Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Browning eller Beretta.... Hjælp?
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Skal som førstegangskøber, købe mig en ny over/under. Og efter utallige (lange) besøg hos diverse forhandlere har jeg stadig meget svært ved at bestemme mig...

Jeg må ærligt tilstå, at jeg personligt finder noget helt særligt over berettas graveringer, balance og finish, som jeg godt kan savne lidt hos browningen... Til gengæld finder jeg browningen mere robust, og har efterhånden ladet mig fortælle af flere, at browningen holder længere pga. den låser i selve baskulen.

Er dette realle fakta, og hvis ja, hvad er så længere i tusinde skud...?

Er godt klar over at dette kan diskuteres til uendelighed, for endten er man vel til browning eller også er man til beretta, men leder efter folk der kan agumentere for deres valg, og evt har erfaringer med våben fra disse 2 producenter.... Smile

Skyder alt imellem 300 og 500 hunrede skud om året, og bøssen skal vel bruges 70% på skydebanen og 30% på jagt. jeg ønsker ingen light udgave, da jeg ikke finder det nødvendigt pga. de mange skud på skydebanen, og da jeg er ung og frisk endnu...

jeg vælger at købe geværet med chokes, 71 cm løb, og i kaliber 12 med 76 mm kammer.

har kigget lidt på følgende modeller, og som i kan se er jeg stor tilhænger af diverse guldfulge på siden af baskulen. I er velkommen til at komme med flere bud, så længe de overholder mine kriterier. håber i kan hjælpe...?

Beretta 687 Silver Pigeon V
Beretta 682 Gold E Sporting

B525 SPORTER PREMIUM GOLD

Rune L. Jørgensen
Hej

Det er begge mærker af rigtig høj kvalitet og det er vel mest af alt religion om vælger det ene eller andet. Jeg har selv en Browning i skabet (cynergy black ice), og det er en rigtig lækker skyder. Min oplevelse er at Beretta passer bedst til "små" mennesker mens Browning passer bedst til længere arme. Kort sagt - vælg den der falder bedst til dig, det er langt vigtigere en "bling bling" på siderne....
Tag Browningen - de laver verdens bedste lukketøj.

[center][Image: ajbutton.gif]
Fattigdom - det er en sindstilstand
[Image: logo01_old.jpg][/center]
Browning - [:I]

Produktionen hos Japanske Miroku bliver 80% stemplet med Browning.

Jeg havde en Browning 425 for år tilbage - den faldt ikke efter min smag, men hos Kr.O.Skov faldt jeg over en Miroku MK10 Sporting.

Det er et køb jeg ikke har fortrudt - den har skudt en halv palle flugtskydningspatroner og har stadig samme behagelige træghed når man åbner den, som da den blev købt.

Den er bygget efter Brownings model - og virker visuelt meget harmonisk.

Når jeg står ved siden af en beretta-skytte - synes jeg hans våben ligner noget der er underernæret. Linien fra aftrækerbøjlen til forskæftet er brudt - trukket op. Jeg ser ikke guldfuglene - selvom der er der.

Men såen er vi så forskellige ...

[Image: ajbutton1.gif]
Hvis du vil have en Beretta der kan holde i mange år, så koster den kassen. De billigere modeller er ikke så slidstærke.
Der findes kun 3 forskellige sæt "låsepinde" til Beretta, når de er skiftet, så er du på spanden med store udgifter til følge.

