Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Boxlås vs sidelås
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Kampen står mellem en AYA goldpoint og en AYA Ambassadeur.

Hvem ville I vælge og hvorfor.

Nyland
forkert.

Kampen må være mellem gold point og sherwood. Det er to identiske geværer med box og sidelås henholdsvis. Jeg vil naturligvis vælge en Sherwood (som jeg har) da den er smukkere med sidelåsene og det er let at rengøre og smøre låsedelene.

mvh
hjemmeladeren
Hvad svarer AYA Ambassadeur så til i box lås
Det skal selvfølgelig være med sidelåse, ingen tvivl om det.

Ikke af tekniske årsager selvfølgelig, den diskussion har kørt i 100 år uden en vinder. Men når man køber en S/S er det jo ikke for at have en skydemaskine til lerduer eller edderfugle. Det er for at have et smukt gevær, og intet gevær er smukkere end en S/S med engelsk skæfte og sidelåse.

Det skulle da lige være en taktisk riffel med lyddæmper, men det er bare mig [Big Grin]

Venlig hilsen Lasse,DTAP
...Buy the best and cry only once.
[Image: ajbutton.gif]
Mange synes at gevær med sidelås er et smukkere gevær. Jeg har både geværer med sidelås og bokslås. Begge fungerer udemærket, men sidelåsen er nemmere at rengøre og er man til graveringer er der naturligvis mere plads til dette på en sidelås. Begge virker ca. 100 år, det er nok for de fleste. Jeg har geværer der er så gamle, med damascus løb, og yngre, de virker fint.

FN
Citat:quote:

Hvad svarer AYA Ambassadeur så til i box lås


Det er jeg ikke helt klar over. Måske den AYA selv kalder No. 53/4. Det der kendetegner Gold Point og Sherwood er det korte løb (25") og Churhill sigteskinne. En Ambassadør har længere løb og traditionel flad sigteskinne.

mvh
hjemmeladeren
Ambassador er en betegnelse som den skandinaviske general agent for AyA fandt på (Julius Guldmann i Korsør) og det samme gælder forøvrigt for goldpoint og sherwood (og shooting star, hunters gun etc etc)

AyA's egne betegnelser er:
Ambassador : AyA model no. 2
Sherwood: AyA XXV SL (står for 25" løb og sidelock)
Goldpoint: AyA XXV BL (står for - ja tænk engang 25" løb og Box lock)

Ambassador/No 2 har ingen box lock "søster" omend model 4 (som aldrig er importeret til DK)kommer tæt på - den er dog nærmere i klasse med Model No 1- som er topmodellen (kaldet Super AyA i Guldmanns katalog).
Model 53 er en sidelås model med 28" løb , kraftigere bygget - den er designet som en "live pigeon gun" dvs lidt tungere og bygget til at skyde mange skud efter levende duer(forgængeren til lerdueskydning!)
Den ligger i lidt højere klasse en model no 2, og lige under model no 1- og er værd at slå kløerne i hvis man kommer over den!

Jeg har en Ambassador (model no 2) med 26" løbslængde - så forskellen på den konto til en Sherwood/goldpoint med 25" løb er minimal. Dog fås Ambassador også med 27" løb . og hvis det er den model du ser på ville jeg vælge den. Medmindre du er meget lille af bygning så giver de meget korte løb ikke nogen fordele - jeg ville gerne have haft et par cm mere på min ambassador.

Derudover ville jeg altid vælge en sidelås AYA fremfor en box lås - og udelukkende af æstetiske årsager...

good luck
Claus