Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Husqvarna 310X
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.

heb

Jeg har fået tilbudt denne sjældne udgave af husqvarnas gamle S/S, den har 75 cm løb, med fuld trangboring, er der nogen der har et bud på hvad den må koste.

Jeg er ret sikker på at det er en ægte X´er, løbet er lavet af svensk specialstål, der er dobbelt sigtekorn, den har B-gravering og basculen er lige en anelse bredere og kraftigere end den alm. A´er jeg har.
Det er en spændende kanon,en lerdueskydnings-model[Smile]. Nu skriver du at den har 75 cm løb,det passer dårligt med at de skal være lavet af specialstål. I.flg Husqvarna er modellerne med specialstål-løb 72 cm,og dem med Nickel-løb 75 cm lange....[?] Men ingel regel uden undtagelse,slet ikke når det drejer sig om gamle våben. Alle X modellerne er med B gravering,og de fleste er med fuld trangboring. Dog er der lavet en skeet version med 65 cm løb og forbedret cylinderboring. De er alle med 70 MM kammer.
Der er produceret 235 stk X modeller med specialstål,og 10 stk med Nickelstål-løb (Og een af de 10 har jeg såmænd...[Smile])

Hvad er våbennummeret på den model du har fået tilbudt?

Hilsen Ulrik

heb

Nr. er 172xxx, jeg har forlagt min husqvarna bog, men jeg mener det er noget med 1940/1941 som produktionsår. den har også den ekstra skrue bag hovedbolten, jeg kan ikke huske hvornår den kom på, 1925 måske?

Løbene er 75 og helt sikkert ikke en XN, med mindre den er stemplet forkert. Standen er ok, der er en lille anelse slør i hovedbolten, men ingen rust. Skæftet er kontinentalt og med pude og pænt efter den er 70 år gammel.