Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Det kunne nemt have gået helt galt!
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Sider: 1 2 3
Følgende beretning er et eksempel på dumhed og på noget I aldrig skal prøve på.

I tirsdags havde jeg været på jagt efter krondyr og da jeg kørte hjem, holdte der nogle biler på landevejen med advarselsblik.

Jeg stoppede op og så at der lagde et krondyr mellem bilerne med to brækkede forløb.

Jeg gik på dyret med min jagtdolk, men hjorten (en otteender), var ikke helt enig med mig, så vi tumlede rundt på landevejen.

Jeg fik stukket den 3-4 gange på hver side, men den kæmpede videre, på et tidspunkt med mig på geviret, hvor den svang mig rundt som en gasballon ( jeg er 188 og vejer over 100 kg.)

Den var så stærk at selv om jeg fik vredet dets hoved om og tvunget ned på siden, fik den stanget mig igen og fik væltet mig af.

Efter jeg steg af hjorten kvitterede den med et spart i ryggen på mig, så jeg røg over 3 meter hen ad vejen og ned i grøften.

Jeg fik fat i den igen og fik stukket den i bringen med kniven (en bredbladet Puma White Hunter), det gav blod og endelig kunne dens lidelser ophøre.

De ca. 20 tilskuere var rystede og jeg ligeså, et par stykker mente også vi hellere måtte tilkalde en ambulance, men så slemt var det dog ikke.

Men her et par dage efter, er jeg dog stadig noget øm i hele kroppen efter mødet med hjorten.
Mine bukser er flænset i det ene bukseben efter et gevirmøde det er min jakke også på fronten og er helt reven op i ryggen efter kloven.

Hvor gul og blå jeg er, skal jeg nok spare jer for.

Men det kunne havde gået helt galt, og dumheden slutter ikke her. Jeg havde min riffel med!!!

Jeg snakkede efterfølgende med den lokale schweishundeføre, en flink mand, der fortalte mig regel nummer et. Man stikker aldrig en kronhjort. Den skal skydes, alt andet er alt for farligt(tåbeligt). Dog takkede han mig og jeg fik geviret.

Det var tåbeligt, men opgaven blev løst.

Er der nogen der er i tvivl (som jeg nok var), vil jeg gerne slutte af med at fortælle, at det er helt lovligt at skyde et dyr i en sådan situation.

Venligst

Jenslp
Du er jo nuts....

Jeg har hørt fortællinger (jagtløgnehistorier) Om råvildt der har sparket hårdt nok til at de har prikket hul i bugen på en voksen mand. Jeg er glad for at du er ok, og blot kan nøjes med lidt ømhed i kadaveret.

Skyd kræet en anden gang, og så håber jeg ikke at du sagde til tilskuerne, at sådan gør rigtige jægere [:o)]

Mr LP Deer Dundee [8D]

Mvh.
Lars/Great Dane
lars@reloadersnest.com
Skype : gunsandlead
Du har ganske ret GD.

[B)]
Du må simpelthen have "kugler" på størrelse med en elefants, [:0] når du giver dig i kast med en voksen kronhjort - som ovenikøbet er "bevæbnet"[Wink]....

Du har også ret mht. til aflivning af et nødstedt stykke vildt... det er fuldt lovligt - om så den havde lagt i en eller andens baghave midt i den lille landsby, så ville det have været helt legalt, hvis du havde gjort en ende på dens lidelser med et velrettet skud fra din riffel.

Lige mht. div. "Jagtløgnehistorier", så havde min farfar et ca. 35 cm. langt ar på indersiden af det ene lår. Det stammede fra en rå, som han efter en jagt forsøgte at aflive med kniven....... Kloven skar gennem et par oilskindsbukser og gav ham et varigt minde om den jagt.... De er altså ikke til at spøge med, når først de slår over i "Overlevelses-mode"...

Mvh

Takle.....

