Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Rekyldæmpning
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Sider: 1 2
Jeg kunne godt tænke mig lidt information om rekyldæmpning.

Sandt at sige er jeg lidt "bange" for min 30-06 'er og er nu blevet voksen nok til at få gjort noget ved det....

Jeg har søgt lidt information om emnet, men kunne godt tænke mig at vide lidt om jeres erfaringer. Hvad virker og hvilke bøssemagere kan lave et ordentligt arbejde - og til en ordentlig pris.

Jeg kunne godt tænke mig mundingsbremse, og gerne en lukket pga støjproblemer med de åbne. Hvor kan man købe demfå dem monteret og er der nogen der ved om de overhovedet er lovlige ?.

Bomholt
http://www.limbsaver.com !!!

Deres bagkapper gør underværker ved en træls rekyl.

Hatting har jeg personligt gode erfaringer med. Har fået lavet lidt forskelligt ved ham. Fået limmet skæftet, og fået sat baser på min sauer 202 hvor den forreste er er lavere end den bagerste så det giver lidt flere klik i kikkerten og et par andre ting mener jeg. Altid til min fulde tilfreds.

Mvh
Christensen

Livet rummer mange forunderlige spørgsmål...
Hvorfor er det fx. fysisk umuligt at købe et våbenskab der er stort nok?
Hej Bomholt . Tja , har du et meget kroget skæfte ? så er der mest effekt ved en mundingsbremse .

Har du et moderne ret skæfte , vil en blød bagkappe , Pachmayr Decelerator D752B 1"(330kr)gøre en forskel , og hvis den stadig bider lidt er det nemt at montere en rekyldæmber i bagskæftet (200g-350g)det lyder ikke af meget , men giver en lidt langsommere rekyl (400kr for en simpel udførsel) . De to ting sammen koster nok næsten det samme som en mundingsbremse , men det virker også godt .

Hilsen A-bolt
Du får ikke meget rekylbremse for 770kr.
Det koster snarere 1600-2000kr hvilket tilgrænser røveri[xx(]

Hvilket system er der tale om??

Limbsaver laver standard fit kapper til ret mange forskellige systemer.
Endvidere en stor portefølje af grind-to-fit kapper.

/GT
www.hgfirearms.dk
Shoot low, they might be crawling !!!!
Hellere være en original, end en dårlig kopi[B)]
hej bomholt

en mundings bremse vil altid larme også stjerne motoren: så husk høreværn også på jagt

mit forslag er en limbsaver bagkappe + en rekyldæmper ilagt dit forskæfte det er en god kombination

hvilken riffel har du ?

Mvh. Hatting
Custom Metalsmith
http://www.ahlarsen.dk
Sådan en 30.06'er har jeg også ...[xx(]

110 grains kugler og moderat krudtladning er godt til at opbygge tilliden igen.

Held og lykke med projektet.

K&B Clax [Wink]

[Image: hunt-an3.gif]

Beware of a man with customised rifles ...
Limbsaver bagkappe er bare kanon til at tage trykket fra skulderen.
Fik montert en ved Hatting, og det er det bedste stykke gummi, jeg har købt i mit liv.[:p][Smile][Big Grin]

Lang lås og tyk pibe
"The Big Eight"
[IMG] http://img.photobucket.com/albums/v603/S...rdlogo.gif [/IMG][Image: th_c336.gif?t=1296486615]
Tak for svarene.

Jeg prøver med ny bagkappe og en indbygget rekyldæmper, så må vi se om det klarer problemet.

Bomholt
Hejsa

Havde samme problem på min 30.06 ændrede følgende (over en årrække)
Bagkappe nr. blød; øget vægt; boyds skæfte (direkte rekyl) + en specialbygget rekylbremse. Min .243 skubber mere end 30.06

Hvor omtrent bor du - jeg er i Midtjyllan og skyder ofte i Ørre

Be my guest
Efter den sidste indskydning inden den 16, vil jeg lige give jer afslutningen på min mission "rekyldæmpning".

Efter de gode råd her på listen startede jeg ud med at få indbygget to rekyldæmpere i bagskæftet - venligst isat af en af mine fingersnilde jagtkammerater. Desuden gik jeg et par grain ned i ladning.

