Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: 22-250 levetid ??
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Skal man være særlig forsigtig når man køber brugt af denne kaliber ?? har piberne kortere levetid, end mere "normale" kalibere ( læs langsommere )

Lasse
Hej Lasse

Jeg tillader mig lige at linke til et andet forum, hvor emnet behandles....

http://www.nordisk-forum.dk/viewtopic.php?t=3134

Jeg ville nok være noget varsom med at købe en godt brugt 22-250 (uden prøveskydning) efter den historie

/Jørgen
Ja-ja-ja...

Som ham der har skrevet indlægget i NVF selv har som "Citat"
"opinions are ligk A$$holes, everybody seems to have one"

Jeg tillader mig at tvivle MEGET på at den nævnte Ruger-pibe ikke allerede var et stykke "natpotteblik" helt fra starten[}Smile]

Jeg har selv en Winchester70 fra engang i forrige århundrede(årtusinde) som har tilhørt en almindelig jæger, og har været behandlet derefter, han "tilskød" den ihvertfald aldrig og har nok renset den med lidt WD40 og en rensestok, men heller ikke mere.
Han havde dog gemt SAMTLIGE hylstre han havde skudt af på bane osv og der var vel omkring 400-500.
Da jeg overtog riflen, blev den renset grundigt, og bedded, og fik en ny fin B&L kikkert, og så gik jeg ellers igang... Den skyder som en helt almindelig riffel... konstant ca. 20mm grupper med næsten alt, lige med undtagelse af Barnes-x og Nosler Partition og BearClaws. (ØV[xx(])
Med Berger MEF 30 grains kan den skyde 12 mm grupper og indtil nu har jeg skudt ca. 1200 skud gennem den. Den viser INGEN tegn på forringet præcision. Piben er fin, og throaten har ikke flyttet sig fremad, som den jo VIL gøre hvis der er tale om en begyndende "udbrænding af piben" (Langt de fleste skud har været 3900fps+, 40 grains VMax)

ikke engang en Ruger-pibe brænder ud efter 2000 skud i 22-250, den hopper jeg IKKE på!

Lad det nu være, En 22-250 køber man vel kun fordi man vil skyde præcist efter skadevildt, så jeg ville insistere på at prøveskyde sådan en riffel inden køb, uanset om den så var HELT ny[Big Grin]

Hilsner
Dravis aka:FMJ
"Sapere Aude: Dare to KNOW!"