Derfor Browning eller Miroku[Wink]

Schönauer

Medlem i foreningen til afskaffelse af plastic våben
Har begge mærker[^]
Rigtig fine skydere begge to [Big Grin]
Beretta - let og elegant - lav baskyle - finish rigtig god
Browning er en af de mest solide - perfekt balance - lukketøj findes ikke meget bedre

Har man først haft en af dem i hænderne kommer man aldrig til at skyde med mærker i den billige prisklasse - jo en halvautomat Baikal mp 153 ;-)

"Livet er for kort til upræcise rifler"
[Image: topp_vinter.gif]
[Image: topp_sommar.gif]

eell

Hej RLJ
Du skal vælge den som passer dig bedst!! Kvaliteten er den samme efter min mening, har haft Browning men den blev hurtig skiftet ud med en Beretta da den passer mig bedst, også selvom jeg ikke er lille( 195cm 100kg) Nu har jeg 6 stk Beretta og der har aldrig været problemer med dem, skyder ca. 10000 skud om året.

m.v.h. eell
Hej RLJ.

Ja jeg ville også vælge en Browning eller Miroku.

Jeg er helt sikker på at Browning (325-425-525 modeller) bliver lavet hos Miroku.

Min har skudt mange skud, det er en Miroku 7000 sport og den fejler absolut intet. Jeg har kendskab til en der for år tilbage havde en Miroku 800HSW tror jeg den hed, den havde skudt omkring 250000 skud uden at fejle noget.

Mvh. Nemo
Hej Rune

Mit råd er simpelthen - brug et par tusind kr på en tur til susegården med instruktør (eller et andet sted hvor du får mulighed for at prøve at skyde med begge mærker)- de har både Browning og Beretta på hylden og du kan få lov til at prøve begge mærker. Jeg vil tro at du efter ca. 100 skud med hver har et rigtigt godt billede af hvilken du synes bedst om.
Det kan synes meget at bruge 2000 kr på at vælge et våben, men du kommer jo trods alt til at bruge 18-20000 på de nævnte våben, så det udgør så ca 10% af prisen på skyderen - nu ved jeg ikke om du er fra jylland - men mon ikke man kan handle de 10% hjem i en ren handel[Big Grin]
Det er jo også muligt at du har kammerater der har hhv Beretta og Browning - så kan du jo prøve deres- risikoen er blot at de passer dig dårligt - og uden en instruktør til at rette til med kolbeforlængere, tape og andet godt - så kan valget blive gjort på forkert grundlag.
Alle teorier omkring holdbarhed hos hhv den ene eller den anden forbliver teori medmindre man planlægger en karriere indenfor flugtskydning (læs mange 1000 skud pr år) - og så skal man nok alligevel vælge våben i den absolutte topklasse fra begge de nævnte mærker eller noget helt tredje, altså højere prisklasse end dem du nævner
Guldfugle er jo smag og behag- men jeg ville personligt fokusere mere på balance, " handling" - der findes ikke noget godt dansk ord, og simpelthen hvordan man synes om at håndtere og skyde med våbnet - og så vælge den der vinder på de parametre - guld eller ej.
mvh
Claus
Den nye 682 Gold E har en bascule i alu hvor den game 682 Gold er i stål, jeg har aldrig selv haft Beretta men nogle de som jeg skyder sammen med som kører pallevis igennem beretter at den nye slet ikke er så stærk som den gamle.
En anden detalje er Berettas Optima Choke som er ultra tynde, med de store hagl i de hurtige ladninger kan du skyde dem skæve hvis de er for trange, med Browning Invector Plus (backbored) er der ingen problemer i at gå i de strammeste choke med selv hurtige 1'er hagl

MVH Bjarne
Browning B525 Sporter Premium Golg har både guld fugle og Invector Plus

MVH Bjarne
Beretta 682 er nok en af de 3 mest anvendte Sportsbøsser på verdensplan.
Det havde den ikke været, hvis den ikke holdt længe nok.

Roland Schultz skød i mange år med Beretta 682. Han har vundet DM 2 gange og skyder hundredetusinder af skud gennem tiden.