Ovennævnte havde en mærkbar effekt, men dog ikke tilstrækkeligt.

Derfor besluttede jeg mig for enten at skifte til et mindre kaliber, eller "maltrakterer" riflen med en mundingsbremse.

På en dejlig fridag, drog jeg derfor ned til Hatting(der kunne dreje gevind til mundingsbremsen for en brøkdel af hvad den lokale våbensnitter skulle have). Inden jeg overlod mit våben til maltrakteringen, havde Hatting dog overbevist mig om også at få monteret en Limbsaver bagkappe.

Da jeg to timer senere hentede min riffel var den monteret med en VS mundingsbremse og en limbsaver bagkappe. Ingen af delene havde - efter min mening - forværret det æstetiske indtryk. Faktisk så mundingsbremsen en smule "sej" ud...

Jeg køret direkte på skydebanen. Og derefter direkte tilbage til Hatting for at hente bundstykket............

Derfor havde jeg ikke lejlighed til at testskyde før igår aftes.

OG HVILKEN OPLEVELSE !!!!!. Den følte rekyl er reduceret til det jeg husker min gamle 243w kunne præsterer. Og min præcision er forbedret dramatisk.

Også min kammerat, der har en riffel magen til min er forbløffet over hvor rekylsvag riffelen er blevet. Desuden viste det sig også at hans præcision blev forbedret med rekylbremsen/Limbsaver monteret(på trods af at han er en solid fyr, der nok skulle kunne håndterer rekylen fra en 30-06'er). Ret tankevækkende.....

Eneste ulempe er støjen, som er voldsom med påmonteret mundinsbremse. Jeg tror at ørepropper OG øreværn vil være en fornuftig kombination, hvis man skal skyde mange skud.

Til Hatting - tak for hjælpen, "indgrebet" lever mere end op til mine forventninger.

Knæk og bræk til jer alle

Mads
Passer skæfte dig, hvis ikke vil det give en udnødvendig dårlig oplevelse af rekylen, især hvis det er for langt.

Littlebear
Go Fast Take Chances
Er det nogen der har erfaring/viden omkring "aktive rekyledæmpere" feks, cylindere med wolframpulver/bly kugler dæmper mere end at øge våbnets vægt tilsvarende. Dvs. kort fortalt, virker det lige så godt at at fræse en 600 g blyklods i skæftet som at indbygge 600gram cylinder med pulver? I teorien er rekyleenergien kun afhængig af våbnets vægt kontra kuglehastighed/-vægt..
I teorien burde cylinderen med pulver, eller med et fjederpåvirket stempel dæmpe rekylen mere end den rene blyklods. Det skyldes at patronen først skal accelerere massen af riffel + stempel, men i første omgang skal din skulder kun bremse riflen. Stemplet ankommer (lidt) senere, så rekylen er blevet "strukket" over tid.

Det er som sagt teorien, men hvor stor forskel det gør, om stemplet kan bevæge sig eller sidder fast ved jeg ikke.

Venlig hilsen Lasse,DTAP
...Buy the best and cry only once.
[Image: ajbutton.gif]
Hej Lasse

Så rekyleenergien er den samme, der er bare tale om at energien fordeles over længere tid? Der er nogen lev af dæmpere med pulver som taler om 30% reduktion af rekylen, og det er umiddelbart mere end den reduktion som deres egenvægt berettiger til, så det er nok den "oplevede" rekyl de referer til..?

Hilsen Kim
Rekylen reduceres med øget vægt på riflen, men fx. en blød bagkappe formindsker ikke rekylen(som jeg har forstået det), den fordeler den bare over længere tid(forudsat at den vejer det samme som den originale bagkappe). Derudover - og det tror jeg er væsentligt - så gør det at den er blød, at rekylen fordeles over et større område.

/Kenneth

-------------------------------------------
The only difference between tattooed people and non-tattooed people is that tattooed people don't give a shit that you don't have tattoos.
Jo tungere våbnet er, jo mere "langstrækt" bliver rekylen.

Hvis vi kigger på to identisk udseende rifler i samme kalibre med samme ammunition, og den ene vejer eks 1 kg mere end den anden.
Så er rekyl-energien stadig den samme, men da rekyl-energien har en større masse at skulle sætte i gang - og dette er en "sløv" process da massen skal accelereres, så bliver rekylen mere "langstrækt" ved at den bliver sløvet ned.

