig den omvendte situation mht svineri og ødelæggelse!!! En 17 FMJ laver trods alt kun et hul på 4,5mm.
Og den er glimrende at regulere med !!

MEN jeg kunne aldrig selv drømme om at bruge min 17hmr i midtbyen pga larmen !! Der foretrækker jeg så absolut min halvauto FX Monsoon luft bøsse der er tæt på at være lydløs :-)

Mvh Per
Kima: Tak for input.

STROM: Ang. støj ville jeg selv + en fra Jagtudvalget i min forening, arbejde på, om vi kan få en "foreningstilladelse" til brug af lyddæmperer i forbindelse med reguleringen. Jeg har hørt fra et medlem i "Horsens og omegns Jagtforening", at man der har fået tilladelse til brug af lyddæmper pg.a. at politiet så det som værende et stykke "arbejde" der skulle udføres for Kommunen. Så det ville vi også prøve at opnå ved os. Der bliver ingen splat-faktor at tage højde for. Da der kun ville blive anvendt fmj-projektiler i HMR'en. Hvilket også er blevet forelagt for Jagtudvalget (har ca. 600stk på lager Smile). Ang. det økonomiske aspekt, er det op til den enkelte jæger. Det blander foreningen sig ikke i. Hvad rækkeviden på projektilet angår. Så mener jeg, plus andre fra forening/udvalg (som er med til at træffe afgørelsen), at 500meter fra eller til ikke spiller nogen rolle. Når man i forevejen er inde for bygrænsen (her tænker jeg fx. på en 22lr cci Blazer. Opgivet rækkevide på æske:2,5km. 17HMR fmj/v-max: 3,0km).
Pointen her er jo at HMR'en "slår" ikke ligeså hårdt når den ryger ned igen. Grundet den halve vægt (1,3gram). Hvilket jo kun taler for at anvende den frem for 22'eren. Jeg ønsker ikke at give afkald på 22'eren til regulering. Det ville bare være rart at få HMR'en som et supplement.
Citat:quote:

Originally posted by Radis

Jeg har hørt fra et medlem i "Horsens og omegns Jagtforening", at man der har fået tilladelse til brug af lyddæmper pg.a. at politiet så det som værende et stykke "arbejde" der skulle udføres for Kommunen. Så det ville vi også prøve at opnå ved os.


Hej Radis.
Kan du ikke prøve at holde denne tråd opdateret mht om i kan få lov til at anvende lyddæmper ??

Det kunne være interessant at høre om det kunne lade sig gøre !!

Mvh Per