[Image: anim-ChicagoPD.gif]
Hej Takleberry

Det der med store kugler, kunne nemt have blevet til et par flækkede valnødder, da jeg har en rift fra hjortens geviret, der starter ved knæet og slutter helt oppe ved lysken. [:0]

Som et kuriosum, kan jeg huske en svensk jagtguide jeg havde på en elgjagt. Han påstod hårdnakket, at hvis råbukken havde et aggresivt sind, ville det uden tvivl være nordens farligste stykke vildt, incl. ulve og bjørne.

Den er måske sat på spidsen, men på et eller andet plan, er jeg tilbøjelig til at give ham ret, specielt når man betragter en 3 - 4 års buk, med meget skarpe/spidse opsatser.

Jenslp
Pyha...det var squ da godt du ikke kom noget til...men jeg kan nu også godt forstå du lige tøvede en ekstra gang med at svinge riflen frem fra bilens gemmer, når der er tilskuere på...

Jeg er i øvrigt ikke sikker på det er lovligt at affange nødstedt vildt. Jeg forsøgte for nogle uger siden at grave lidt i lovgrundlaget for det, og det nærmeste jeg kunne komme var, at der skal tilkaldes en schweiss hundefører....der stod slet ikke nævnt noget om hvorvidt man måtte aflive det selv....

MAn risikerer, såvidt jeg kan se det, at krænke jagtretsindehavenrens jagtrettigheder ved at skyde nødstedt vildt på hans jord.... (Og det ville jo være lidt dumt at betale bøder og få konfiskeret våben og måske miste jagtegn m.m. på den konto...)

.....når bare man har nok penge og krudt.....så går det ikke aldrig helt galt :-)

Favourite Quote: Vi løser ikke vore problemer ved at tænke på samme måde, som da vi skabte dem.....(Albert Einstein)
Citat:quote:

Du må simpelthen have "kugler" på størrelse med en elefants...


Det er vel kun indtil hævelsen lægger sig...[}Smile]

[center][Image: gandalf2.jpg][/center]

Assumption is the mother of all ****ups... og skånegripen er en bald eagle!...og...det er muligt, at jeg ændrer holdning, men det rokker IKKE ved det faktum, at jeg har ret!
hej jens

jeg håber virkelig det var et flot trofæ efter den nærkamp.

pas på dig selv næste gang,

mvh skipper
Hej Ran

Ang. lovligheden om at affange nødstedt vildt, har jeg ikke som dig nærmere undersøgt det. Men både skovrideren og Schwiessmanden sagde jeg skulle have skudt hjorten.

Såvidt jeg ved, er det ikke jagtloven der er gældende her, men en lov om nødstedt vildt, jeg skal ikke kunne sige det med 100 % sikkerhed. Men som sagt sagde de enslydende at jeg skulle have skudt.

Min tøven var begrundet i, om jeg i det hele taget måtte, samt at der var mange mennesker og at jeg skulle skyde direkte ned i asfalden, det var jeg ikke meget for.

Så jeg tog den fejlkonklusion, at det ville være nemmere at stikke den.

PS.
Jeg har idag fået en "hirschfenger"

PPS.

Nej Skipper, den var ikke noget at skrive om trofæmæssigt, den kommer på gavlen. Men den var sådan set hård nok i stængerne[xx(]
Hej Høgh

Det med bollerne, er der et meget forskelligt syn på[Wink]

Tror faktisk at Prinsessen herhjemme synes jeg skal finde en hjort til[Big Grin][Big Grin]

Go´ weekend
Hej i jagtloven står der at ombringning af vildt kun må ske ved skydning.
Det må jo så betyde, at det med at stikke et dyr, eller give en hare håndkantslag, ikke er tilladt !!!

Det var da ikke det jeg lærte da jeg tog jagttegn som 16 årig.

Lasse
Citat:quote:

Originally posted by Lasse Nielsen

Hej i jagtloven står der at ombringning af vildt kun må ske ved skydning.
Det må jo så betyde, at det med at stikke et dyr, eller give en hare håndkantslag, ikke er tilladt !!!

Det var da ikke det jeg lærte da jeg tog jagttegn som 16 årig.

Lasse



Hej med jer alle.

