Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: våbenkontrol i uge 34
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Jeg har hørt en lille fugl synge om, at der skal være våbenkontrol hos private våben ejer i uge 34 - andre, som har hørt samme fugl synge andre steder i Danmark ? [}Smile]

Flyttet af Kima

@Nobody, jeg har nu flyttet flere fejlplacerede indlæg, vær venlig at læse overskriften i de forskellige topics inden du poster[Wink]
Hvilken type "våbenkontrol" skulle det så være?

Politiet har ikke hjemmel til at tiltvinge sig adgang til kontrol af dine lovligt ejede våben, det kræver en dommerkendelse, medmindre man er våbensamler, og har samlertilladelse.

De der har Genlade-tilladelse kan politiet besøge for at kontrollere opbvaring af krudt og fænghætter. Dette giver IKKE politiet hjemmel til, ved samme lejlighed at kontrollere våben og tilladelser.
Opbevarer man sit krudt og sine fænghætter sammen med våbnene, må politiet naturligvis gerne bede om at se tilladelserne på de våben de dermed observerer.

Der er dog intet der forhindrer politiet i at komme på besøg og spørge pænt om de må se dine våben og tilladelserne til dem.

Så må man jo afgøre med sig selv om man vil være flink og "samarbejde" med de rare politifolk, eller man vil sende dem væk, med besked om at komme tilbage med en dommerkendelse.

En sådan dommerkendelse kan ikke være generelt formuleret, den skal være specifik for den adresse politiet ønsker at ransage, og skal være udstedt på baggrund af "begrundet mistanke om ulovlige genstande i boligen" Det vil dog være retten der skal afgøre i tvivlstilfælde.

Sagerne for nogle år siden i Nordsjælland, gav blandt andet som resultat at det blev indskærpet at det ikke kan anses som begrundet mistanke, blot at politiet bliver afvist ved et "uformelt besøg"

Der KAN forekomme kontrol af våben i foreninger, det er politiet i sin gode ret til. De må gerne møde op i din skydeklub, eller på jagten, og bede om at se våben og tilladelser..

Jeg har hørt at i hvert fald Østjyllands politi agter at fortsætte den kontrol de havde gang i i foråret. D.v.s. besøg hos samlere og genladere.

Hilsner
Dravis aka:FMJ
"Sapere Aude: Dare to KNOW!"
"Do not adjust your mind, there's a fault in reality"
Jeg aner ikke hvilken type kontrol det skulle være, men som du skriver, kan det også være kontrol af genlader.....

Dog har politiet vel også ret til at kontrollere, at våben bliver opbevaret korrekt....

Kima, du skal osse have lidt at lave [Big Grin]
Hej "Nobody"

Nej, medmindre politiet har "begrundet mistanke" om at du ikke opbevarer dine våben korrekt, har de IKKE bare lov til at KRÆVE adgang til at kontrollere din opbevaring af våben.

Så skal de forbi en dommer og have en ransagnings-kendelse.

En begrundet mistanke kunne f.eks. være at andre har informeret politiet om at der er våben på adressen, men intet våbenskab...[V]

De fleste samarbejder jo med politiet, også selvom de ikke har helt orden på tingene, og giver Politiet adgang. Hvis politiet så konstaterer at man f.eks. lovligt har en riffel eller haglbøsse, men intet godkendt og korrekt opsat våbenskab, ja så må man påregne en bøde.

I de tilfælde jeg kender, er der blevet givet advarsler eller mindre bøder, når det blot drejer sig om manglende korrekt opbevaring.

Hilsner
Dravis aka:FMJ
"Sapere Aude: Dare to KNOW!"
"Do not adjust your mind, there's a fault in reality"
Citat:quote:

Originally posted by Nobody

Kima, du skal osse have lidt at lave [Big Grin]



[xx(]

[Image: dralflogoKim1.jpg][Image: Asgrdlogo.gif]
I don`t shoot innocent animals, only the ones that looks guilty
Nu har jeg intet at frygte. Har fulgt alle regler fra dag 1 af....[Smile]

Men, hvad med den kontrol, som har været i Østjylland tidligere i år ?
Var det målrettet mod tilfældige samlere, forhandler og de, som har en genladnings-tilladelse ?
jeg kender en der hade besøg af 3 betjente sidste år for se om tingene var som de skul være skul efter signe være mangel på kontrol så der for var de ude og tjek et ukendt antal jægers våben og skabe samt at amo os var i skabetSmile...
Stop nu al det sludder og rygtedannelse!

Det forholder sig som dravis skriver; med mindre man har en genladetilladelse, er våbensamler eller handler, har politiet ikke umiddelbar adgang til at kontrollere våben eller våbenopbevaring.

Kontrollen i Østjylland drejede sig om jægere som ikke havde fornyet deres jagttegn og derfor ikke længere havde gyldig tilladelse til de våben de havde (riffeltilladelse og haglgeværtilladelser er bundet til jagttegnet såfremt våbnene er erhvervet til jagt).

[IMG][Image: rttstilvtf02.jpg][/IMG]
Kontrollen i Østjylland drejede sig om jægere som ikke havde fornyet deres jagttegn og derfor ikke længere havde gyldig tilladelse til de våben de havde (riffeltilladelse og haglgeværtilladelser er bundet til jagttegnet såfremt våbnene er erhvervet til jagt).

@ ID
du har ikke ret: besøgene gjaldt samlertilladelser og genladetilladelser

mvh
Strom, naturgænger
Rart nok at få alle data frem med det samme [Smile][Smile]

Tak
Det er både rigtigt som ID skriver og som STROM skriver...

Der blev kontrolleret hos samlere og hos genlader + alle dem der havde "restancer" på jagttegnet, og tilladelser til riffel.

Som jeg hørte det "fangede" de mindst 1 samler med ret meget "uorden i sagerne", men ingen genladere havde noget i klemme. Antallet af personer med "restancer" hørte jeg ikke andet om, end at der specifikt blev gået efter riffel-tilladelser og registrede haglvåben, og at de "fik nogle få stykker"

Hos genladerne blev der udelukkende kontrolleret oplag af krudt og fænghætter, ikke laderum og våben. De betjente der var sendt ud for at kontrollere genladere var helt klar over regler og beføjelser, og alle dem jeg hørte fra meldte at politiet havde optrådt meget høfligt og rimeligt kompetent.

Der var dog lidt bøvl med en enkelt "dele-riffel" [8D][Smile] det koncept kunne de rare betjente ikke helt forstå... selvom de kunne se at der stod "flere ejere" i tilladelsen.

Hilsner
Dravis aka:FMJ
"Sapere Aude: Dare to KNOW!"
"Do not adjust your mind, there's a fault in reality"
Citat:quote:

Originally posted by STROM

@ ID
du har ikke ret: besøgene gjaldt samlertilladelser og genladetilladelser



Jeg overvejede et kort øjeblik at skrive "vistnok" men tænkte, at lidt skråsikkerhed ikke var af vejen, når man skal mane rygter i jorden [Image: 03.gif]

[IMG][Image: rttstilvtf02.jpg][/IMG]
Nogen, som har konstateret, at politiet er gået igang med kontrollen ? [:o)]

.357 Magnum - .44 Magnum - .45 LC - .22 Magnum - 6,5 X 55 - 30.06 - 8 X 57 JS m.m.