Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Barnes TSX i 45/70..
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Ja det er godt nok et stykke tid siden jeg sidst har været herinde, men ekspertisen er vel herinde endnu til at kunne hjælpe[Smile]..

Kunne godt tænke mig at skyde lidt med Barnes TSX i min 45/70er. Er der nogen herinde der anvender denne til f.eks jagt på vildsvin og kan give et indtryk af om det er noget der fungere og i den forbindelse ligger inde med nogen ladedata. Jeg skyder med en ombygget Enfield MRK.III*.

PFT. Obelix
Jeg har hørt fra kilder i USA at 300 og 350 grains TSX fungerer glimrende til deres "Feral Hogs" (altså "vilde tamsvin") som kan blive halvstore... (prøv at google "hogzilla")

Med en boltriffel kan du sikkert sætte kuglerne ret langt ude, og dermed lave nogle pænt kraftige ladninger.

Hilsner
Dravis aka:FMJ
"Sapere Aude: Dare to KNOW!"
"Do not adjust your mind, there's a fault in reality"
Tak dravis.[Smile].! Har småsøgt lidt på emnet og læst mig til lidt om emnet fra "over there", men satser lidt på at høre nogen Danske erfaringer, syntes af til Amerikanernes beretninger og ladedata forekommer mig lidt voldsomme og min Lee-enfield mod.1 Mrk.III* årgang 1917, er jeg ikke meget for at presse mere, end hvad Marlin ladninger i den lidt kraftigere ende af skalaen kan præstere..
Hej Obelix...

Jeg mener heller ikke at du skal gå over "modern rifles" ladningerne i 45/70, mht trykket...

Men:

Hemmeligheden ligger i patronlængden.. I din Lee Enfield kan du sikkert sætte projektilet ret langt ude (Barnes kuglerne er nemlig ret lange, og skal de sættes til en kort patronlængde er der ikke så meget plads i hylstret.)

Du kan jo prøve at skubbe en patron sammen (uden krudt og gænghætte) og se hvor lange de kan være uden at gå i bommene (riffelgangen)
jeg formoder der er rigeligt plads i magasinet?

Jeg kan prøve at regne lidt i QuickLoad.. hvad er din pibelængde?
(Fra bolt-flade til munding)

Mange amerikanske genladere glemmer at begrænsningen i trykket i 45/70 ligger i hylstret og ikke i selve våbnet... der er også en del der har betalt prisen..
(45/70 er et "balloon head" sortkrudts hylster, som er tyndvægget helt ned til randen, og ikke tykvægget som moderne riffelhylstre)

Hilsner
Dravis aka:FMJ
"Sapere Aude: Dare to KNOW!"
"Do not adjust your mind, there's a fault in reality"
Det må du meget gerne dravis.! Jeg har målt den til 53cm fra bolthovedets flade til mundingen og magasinet er der god plads i.

Har aldrig prøvet det program før du omtaler, Skal til at finde en ladning til en Tikka 512s også i 45/70 med 55cm piber( min egen). Kan man også det derinde, hvis jeg vil skyde med samme kugle.??

Jeg har aldrig hørt udtrykket "balloon head" før, så har jeg også lært noget nyt der [Smile].

-/ Obelix.
Alt vildsvine jagt jeg ikke er med på, gør mig misundelig.!
Hej Obelix,

Den vigtigste måling er hvor langt ude du kan sætte et projektil, og stadig kamre patronen uden at sætte projektilet fast i riffelgangene.

Jo længere ude projektilet kan sættes, jo mere plads får vi til krudt og gastryk[:p]

SÅ inden vi lader Quickload regne på det, skal vi have en max-længde på patronerne, helst med det/de projektiler du gerne vil bruge..

Hilsner
Dravis aka:FMJ
"Sapere Aude: Dare to KNOW!"
"Do not adjust your mind, there's a fault in reality"
Okay[Smile].! Når de 100stk. 300gr. TSX'ere jeg har bestilt, kommer hjem til min projektil-pusher og en videre formidling har fundet sted, så giver jeg lyd fra mig..! Havde forstået sådan at det kun var pibe længde du skulle bruge.. Andre med erfaringer inden for pågældende projektil/kaliber er selvfølgelig stadigvæk velkommen til at give deres erfaringer videre.

-/ Obelix.
Alt vildsvine jagt jeg ikke er med på, gør mig misundelig.!