Jeg er overbevist om, at ingen ville få problemer med diverse myndigheder, hvis i havde skudt hjorten.
Her er jo ikke tale om at jagtlovens regler gælder, men i stedet må det være dyreværnslovens bestemmelser der træder til. Kan det gøre mere humant end ved et skud på halsen.
Selvfølgelig må man ikke gå på kompromis med sikkerheden, eventuelt opspringere osv., men at en eller anden fanatisk dyreven ville have protesteret, havde ikke afholdt mig fra at fremdrage skyderen for at få en ende på sagen.
Eventuelle problemer med myndigheder og madammer må så evt. løses efterfølgende.

Med jægerhilsen

375ras

Rigtige autister har deres eget kaliber.
Tja, dyreværnsloven siger at dyret skal ombringes så hurtigt og humant som muligt.

Her er vist endnu et område med mangelfuld regeldækning....

.....når bare man har nok penge og krudt.....så går det ikke aldrig helt galt :-)

Favourite Quote: Vi løser ikke vore problemer ved at tænke på samme måde, som da vi skabte dem.....(Albert Einstein)
Hej,

tidligere i medierne var der en stakkels mand der blev offentligt hængt ud for med en motorsav at have affanget et påkørt stykke råvildt. Jeg husker ikke de præcise detaljer fra medierne med husker at manden ikke blev tiltalt for noget som helst.

/Gammeltoft

Shoot low, they might be crawling !!!!
Puf, den magiske drage.........ud over Møn´s klint. Så kan den lære det.......
Jenslp...Du har vist en amerikansk fætter, han er muligvis mere hårdhudet da han knækkede nakken på hjorten efter 40 minuters kamp.

http://ekstrabladet.dk/visartikel.iasp?pageID=319193

Mvh.
Lars/Great Dane
lars@reloadersnest.com
Skype : gunsandlead
Ja hold da kæft...

Godt nok kan lillemor være lidt morgengrim/gnaven, men jeg ville godt nok blive noget vågen ved at finde sådan en svend i mit soveværelse.[Smile]

Iøvrigt ved jeg ikke hvor smart det var at jeg lancerede episoden offentligt, både Jæger, de bergske blade og BT. Har ringet mig op, nu varer det nok ikke lang tid før jeg har uvidende antijægere i røret[Sad!]

Jens
Citat:quote:

Originally posted by Jenslp

Ja hold da kæft...

Godt nok kan lillemor være lidt morgengrim/gnaven, men jeg ville godt nok blive noget vågen ved at finde sådan en svend i mit soveværelse.[Smile]

Iøvrigt ved jeg ikke hvor smart det var at jeg lancerede episoden offentligt, både Jæger, de bergske blade og BT. Har ringet mig op, nu varer det nok ikke lang tid før jeg har uvidende antijægere i røret[Sad!]

Jens



Hej Jens.

Den er da at finde på jægerforbundets hjemmeside, så du må nok tage fat i nakken af Max Steiner. Han kunne måske have historien fra VTF.

Venlig hilsen

375ras

Rigtige autister har deres eget kaliber.
Hej 375RAS

Max S. har historien fra mig af, så det er ok, men jeg sidder og fortryder lidt at jeg har snakket med de aviser der har ringet mig op da de har en lidt bredere tilhørerskare også dem, der ikke vil bifalde en sådan historie.

Ville godt kunne forestille mig, der var personer i landet der synes en sådan episode skete for min og ikke hjortens skyld!!

Men lad os nu se.

Venligst

Jenslp
Jeg har nu undersøgt regelgrundlaget for affangning af nødstedt vildt nærmere. Jeg har ikke kunnet finde hjemmel i loven til at aflive vildt. Derfor sendte spørgsmålet til Jægerforbundet.

Svaret er helt dugfriskt og som følger (Kopieret direkte over):

"Kære R..

Det er rigtigt, som du selv nævner, at der i §6 stk. 1 nævnes at Skov- og Naturstyrelsen, kan bemyndige personer til at opspore og aflive nødstedt vildt. Det er også rigtigt, at det primært drejer sig om schweisshundeførerne. Men mig bekendt gør Skov- og Naturstyrelsen også brug af denne ret ved Oliekatastrofer m.v. hvor folk kan bemyndiges til at aflive indsmurte fugle m.v.