Men det hævner sig nu stadig, for nu skal man så absorbere nøjagtig samme rekyl-energi, bare fra et lidt tungere og mere langsomt bevægende våben.

Så fra at det er et skarpt hug i skulderen - til at det er et dybere pres, der er der en verden til forskel i opfattet rekyl.

Hvis man lægger en målecelle imellem våbnene og skulderen, vil man finde at det er den samme effekt (kraft gange tid) som kroppen optager.
Der er bare forskel på at optage 50 fodpund i 0.01 sekund - mod at optage 25 fodpund over 0.02 sekunder. Men effekten er den samme.!

Rekylen bliver først mindre, når gasserne bliver deflekteret væk fra sin fremadrettede retning - som ved en normal riffelpibe.

Deflektionen kan være en rekyldæmper som blokerer den fremadrettede gas lidt, og spreder den ud til siden i stedet. Så oplever skytten ikke den energi der fremkommer ved den "jet"-strøm af gasser, da den i stedet tvinges i en retning der ikke påvirker rekylen.
Det at den fremadrettede gasstrøm rammer en flade i mundingsbremsen, gør at den kraft der fremkommer ved gassens fremadrettede strømning - til dels annulleres ved at gasserne bremses og spredes af mundingsbremsen.

Den ultimative rekyldæmpning vil være at gasserne opfanges fuldstændigt, og derefter langsomt frigives ved et langt lavere tryk - hvilket jo sker i en lyddæmper.

Polarbears walk a lonely path..

But we sometimes do kick back, relaxes and downs a beer. =o)
Jeg vil gerne mindske mit ubehag ved skydningen, men ønsker ikke at bruge mundingsbremse pga det øgede lydniveau. Men overvejer at øge våbnets vægt, men jeg savner stadig et klar svar på spørgsmålet: er dæmpere med pulver mere effektive end "dødvægt" (får jeg mere ud af at montere 600gr wolframcylinder end blyklods på 600gr)? Det peger i retning af aktiv dæmper, men nogen praktiske erfaringer?
Iflg
http://www.lutz-moeller-jagd.de/Bremse/R...kstoss.htm
er det ikke energi men impulssætningen der er basis for rekylbetragtninger. Hastighed*masse=impuls er det der giver rekylskubbet, hvorimod hastighedsændring (acceleration) giver kraften og accelerationsændringen giver 'rykket'/'hugget' (dvs hvor meget kraften ændrer sig over tid). Det er den sidste der gør at rekyl føles 'langsom stor skud' for nogen stor bore (fx 375H&H) imod hurtigt hug (fx 8x68S) alt afh af ladning/kuglevægt.
Længere nede på siden/linket er der også en lille online rekylregner til at lege lidt med nogle tal. QL har også en rekyl regner indbygget.

/wolf_skate

[Image: wolf.jpg]
Scout for a blind dog - and throw him a bone
Hvis vi skal overføre det fra de sidste par indlæg til en bil, så må det svare til at man udsættes for samme kræfter ved opbremsning fra 100km/t, som hvis man hører ind i en betonmur med 100km/t.

Jeg ved godt hvad jeg ville vælge :-)

Kras: desværre ingen erfaringer med det du spørger til.

/Kenneth

-------------------------------------------
The only difference between tattooed people and non-tattooed people is that tattooed people don't give a shit that you don't have tattoos.
Jeg skød for første gang med 9,3éren med 225gr RWS DK igår aftes, liggende med bipod! Med en "rå" og udæmpet SAKO 75 på samlet 4.2 kg m/drivjagtkikkert. Jeg må sige omlevelsen var overhovedet ikke skræmmende, og faktisk blev jeg helt vild med at skyde med den. Så foreløbig er alle tanker om andre bagkapper, dæmpere m/u pulver eller mundingsbremser lagt i skuffen. Super fed kaliber, på trods af lidt problemer med headspace som gav et par klikkere igår! Men det kan løses.

Tror bare jeg var uheldig ved første afprøvning af riflen i en dårlig skydebænk ved forhandleren[Big Grin]
Sider: 1 2