Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Quickload superbruger søges
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Har efterhånden nasset så meget på andre folks quickload at jeg ikke ville være bekendt at spørge mere, og derfor selv anskaffet et. Nu spørger jeg så alligevel.
Jeg lader en del .300 WinMag og der er jo betydelig forskel i hylstervolumen fra det ene hylsterfabrikat til det andet, og det er vel også derfor der er fire forskellige hylstre i quickload databasen. De benævnes W, @, R og F som sidste bogstav, og jeg kan se at H2O kapaciten ændres ved valg af de forskellige benævnelser. Mit spørgsmål er så:

Er der sammenhæng mellem W, @, R og F og bestemte hylsterfabrikanter?

Ellers er der vel ikke anden udvej end at begynde at hælde vand på nogle hylstre?

Ligegyldig hvordan du vender og drejer det. Røven vender altid bagud.
Det er nødvendig, at hælde vand i hyslstrene - der kan være en del variation imellem forskellige lot numre og årgange.

Der er lidt sammenhæng i tingene, da bestemte fabrikater er tykvæggede f.eks RWS og militær hylstre, og andre tyndvæggede som f.eks nogle Remmington.

Med lidt mere erfaring og vand i hylstrene vil du hurtigt få et overblik - og at der alligevel ikke er den helt store forskel, set i forhold til f.eks sættedybden.

Husk at måle på et fuldseized hylster, for sammenligning.

[Smile] AB

Hellere dele en 1. plads end at blive nr. 2
Jeg går ud fra at du propper en fænghætte i og derefter fylder op med vand? Fænghættelommen er vel ikke inkluderet i måleresultatet?l

Ligegyldig hvordan du vender og drejer det. Røven vender altid bagud.
W= Winchester hylstre
R= Remington hylstre
F= Federal hylstre
@= ingen anelse hylstre

mvh
yes i med gammel afskudt fænghætte (eller bvis du kun necksizer kan du tage det afskudte hylster som det er .. ellers kan du size end 10 hylstre hvor du har taget ekstraktornålen ud af matricen så fænghætten stadig er der). Size 10 hylstre, numrer med speed marker , vej dem tomme.. hæld vand i og vej igen -> uddrag volumen i H20. Pga overfladespænding kan vandet 'bule' op eller ned af hylsterhalsen, Hvis du er pernippen kan du med lille stykke køkkenrulle suge top bulen af vandet, så du får strøgmål.

/wolf_skate

[Image: wolf.jpg]
Scout for a blind dog - and throw him a bone
en dråbe sulfo i vandet tager overfladespændingen.. bar for og køre helt til enden.. ;0)
Så er der afmålt med vand i hylstrene, og alt i alt var jeg egentlig helt godt tilfreds med mig selv. Af uvisse årsager, eller af kedsomhed kiggede jeg lidt i QuickLoad manualen og fandt noget ganske interessant omkring vandfyldning af hylstrene.

CITAT
For most RIFLE CALIBERS and other guns using a peak pressure above 30,000 psi (2.000 bars): Use a case fired in the specific gun you are working with. Do not resize the case before making the capacity measurement.
CITAT SLUT

Så mod forventning skal hylsteret ikke kalibreres før vandfyldning. Efter lidt tankevirksomhed er det vel også fornuftig nok, da hylsteret har kammerform under affyring.

Ligegyldig hvordan du vender og drejer det. Røven vender altid bagud.
Husk nu at bruge vand der er ca 4 grader varmt, eller at tage højde for den lavere massefylde ved stuetemperatur ;-)

Hilsen Kenneth

-------------------------------------------
The only difference between tattooed people and non-tattooed people is that tattooed people don't give a shit that you don't have tattoos.
God ide Kenneth. Jeg overvejer også at få fat i noget deminiraliseret vand vand også, for ikke at få et "mudret" resultat.
I første omgang må jeg se om der er en nævneværdig forskel på et kalibreret hylster og ikke-kalibreret hylster.

Ligegyldig hvordan du vender og drejer det. Røven vender altid bagud.
Det er helt fint ikke at kalibrere hylstrene, hvis de er afskudt i dit kammer - hvis du har et "godt" kammer er der ikke nævneværdig forskel.

[Smile] AB

Hellere dele en 1. plads end at blive nr. 2