Ifølge §6 stk. 2 må schweishundeførerne gøre dette på anden mands jord.

Men når du som Jæger kommer forbi et stykke råvildt, som sidder i en vejgrøft, så efterlyser du en hjemmel!? Denne hjemmel findes ikke i lovgivningen. Du vil som jæger – eller en hvilken som helst anden våbenkyndig (slagter eks.) - dog altid kunne tillade dig at aflive dyret, så længe det befinder sig et sted, hvor du har lovlig adgang til. Det kan du gøre i kraft af nødretsprincippet. I det du skønner, at det er dyreværnsmæssigt mest forsvarligt at aflive dyret.

Der kan ikke opstilles regler for nødret! Der vil givetvis være folk, som vil være uenige med dig i handlingen, men hvis du lovligt kan færdes på arealet og uden store sving gerninger kan komme til at aflive dyret med et lovligt våben, så må du til en hvert tid aflive det nødstedte stykke vildt.

At du kan komme på kant med jagtloven (eks. skyde i døgnets mørke timer) gør ingen forskel. Men hvis du ser et stykke råvildt, der humper rundt i statsskoven - hvor du lovligt må færdes over alt og altid - kan du ikke bare styrte ind og skyde det i henhold til nødretten.

Du skal altså kunne godtgøre at det du på det tidspunkt gør, er den mest fornuftige handling i tilfældet. Som du selv er inde på er det da også altid en meget god ide at informere politiet, hvis du agter at affange et stykke nødstedt vildt. Ifølge lovgivning generelt er en hver ansvarlig for sine egne handlingen, hvorfor det er dig der i den enkelte situation må gøre op med dig selv hvad der er fornuftigt at gøre.

For at gøre det hele rigtigt speget, så kan du som jæger (særligt kyndig person) muligvis blive gjort ansvarlig for at lade et dyre lide unødigt i en grøftekant, hvis du kunne have forkortet dets lidelse, i henhold til dyreværnsloven!"


Jeg bad så om et uddybende svar på spørgsmålet "Hvad nu hvis dyret ligger inde på privat grund - altså området, hvor man egentlig skal tilkalde en Schweisshundefører - f.eks. et rådyr, der falder om 3 meter inde på en mark efter en påkørsel og ligger med brækkede ben..."

Svaret herpå blev formuleret således:

"Tjah – det er jo et godt spørgsmål!

Nødretligt vil der nok ikke ske noget og langt de fleste lodsejere vil være dig dybt taknemmelige. Der vil dog være et fåtal, som vil himle op om jagtlovsovertrædelser m.v.

Men scenariet er jo under alle omstændigheder elastisk – hvad nu hvis det sidder 10 m inde? Hvad nu hvis du iagttager at de trækker sig på forløbne ind i en remise 50 meter inde på marken? Hvad nu hvis din ruhår, som du har bag i bilen, har vist sig effektiv til at tage råvildt – det tager alligevel ½ timer førend schweisshundeførere kommer! osv.

Altså her skal du igen selv stå til ansvar overfor loven og der for er det meget vigtigt at du selv kan stå inde for det du gør. Men hvis du handler mod bedre vidende: Eks bruger din egen hund, eller løber med dit gevær ned i remisen, så kan du godt regne med at hammeren falder! Affange det der er i grøften, tilkald assistance til det øvrige – det er bare mit råd!"


Hermed er problemstillingen vel egentlig ganske godt belyst. [Big Grin]

.....når bare man har nok penge og krudt.....så går det ikke aldrig helt galt :-)

Favourite Quote: Vi løser ikke vore problemer ved at tænke på samme måde, som da vi skabte dem.....(Albert Einstein)
Hej Ran

Tak for hjælpen, jeg kan heller ikke forestille mig at jeg vil få problemer. Tak skal du have for researchen.

Venligst

Jenslp
Sider: 1 2 3