At han af og til ses med andre mærker er fordi sponsorer står i kø for at give ham et nyt gevær.

mvh
Jo jo det er jo marketing når det er bedst, men prøv at spørg ham ad hvad hen mener om forskellen på styrken af låsen på 682 og på 682 E?
Se feks hvad en Beretta fan "perazzi01" skriver her

Citat:quote:

The quality of materials used in the making of firearms at Beretta has gone down in recent years.The last decent 600 series Beretta made would most probably be the 682 mobile choked Grey Stone model. If I had a choice between a 682E and a 1995 and older model 682 I would buy an older model. As the DT10 is a cheaper model of the ASE90 , the 682E is a cheaper model of the older 682's. The cost of doing business has forced Beretta to lesson quality in their products. It was most probably the reason why they hired a designing firm outside the gun industry to put a flashy facade over what lays underneath. Many 682E's are actually wearing out before their time , as the older models seemed to go on forever. Although this mainly applies to there O/U I suspect the 300 series Auto's are suffering the same fate with all the recent problems with the 391's that were unheard of with the 390 and older self shuckers.

After re-reading this post the next day I can see where some one might take it that I'm bashing Beretta , I'm not and I'm still a Beretta fan , I still believe the 391 Urika is the best Auto made and prefer the handling of there O/U over Brownings, but feel now the once superior quality in materials and metalurgy that Beretta had over the Japanese Miruku Browning (their main competitor) is gone.



MVH Bjarne
Bereta 600 serien er under udfasning og ja, jeg har osse opfattelsen af at de ældre modeller er bedre kvalitet.

Det er vel sket det samme med Beretta son da Tikka T3 og Sako 85 kom på banen.

De er designet med CNC fremstilling som første prioritet og så er resten op til markedsføringsafdelingen.

mvh
Browning eller Beretta..

Jeg valgte Beretta. Da jeg stod i butikken for ca. 4-5 år siden, kunne jeg få en browning eller en beretta til ca. samme pris. (500,- kr i forskel)
Forskellene - som jeg vurderede på var:

Browning var lidt tungere end beretta (fordel på skydebanen ulempe på jagt)
Browning havde en større og mere klodset baskyle - beretta havde slankere baskyle og var helt generelt mere elegant at se på.
Browning var 12/70 - beretta 12/76
Begge havde udskiftelige chokes
Berettaen havde lidt pænere skæftetræ.
Tilpasningen mellem baskylen og skæftet var mere vellykket på berettaen.. hvor der var lidt "gab" et par steder hvor træet ikke sluttede helt tæt til baskylen på browningen.
Hvis du kun skyder 500 skud om året holder begge geværer mindst tyve år for dig... hvis ellers du vedligholder med olie etc...
Nu synes jeg generelt det er træls for kontorarmene at stå skudklar længe på post med et tungt gevær - så alt i alt er jeg glad for at jeg tog berettaen...

Jeg er dog lidt usikker på, om bruneringen på browningen ikke er en smule bedre...?

Der findes ikke noget entydigt svar på spørgsmålet. Det vigtigste må være at mærke efter hvilket gevær du synes er fedest og falder bedst til skulderen/dig...

.....nu også ejer af en pumpehagler :-)

Favourite Quote: En humlebi ved ikke, at den ikke kan flyve......Gå ud på terrassen og vift med armene...hvis du letter må du være uvidende ;-)
Et emne der helt klart er som religion - (eller som sex, en vil have datteren en anden moderen)
Min mening er, at browning er bedst egnet til de lidt større drenge[Wink]
Mener desuden der er bedre "pointabillyti" (hurtigere på målet) i en Beretta.
Prøv at tage til DM / EM eller VM i sporting - der er klart overrepræsentation af Beretta.

CP
"Kryogenbehandling af riffelpiber-det virker"
Hvordan gik det ?

Har netop selv valgt Browning GTS. Synes Browning passer mig bedre end Beretta.

Men kvalitetsmæssigt er de begge toppen. Ta den der passer dig bedst.

Hellere kravle 100 meter til en lille buk end skyde 200 meter til en stor !!
Sako 75 Finnlight 308W
Carl Gustav 6,5x55
Remington 600 Mohawk 243W