Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: kal. 25-06 ?
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
hej.., er der nogle her på forumet, der har erfaring med den kaliber? og hvad kan den sammelignes med? gik lidt med tanken om at invistere i sådan en pibe til min sauer 202.. mvh Rune[8D]
Jeg har ikke nogen erfaring med kaliberen, men der er en på bud på Korsholms auktion:

http://www.korsholm-auktion.dk/jagt/vabe...-demo.html

Måske du kan få den til en rimelig pris?

Mvh.

Christian
tak skal du have. det kunne jo være en mulighed, vis jeg høre lidt nærmere om den Wink tak for linket..

mvh Rune
Google 25-06 for artikler om 25-06..

tjek ude linket fra buckmasters.com

http://www.buckmasters.com/resources/cla...ticleId=50
Som tidligere nævnt, så har jeg ingen erfaring med kaliberen. Men .257 bliver vist aldrig særligt udbredte i Danmark, da den ikke kan bruges lovligt til andet en råvildt og det der er mindre, på grund af manglen på tunge kugler. Og hvis det er en decideret råvildtpatron man er på udkig efter, så er det svært at kæmpe mod 243 win, den er kraftigere end de små kal .22 kalibre, og den er længe kraftfuld nok til råvildt. Og da 243 passer i en kort lås, vil den alt andet lige, være en mere kompakt pürchriffel. De hastigheder som en 25-06 normalt går ved, er ikke just tiltænkt til råvildt på kortere afstande, som ofte er tilfældet ved almindeligt dansk jagt.

Når det er sagt, så skal logiske eller rationelle argumenter jo ikke altid være det eneste udslagsgivende, når man vælger en ny kaliber. Og til jagt i udlandet, kan den have meget større berettigelse, end det er tilfældet i Danmark.

Christian
Rune N,

Jeg er kun lige begyndt at skyde 25-06 og er nået til at skyde pap. Her i forummet er der et par stykker som har en del erfaring med 25-06, brug søge funktionen.

Min indgang var ønsket om en riffel til pap på de lidt større afstande (inspireret af Safari skydningens varmint bane), samt til råvildt uden at splitte kødet ad.

De kalibre som har været inde/oppe og vende er 5,6x57, 5,6x50, 222, 223, 22-250, 243 og 6mm rem mag. Det var slet ikke meningen at gå op til .25" og slet ikke til 6,5 mm, men tilgangen til messing, den store hylstre volume og at investeringen kun er en ekstra pibe, gav udslaget. Det med investeringen skal tages med lidt salt, det er pt. blevet til støtteben, en 6-24x56 kikkert og samt et ekstra laminat skæfte (+ det løse) til skydebane brug.
Det er vel hvad man kalder en "Semi Varmint" med en god balistik indtil 400 meter med en 100 - 117 grains kugler og udvalget af "premium" kugler er rimelig. I US elsker de den til whitetail mm. og i Danmark kan den kun bruges op til råvildt pga. kugle vægten.

Hvis den ødelægger for meget kød - er der stadig pappet tilbage[Big Grin]

Mvh Thorlak

CFR, med fare for at ødelægge tråden, men spørgsmålet lød på en 25-06 og erfaring med denne. Alle ved at en Dansk Standart Jagtriffel er en Plastik/rustfri Rem 700 på kort lås i kaliber 308W (eller 7-08 hvis man vil være andeledes) med en Leupold 3-9X50 el. Euro 1,5-6X42 på toppen. Den klarer alt fra ræv til kronvildt uden problemer, men hvor kedeligt hvis samtlige våbentilladelser lød på ovenstående. Smag og behag er forskelligt. [Big Grin][Big Grin][Big Grin]

Correct first shot placement, the rest is bullshit!
Hej Rune

Jeg har en 25-06 pibe til min 202'er
Men er desværre også kun kommet til skiverne, men som de andre også skriver, så er den jo desværre kun godkendt til råvildt herhjemme.
Tilgængeligheden af amm, kræver at du genlader selv, da jeg kun har set købe amm. 2 steder, men vil ikke afvise at de også har det andre steder.
Sammenlignes med [?] Ja jeg vil sige mellem 243 og 6,5, men mere fladtskydende.
Du er velkommen til at prøve min, hvis du kommer til det nordjydske.

Mvh.
Carsten
hej Carsten.. du var manden der vidste af erfaring hvad det var for en kal. er desværre ikke hjemmelader, så det kan så blive det næste, medmindre nogle af de større butikker kan skaffe det hjem. ville godt have en kaliber kun til råvildt, da jeg både har en 30.06- 7mm RemMag og en .30... og syntes godt nok de er lidt voldsomme til det stakkels dyr. har nu ogs kik på en 223. Bor desvæære i Nordsjælland, ellers mange tak for tilbudet. mvh Rune
Hej igen Rune

Kan se, at du har nogle af de samme cal. som jeg selv, har 25-06, 308, 35 wheelen samt 7 mm RM og 458 lott, begge i 202.
Vil nok sige at du kan sammeligne den meget med 7 mm, den skyder bare med lettere kugler, men samme hastighed og virkning til råvildt.
Så hvis det er derfor, ville jeg nok vælge en knap så hidsig cal.

Mvh.
Carsten
halløj igen.. oki så den nok lige hissig nok til råvildt, så må je nok hellere se på lidt en 223, kan godt lige den flade kuglebane.. 458? lyder lidt voldsomt, du skyder måske bøffel og elefant?
Nej jeg har endnu ikke skudt hverken elefant eller bøffel, men skal ned og skyde en bøffel på et tidspunkt, når tiden tillader det [Big Grin]

Men jeg har faktisk skudt med 30-06'ere der var værre end Lotte, og den har hverken mundings eller rekylbremse eller andet kyllinge beskytter monteret [Smile]
av for den da lyder umidelbart ikke rart Wink syntes nu ikk min 30.06 er så slem med rekylen..
Ja så må du asted til Langbortistan og skyde en BIG BOSS!
Har ikke den store statistiske erfaring med kalibereret idet jeg kun har slidt en enkelt 25-06 pibe op[V]

Har dog skudt en del råvildt, dåvildt og kronvildt med Ballistic Tip i "quaterbore" det har aldrig været for voldsomt på nogen måde.
Vælger man deciderede lette Varmint kugler så har man naturligvis selv bedt om ballade.

Ellers er der ikke noget negativt at sige om kaliberet andet end du nok ikke skal forvente ordentlig præcision i ret meget mere end godt 2000 skud. Kaliberet er lidt "overbore".

/GT
www.hgfirearms.dk
Shoot low, they might be crawling !!!!
Hellere være en original, end en dårlig kopi[B)]