Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Savage riffel 308W 2795,- ; godt køb?
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Hej

Jeg er i øjeblikket ejer at en brugt mauser riffel i 6.5x55. Jeg har i længere tid overvejet en kraftigere riffel til hvis jeg skulle på jagt i udlandet.

I den forbindelse så jeg så hos en ven (i April2011 Jæger bladet) i dag, at KR. skov har et "super" fødselsdagstilbud på en Savage riffel i 308W m. kikkert, 3 skuds magasin, træskæfte til 2795,- fik desværre ikke noteret model og kikkert (måske én kan supplere med korrekte oplysningerne fra bladet/evt. indscanne annoncen )? Jeg har intet kendskab til Savage rifler og hvad de kan sammenlignes med, nogen der kan komme med erfaringer?

Er der er tale om et superkøb til de 2795,- eller er savage riffel kvaliteten/modellen et køb jeg vil fortryde? Har Savege f.eks. ord for at ruste let/dårlig præcision eller lignende sygdomme/kendetegn?

Hvordan forholder det sig med egnethed for 308W/30.06 i forhold til 6.5x55 , i forhold til brug efter større vildtarter som elg, gris, bjørn?

Er rekylen/pris pr. skud på 308W/30.06 væsentlig større end det er gældende for 6.5x55? Ville det evt være bedre for mig at anskaffe en riffel i kaliber 30.06 end 308 W i forhold til min nuværende kaliber?

På forhånd tak

vh

Carsten

Elgen
Hej bygork!

Brug search-funktionen, fx http://www.riffeljagt.com/forum/code/top...rms=savage

vh Lars

"Jeg har mange forskellige interesser, men de slutter alle på -jagt"
Hej Lars

Tak for dit indlæg. Nu indeholder mit indlæg jo en række forskellige spørgsmål, så håber på nogle positive og konstruktive indlæg til hvad jeg efterspørger.

Der sker jo sikkert lidt omkring optimering/tilpasning af Savage riffel modeller hen over årene.Måske kommer der nye modeller der ikke var på markedet for 5-7 år siden. Jeg håber derfor at få nogle gode indlæg omkring afklaring af modellen på tilbud/erfaringer omkring modellen (f.eks. aftræk, lås, magasin, kikkert).

mvh
Bygork
Citat:quote:

Originally posted by bygork

Hej Lars

Tak for dit indlæg. Nu indeholder mit indlæg jo en række forskellige spørgsmål, så håber på nogle positive og konstruktive indlæg til hvad jeg efterspørger. Der er flere positive og konstruktive svar i den tråd jeg henviste til.

Der sker jo sikkert lidt omkring optimering/tilpasning af Savage riffel modeller hen over årene.Måske kommer der nye modeller der ikke var på markedet for 5-7 år siden. Jeg håber derfor at få nogle gode indlæg omkring afklaring af modellen på tilbud/erfaringer omkring modellen (f.eks. aftræk, lås, magasin, kikkert). Tråden, som jeg henviste til er ca en måned gammel, så det afspejler nok meget godt erfaringerne blandt VTF's brugere.

Spørgsmålet om, hvad man vinder ved at gå fra 6,5x55 til .308 win eller 30.06 et interessant emne, som også er blevet vendt mange gange. Kort sagt: ja, man opnår højere rekyl og anslagsenergi, men om det har nogen jagtlig relevant betydning er mere usikkert.

Mht prisen for træningsammunition er Norma Golden Target lidt dyrere for 308 og 30-06 end 6,5x55 http://www.skyttebutik.dk/group.asp?group=166 Jagtammunition ligger på et sammenligneligt prisniveau fx Lapua Mega kr 325-395,- ifølge Korsholms hjemmeside.

vh Lars

mvh
Bygork



"Jeg har mange forskellige interesser, men de slutter alle på -jagt"
Mht. til priser, er prisen på 30.06 jagtammunition ca. 10 kr. pr stk. (rem. core-lokt 9,7g.) de er lidt voldsomme til råvildt, men ellers kan man jo lade lige hvad man vil til under den pris når man har hylstrene.
Jeg har skudt med alle 3 kalibre, men har 30.06 idag. jeg kan ikke udtale mig om rekyl, da jeg ikke kan mærke forskel, men nogen kan være mere følsomme evt. ;0)
Hvis det er fordi du gerne vil have lidt ekstra kræfter til større vildtarter, skulle det også være en mulighed blot og bore dit kammer op til 6,5-284 norma eller 264 WM så vidt jeg ved, men det er der nok andre der er mere inde i. det er ihvertfald en billig løsning i forhold til riffelindkøb plus evt. kikkert. vh. Dennis.
Jeg var hos Skov i Bording i anden anledning og kiggede lidt på deres Savage-pakketilbud. Riflen har en dårlig finish - både på træ og metal. Låsen går dårligt og aftrækket var tungt og slæbende. Kikkerten (Simmons 3-9x32, hvis jeg husker rigtigt) var uklar i billedet.

Kort sagt var det ikke noget, som jeg ville købe.

vh Lars

"Jeg har mange forskellige interesser, men de slutter alle på -jagt"
Savage laver en riffel model kaldt...Classic serier i modeler 14 og 114. Tjek den ude paa Savages websiden...beautiful rifle and accurate.[^]