Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: problemmer med og size .264 hylster?!?..
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Hej, Jeg har lidt problemmer med nogle .264 hylster som jeg er ved og size, det er til en mauser 225 6,5*55, og hylsterne er afskydte i riflen, men når jeg sizer dem, og prøver dem af bag efter i riflen, kan bundstykket ikke lukkes, og jeg har prøvet og give die en 1/4 omgang mere, det hjalp meget lidt, så kan det virkeligt passe at jeg skal dreje die mere, for det syntes jeg ikke kan passe, for der skal presse hårdt på håndtaget så!!!...
Det er et helt ny Lee die der er tale om, og når jeg lade nogle til min egen mauser køre det helt fin med bundstykket!!!...

LilleLars
Problemet har været omtalt før: http://www.riffeljagt.com/forum/code/top...s=klemmere

Swift

Member of "Team Headshot"
[Image: logo1mini.jpg]
ok, men det der undre mig er, hylsterne ER afskudt i den riffel jeg skal lade til, og en anden har før ladet til ham og har ikke haft problemmer med det, SÅ er det mig der ikke har indstillet mit die set rigtig??, eller er der evt noget galt med mit nye die set??...

LilleLars
Det lyder lidt underligt. Er det en full-sizer die? Gaar ud fra at hylsteret ikke er for langt og bare skal trimmes? Går også ud fra at matrizen rammer hylsterholderen og "kammer over" når håndtaget går i bund? Har du checket hvad halsdiameteren er efter at der er isat en kugle og der er for meget halsmateriale (lidt søgt maaske).
Det var lidt brain-storm.
Jeg tror måske næste skridt må være at ludelukke off-spec matrize ved at låne en anden matrize fra en eller anden og se om det hjælper. Ellers må næste skridt være at checke kammeret med go/no-go gauge i kammeret.
Jeg ved ikke hvor du bor, men du kan laane en matrize paa nordøstfyn af mig hvis det er i nærheden.

Ligegyldig hvordan du vender og drejer det. Røven vender altid bagud.
Havde samme problem med min egen 300WM - Årsagen viste sig at væreutilstrækkelig smøring indvendig af hylsterhals. Bruger nu en bomuldsbørste og Rhino lubricant - problem pist væk.

Rhino's smøremiddel består af lanolin og isopropanol - og virker bedst hvis man lader hylstrene hvile så spritten når at fordampe.

Hylstrene blev simpelthen ''trukket lange''

Ved naturligvis ikke om det er det der driller [:I]

[Image: ajbutton1.gif]
Hej.
Jeg har haft samme problem som, TSX havde, prøv at mål længden på hylstret inden du sizer, og mål efter.
Jeg blev virkelig overrasket over hvor lange mine hylstre var blevet.
De hylste jeg havde problemer med var RWS.

Mvh Maubla Ole
Det er ligegyldigt om du har afskudt dine hylstre i netop det kammer eller ej. Så snart du har haft dem i et FL die, har de efterfølgerne die's dimensioner og ikke kammer's.

Dit kammer er formodentlig noget større i diameter end die, derfor forlænges hylster, når du kalibrerer(messing kan kun flygte opad mod halsen). Dermed bliver også skulderen rykket lidt frem. Din die er formodentlig ikke skruet langt nok nede og flytter ikke skulderen tilbage på plads, så hylster kan være i dit kammer igen.

Sat din die gradvist længere ned med små intervaller, indtil du kan lukke bundstykket nemt ind. Derefter skal du måle headspace for at sikre dig, at det ikke er overdrevet. Det kan du gøre ved at satte et stykke tape på bagenden af hylster. Hvis det begynder at stramme igen, efter et stykke tape, har du ekstremt sikker setup.

Det kan sommetider være nødvendigt at slibe lidt af dien væk, for at komme langt nok nede, hvis ens kammer er kortere end die.

Når du har fundet længden, lås ringen og rør ikke ved den mere, og husk at længden passer kun i netop den presse med netop den hylsterholder!
Så har du en FL setup, som er "skræddersyet" til netop dit kammer.

Hvis din die er meget strammere en kammer, og vandring af messing er stor, kan hylster forlænges betydeligt ved kalibrering. Derfor skal du måle længden på hylster, som de andre skrev, og evt trimme efter til den rette længde.
Men det er nok ikke den den overordnede længde, der er årsagen til, at du ikke kan kammre dine hylstere,men skulderen.

/Buba

Dubravko