Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Hjælp ang. udfyldning af mindre huller i skæfte..
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Sider: 1 2
Er gået i gang med mit første skæfteprojekt på en s/s Geco fra 1929. Jeg har udført hele arb. med stemmejern og af og til er der opstået mindre huller eller sprækker på 0,5 mm til aller max 1 mm omkring metaldelene. Jeg har indtil nu brugt epoxy blandet med fint støv fra skæftetræet.
Da jeg så sad og søgte på nogle af projekterne herinde så jeg at en nævner acraglas.. Hvad bruger i? og hvad ville i foretrække. Træet er af amerikansk valnød.

Mvh. Morbech
Vil meget gerne oploade nogle billeder, men er da vist ikke for skarp. Hvis nogen hurtigt kan fortælle hvordan skal i få nogen:-)
Citat:quote:

Originally posted by Morbech

Vil meget gerne oploade nogle billeder, men er da vist ikke for skarp. Hvis nogen hurtigt kan fortælle hvordan skal i få nogen:-)



Hej Morbech.
Velkommen til. Har du en PM oprettet guider, jeg dig gerne til upload af billeder. Og ja, billeder hjælper rigtig meget på adgangen til den rigtige hjælp.
Walnut
[Image: repskfte005.jpg]
[Image: repskfte004.jpg]
[Image: repskfte003.jpg]
[Image: repskfte002.jpg]
[Image: repskfte001.jpg]
[Image: repskfte006.jpg]
Tillykke med dit projekt og dine første billeder. Jeg tror da, at snitterlauget er nødt til at træde sammen og lige finde optagelsespapirerne frem [Big Grin]. Den smule luft, der er enkelte steder, er vel svær at gøre noget ved. Når først skæftet er færdigt og overfladebehandlet, tror jeg, at dine meget små mangler bliver meget lidt iøjnefaldende.
Walnut
Tak for det Walnut og tak for hjælpen med billederne.. Altså nu syntes jeg jo at de 0,5 mm er for meget luft, eller er dine erfaringer at det nok går.. Hvis man nu gerne vil have fyldt hullerne ud, hvad vil du så foretrække?
Du kan bruge Acraglas Gel. Der følger sort og brun farve med så du kan næsten ramme den rigtige kulør.
Hvis du absolut ikke kan leve med det.

Schönauer

Medlem i foreningen til afskaffelse af plastic våben
Citat:quote:

Originally posted by Morbech

Tak for det Walnut og tak for hjælpen med billederne.. Altså nu syntes jeg jo at de 0,5 mm er for meget luft, eller er dine erfaringer at det nok går.. Hvis man nu gerne vil have fyldt hullerne ud, hvad vil du så foretrække?



Jeg tror ikke,at der er nogen af snitterne herinde, der bryder sig om luft ved metaldelene, men det er så lidt, at det kan være svært at få noget til at holde. Gør evt. som Schönauer foreslår. Det vil også være mit bedste forslag.
Walnut
Efter at have nærstuderet dine billeder vil jeg mene, at du kan slippe af med en del af luften ved at trække baskulen længere tilbage i skæftet. Det betyder selvfølgelig en del tilpasning og kontrol, og du skal samtidig passe på med ikke at tage forkerte steder og for meget.Luften foran foroven vil forsvinde og du kan fjerne luften, hvor flangen smaller ind.Du kan evt. bruge sværtemetoden med stearinlyset, når du tilpasser.
Walnut
Jep det har jeg også haft gjort, og vil også give den lidt mere. Det er ikke det store arb. Det var såmænd også kun fordi, at jeg hørte om det hersens acraglas at jeg lige ville høre jer hvad i ville foreslå ved sådanne huller. acraglas kontra epoxylim :-) Men tak for hjælpen, jeg prøver at anskaffe mig noget acraglas for at se hvad det er for noget :-)

Morbech
Jeg ville absolut gære som Walnut anbefaler, der er jo ikke ligefrem træmangel :o) Men det er da godt gået, især når du er begynder ud i faget! Så klø du bare på.

[Image: jger.jpg] Man er først en rigtig mand når man er Morfar"
Hej Morbech og velkommen .

Godt at se at der er flere der går igang med den slags sysler [Smile].

Uden at ville være læremester , synes jeg ikke man skal begynde at fylde huller inden man virkelig ikke kan komme vidre med tilpasningen ! Jeg synes også at samligerne skal være helt tæt . Acraglas-Gel ,den grønne ( den røde er noget tyndt tis) er nem at arbejde med , tag du bare den og bland den lidt mørkere end træet eller sort hvis der kun er minimale revner ud til sort metal , så bliver det næsten ikke til at se [Wink].

Jeg glæder mig til at se det vidre forløb , hvis vi for lov [Smile].

God arbejds lyst , hilsen A-bolt .
Hej alle igen.. Jeg skal nu til at skære træet groft til. Jeg bruger målene fra tegningen der er vist på flere tråde herinde, Husquarnas mål til et skæfte på en haglbøsse. Jeg holder et mål på 370 mm fra forreste aftrækker. Holder et mål på 60 mm ved hælen. Hva plejer i at holde ved målet B. På tegningen er vist 35-40 mm.
Det er et engelsk skæfte.
Et andet spørgsmål er, hvad er jeres mål på bagkappen af sådan en fætter. Det er en lille let kaliber 16 og vil helst ikke få skæftet til at se for stort ud. Jeg havde regnet med at tage afsæt i det oprindelige kontinentale skæfte hvor målet på bagkappen er 12,6 cm høj og det er 44 mm bredt. Hva siger i til disse mål?

Morbech
Hej Morbech
Det er jo meget individuelt med disse mål, og man kan vel også skyde med en vis spændvidde på målene. Din idé med at tage afsæt i noget, der passer godt (og måle på det) er vel det bedste, med mindre man er den lykkelige ejer af et indstilleligt skæfte til at tage mål efter.
Min Hotlips er en sart størrelse 16ér. Jeg har drop ved B = 40mm og drop ved C 67mm. Afstanden fra forreste aftrækker til bagkant bagkappe er 36,5. Min bagkappe har målene 120X40mm .
Walnut
Hej Walnut, det lyder godt, ville også bare sikre mig at målene var nogenlunde overens med hvad I udførte jeres skæfter i. Kunne være der var nogen nye retningslinjer.
Tak for hjælpen endnu engang.

Morbech
Hej har lige et lille spørgsmål mere... Jeg sidder nemlig ikke med et engelsk skæfte og har derfor lidt svært nogen gange ved at se de nogenlunde mål..
Fra hælen og frem til punkt B, lad os sige der hvor overgangen begynder til punkt B fra kolbehalsen, hvor langt er jeres ca. mål der. Mener ikke det skal være det samme som på et kontinentalt skæfte nemlig.

Morbech
[Image: repskfte007.jpg]
[Image: repskfte011.jpg]
[Image: repskfte015.jpg]
[Image: repskfte020.jpg]
[Image: repskfte029.jpg]
[Image: repskfte038.jpg]
Så kom vi lidt videre i arbejdet.. :-)
[Image: repskfte045.jpg]
[Image: repskfte041.jpg]
[Image: repskfte048.jpg]
Så kom vi lidt videre igen... OG endnu engang tak for hjælpen med svar på mine spørgsmål...
Sider: 1 2