Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Jægerforbundet - er det til for mig?
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Hej,

Jeg var en gang medlem af DanmarksJægerforbund. Det er jeg ikke mere. Indledningsvis var det den billige introduktionspris, der fik mig til at melde mig til den lokale jagtforening - og så kunne jeg jo holde mig ajour med jagten via medlemsbladet Jæger.

I løbet af mit medlemsskab modtog jeg jævnligt bladet, men jeg måtte sande, at jeg lige så godt kunne hente information fra diverse hjemmesider - dette inkl. - eller købe et kommercielt blad. Der var de samme annoncer, som jeg yndede at svælge i, men jeg slap for ligegyldig litteratur og fik i stedet professionelle artikler.

Helt skidt var det med Jagtforeningen, der hverken havde nogle aktiviteter, som jeg måtte deltage i - eller som svarede på mine henvendelse.

Den samme tavshed blev jeg mødt med fra forbundets side, da jeg irriteret ville etablere en lokal foreningen, der kunne servicere de jægere i mit lokalområde, der også var udelukket fra aktiviteter fra den alternative lokale jagtforening.

Jeg tror, der gik et par måneder, hvor jeg jævntlig skrev til formand, næstformand og presseansvarlig i forbundet, før jeg fik svar - og svaret var en henvisning til et sæt standardvedtægter, så jeg kunne se, hvordan den slags så ud.

Hvorfor ville jeg så lave en jagtforeningen, tænker du måske. Jo, i mit lokalområde er der paradoksalt nok kun en enkelt forening - og det til trods for, at jeg bor i en central hovedstadskommune med 90.000 indbyggere. Desværre servicerer denne forening ikke medlemmer udenfor den organisation, den er stiftet i - noget, jeg ikke fik besked om, da jeg i sin tid skal foreningsnummeret på min indmeldelsesblanket. Heller ikke da de modtog mine penge, hørte jeg fra dem, hvilket ærgrer mig, for selvom introduktionsprisen er ganske kunne jeg da have støtte en anden jagtforening, der havde reelle aktivitetstilbud til mig.

Nå, men sådan en riffelprøve er jo også god at have, hvis man vil skyde vildt på danske jagtmarker. Derfor måtte jeg da gennemføre sådan en prøve (og så vil jeg slet ikke kommentere prøvens karakter og værdi i forhold til vurderingen af ens evner som riffeljæger). Det er ikke nemt at komme til en riffelprøve. Der bliver afholdt ganske få af den slags, og det er forbeholdt forbundets lokalafdelinger at planlægge, gennemføre og kontrollere skydninger. Det er derfor frivillige kræfter, der forestår den slags. Hurra for initiativet, men trist, at kontrolskydninger er få få over en alt for lille tidshorisont. Særligt op mod bukkejagten og mod slutningen af efteråret er det nærmest umuligt at få plads - og de, der får plads, bliver mødt af et veritabelt gedemarked, hvor alt for mange jægere skal tonses igennem en prøve på alt for få pladser.

Hvorfor er den slags ikke kommercialiseret? Det må da være i forbundets interesse at tjene en skilling på at skabe fleksibilitet for de jægere, der ikke kan deltage på de fastlagte datoer? Selv ville jeg med glæde forestå den slag for at skabe fleksibilitet. Med 13 års erfaring som skydeleder- og instruktør på seks forskellige håndvåben føler jeg mig ganske godt rustet; vi taler trods alt om et stationær, stort mål på relativt kort afstand, få skud og en tydeligt markering af skydningens resultat.

Men nej, man er i DJ ikke interesseret i at få folk som mig ind - selvom jeg ingen økonomisk interesse har i projektet og sådan set kun vil give lidt af den fleksibilitet, jeg savner.

Nå, men det endte jo så med, at jeg meldte mig ud af jægerforbundet. De penge ville jeg hellere bruge på udenlandske og danske magasiner - og interesseorganisationer, der var interesseret i andet end mine penge.

