Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Motorsav og miljøbenzin
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Hej!!!

Jeg har på det seneste udelukkende anvendt miljøbenzin på min motorsav. Imidlertid løb jeg tør for miljø her i weekenden, men købte fluks 5 liter 95 oktan på den lokale tank og blandede noget god gammeldags motorsavsbenzin men...
En af mine kammesjukker hævder at det må man sandelig ikke [B)] - skifter man jævnligt mellem miljøbenzin og almindelig benzin tørrer membranerne ud i saven og bliver ligesom papir - kan det virkelig passe????

Og kan det passe at almindelig motorsavsbenzin "kører længere på literen" end miljøbenzin??? Det føles ihvertfald som om en tankfuld alm benzin varer længere....

Mvh/Lars

"Ubehagelig type efter min mening - Ingen tvivl om det - YEAAHH!!"
Er det "Aspen" du har kørt med...[xx(]

Det har intet med benzin at gøre ... det har et meget lavere energi-indhold end "rigtig" benzin, derfor kører du længere på en tank 95...

Jeg har ikke hørt at det skulle skade saven at skifte til alm benzin..

Nærmere omvendt, at "miljø-brændstoffet" kan have en dårlig virkning på membraner o.s.v. i ældre save, eller save der har kørt længe på benzin..

Hilsner
Dravis aka:FMJ
"Sapere Aude: Dare to KNOW!"
"Do not adjust your mind, there's a fault in reality"
Det kan godt ske at "miljøbenzin" er spædet op med ethanol (sprit) i et større omfang end almindelig benzin/biobenzin.
Dermed er der lavere brændværdi i én liter "Miljøbenzin", end der er i én liter almindeligt benzin.

Og brændværdien kan direkte overføres (groft i hvert fald) på den effekt der udvikles i motoren. Højere brændværdi pr liter, må give længere driftstid for det samme arbejde, så et eller andet sted, må der blive noget til overs.

Hvis motorsaven er bygget til "Miljøbenzin" som (uden at vide det) måske er spædet op med ethanol - så vil den på "almindeligt benzin" køre med en "fed" blanding, men kan den selv regulere for dette, ja så burde det være ligemeget.

Kan dog ikke se der skulle være noget til hinder for at skifte til almindeligt benzin.

Har dog hørt lidt historier den anden vej, at det ikke er godt at skifte fra almindeligt benzin til biobenzin (noget der er spædet op med sprit), netop fordi gummi bliver "skørt"/sprødt ved kontakt med sprit.
Og i en bils brændstofsystem er der en del gummi, i form af pakninger/O-ringe, gummislanger m.v. - men påvirkningen er mere af teoretisk karakter, idet man ikke har kunnet påvise en egentlig opsvulmen af gummidele, som kan henføres til ethanolen.

Polarbears walk a lonely path..

But we sometimes do kick back, relaxes and downs a beer. =o)
Citat:quote:

Originally posted by dravis

Er det "Aspen" du har kørt med...[xx(]

Det har intet med benzin at gøre ...

Nej det er meget bedre, den starter hver gang!



Amateurs practice till they get it right. Professionals practice till they can't get it wrong.
[Image: Avatar.jpg]
Jeg begyndte for 5-6år siden at hælde Aspen benzin på ved den sidst tankning inden de skulle ind i et varmt fyrrum og stå i 7-8 måneder, dette har løst mit problem med tøre/mørnet pakninger og slanger, i den tid jeg bruger saven meget køre jeg på ganske alm. miliøsvinbenzin!
Jeg kan også altid starte min sav, plænetraktor osv fordi miliøbenzinen ikke bliver for gammel (ved ikke om det kan hvis der går et par år inden det bliver brændt af)

Mvh
Fair
Set fra en anden verden [:I] ''I gamle dage'' hældte man sprit i bremsesystemerne på lastbiler. Det forhindrede isdannelser ifbm. kondensvand - og sådan et system er fyldt med o-ringe af gummi.

Man har ikke et problem med sikkerhed, men kan ikke få bremserne til at slippe - man bliver holdende ! (hvis det var koldt nok)

I dag bruger man det ikke - bilerne er nu udstyret med såkaldte lufttørrere/filtre så spritten er blevet overflødig.