Så hvad er konlusionen? Tjae, jeg undrer mig til stadighed over, hvad 50+ fastansatte mennesker laver i et forbund, der aldrig formåede at vise mig, hvorfor de skulle have mine penge.

Jeg funderer over, hvad jeres oplevelser er med "jeres" forbund.

God weekend

Jacob

Flyttet af Kima
Desværre servicerer denne forening ikke medlemmer udenfor den organisation, den er stiftet i -
de jægere i mit lokalområde, der også var udelukket fra aktiviteter fra den alternative lokale jagtforening.

jeg forstår ikke hvad du mener: hvis du er medlem af en lokalforening er du/I da velkommen til alle foreningens arrangementer [?]

vedr riffelprøverne er der normalt ikke de store problemer i at finde en der passer. jeg har eksempler på at enkelte har prøvet at bestå 6-7 gange på et år[:I]. i min optik er der rigelig kapacitet - også til årlige prøver, eller prøver med et andet tidsinterval

om man er tilfreds med DJ (og formanden ) kan da altid diskuteres, men jeg ser intet alternativ ! uden mødedeltagelse har vi slet ingen indflydelse og vil hurtigt ende i hollandske tilstande.

mvh
Strom, naturgænger
Enig med Strom - 100% enig

CP
"Kryogenbehandling af riffelpiber-det virker"
Men sådan var det altså. Folk udenfor den organisation, der havde oprettet foreningen, kunne ikke tage del i arrangementerne. Havde jeg vidst det, da jeg kiggede på listen over foreninger, havde jeg naturligvis ikke meldt mig ind der. Undskyld for skrivefejl - sådan en smartphone kan godt lide at lave om på ordene. Bor I i København?
Folk udenfor den organisation, der havde oprettet foreningen, kunne ikke tage del i arrangementerne

kan du ikke lige skrive navnet på pågældende forening ?
nej jeg er jyde, men de pæne mennesker jeg kender på Kalvebod vil gerne lave prøver hvis der er tilslutning nok - de er da til at snakke med under træningskydningerne[^]

mvh
Strom, naturgænger
Citat:quote:

Originally posted by STROM

Folk udenfor den organisation, der havde oprettet foreningen, kunne ikke tage del i arrangementerne

kan du ikke lige skrive navnet på pågældende forening ?
nej jeg er jyde, men de pæne mennesker jeg kender på Kalvebod vil gerne lave prøver hvis der er tilslutning nok - de er da til at snakke med under træningskydningerne[^]

mvh
Strom, naturgænger



God melding! Det er lige præcis den slags fleksibilitet, jeg holder af. Jeg skyder selv på Kalvebod, og jeg går ud fra, at det er folkene fra SJF, du refererer til. Meget kompetente og rare mennesker.

I forhold til dit spørgsmål; skal vi ikke bare sige, at den pågældende forening består af unge mennesker, der kan lide at arbejde med dyr.
Sammen står man stærkere. Og det er jo kun godt, der er kompetente folk, der varetager vores fælles interesse....

Nu er jeg så på facebook. Og der kan man blive medlem af en side Dansk Jægerforbund har. Det blev jeg da. Kortvarigt. Forsiden er fyldt med diverse nedlagt bytte. Og iøvrigt statistikker om hvor mange kvinder, der nu går på jagt.... Er det der, de bruger deres energi, er det bestemt ikke noget for mig. Og iøvrigt har deres medlemsblad et meget tyndt indhold. Der knap er det papir værd, det er skrevet på.....

Det svarer vel til venstre vil hverve medlemmer fra Ungdomshuset, nu da vi kun har omkring 15.000 bønder tilbage i landet, som ikke udgør den store forskel til folketingsvalg......

BigDane

Jag eller bliv jaget...

VENI VEDI VICI

***B***L***A***S***E***R

Redigeret af MODERATOR/AB