Men dengang holdet O-ringene til det [^]

[Image: ajbutton1.gif]
Skal ikke kunne sige hvad O-ringe der er/var men der findes mange typer, afhængi af hvad de skal bruges til.
I nogle diesel biler kan du uden den store ombygning køre på rapsolie, andre skal pakkes om fordi deres pakninger ikke kan holde til den hisige rapsolie.
Jeg arbejde et sted hvor vi prassede hørfrø til linolie, for at bruge vores egne produkter spraymalede vi vores træværk med dette med en alm lille havesprøjte, 3-4 dage efter vi tog sådan en sprøjte i brug sprang plasten som glas hvis vi smed lidt med den - og det er en sprøjte som skulle holde til div. kemikalier!
Mvh
Fair
@Fair - Havesprøjten var af plastic ? det er jo ikke gummi [B)]

[Image: ajbutton1.gif]
Jeg tro ikke du skal være nervøs for at skifte, har prøvet at skifte mellem de to typer. Køre pt kun på rigtig bezin, det er også mit klare indtryk at derer et væsentligt mindre forbrug med rigtig benzin.
Ved også at Sthil andbefaler at man bruger rigtig benzin når man skal starte en ny sav op. Fornemmer også en beder forbrænding med rigtig benzin, har skulle stille begge save lidt ned i tomgang efter skifte ellers er der ingen forandring.

Littlebear
Go Fast Take Chances
Du kan bruge hvad du vil - og skifte alt det du vil - no problem.

Da man startede med miljøbenzin, var der problemer med flere mærker, hvor olien i benzinen størknede når det blev lagret over længere tid i saven.

Af hensyn til prisen, kan jeg sagtens finde på, at bruge alm. benzin/olieblanding, men kun hvis jeg saver i et åbent område.

Hvis jeg laver spor/udtynning i lukket skov, bruger jeg Aspen - det er uden sidestykke, den bedste benzin (men også dyr) [Wink]

Jeg har aldrig lagt mærke til, at der skulle være forskel på, hvor længe man kan save, med de forskellige typer. Jeg ligger som regel på 40 - 45 minutters drift, ved almindelig fældning af grantræ, uanset hvilken type benzin.

Mvh. AB

Hellere dele en 1. plads end at blive nr. 2
Tak for de mange input - jeg bliver ved med at køre på hvad der nu lige er på lager.
Kan godt følge AB i det med de åbne vidder. Jeg gik for flere år siden med en buskrydder i små 2 meter høje gederams/juletræer en stille sommerdag - efter en times arbejde løb sveden ned i øjnene, det sved som bare h...... og jeg stank! af benzin [xx(] - i det tilfælde vil jeg nu nok men at miljøbenzin er på sin plads....

Mvh/Lars

"Ubehagelig type efter min mening - Ingen tvivl om det - YEAAHH!!"
En lidt anden sag, Aspen benzinen har en meget kvalmene smag (røgen altså) syntes jeg, så skal jeg tynde i tætte områder bruger jeg altid alm. benzin, sådan er vi så forskellige og nogle af os er ikke særligt sunde:-)
Mvh
Fair
Oplys lige en amatør, der kun saver til brændeovnen 3-4 gange om året (som bruger alm oktan 95 iblandet olie.

Hvilke fordele er der ved "miljø"benzin?

Mvh Peter

##################
S&L Victory 6.5x55
http://www.aspen.dk/dk/Forbruger/Om_alkylatbenzin

Mvh
Christensen

Livet rummer mange forunderlige spørgsmål...
Hvorfor er det fx. fysisk umuligt at købe et våbenskab der er stort nok?
Hej,

Forskellen på almindelig benzin og miljø-benzin er i fremstillingsprocessen. Sidst nævnte er lavet på "gammeldags" maner ved fordampning, derfor bliver det ikke for gammelt som almindelig benzin der får flere egenskaber fra tilsatte kemikalier, og derfor med tiden mister effekten.
Og gener med hovedpine og andet er utvivlsomt mindre med miljø benzin.

Hilsen Stoffer