Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: 14 ender skudt i fredningstid.
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Sider: 1 2 3 4 5
Her til morgen, d. 1.9., blev der i Linnerup Mose v. Klovborg 8765, skudt en 14 ender kronhjort - hjorten blev skudt 16 minutter før solopgang i mindst 10 vidners nærhver. Skytten - en ung mand på ca. 20 år, undskyldte med han var kommet til at se solopgangstiden i en avis fra forrige onsdag, uden at opdage det ikke var den nye avis.
Med til historien hører vel næsten også, at han for nylig har købt jordstykket som er på hele 3 hektar.
Episoden er meldt til politiet - på nuværende tidspunkt lyder det dog ikke som noget de vil tage sig af.

CP
"Kryogenbehandling af riffelpiber-det virker"
Med til historien hører vel næsten også, at han for nylig har købt jordstykket som er på hele 3 hektar.[Smile]

ja hvis man ik har ondt i røven over det ene så har man det af det andet,[V]

frisk ung mand[Big Grin]
Citat:quote:

Originally posted by Claus Petersen

Her til morgen, d. 1.9., blev der i Linnerup Mose v. Klovborg 8765, skudt en 14 ender kronhjort - hjorten blev skudt 16 minutter før solopgang i mindst 10 vidners nærhver. Skytten - en ung mand på ca. 20 år, undskyldte med han var kommet til at se solopgangstiden i en avis fra forrige onsdag, uden at opdage det ikke var den nye avis.



Jeg placerede efter bedste evne pilen på klovborg på http://www.nakskov-gym.dk/almadk/almadk.aspx (klovborgs placering checket på google, ved ikke lige hvor linnerup mose ligger) det gav solopgang dags dato 6:25, sidste torsdag gav det solopgang 6:11, dvs kun 14 min forskel. Han havde stadig været 2min før skydetid hvis det havde været den rigtige dato..?.

Mvh
Christensen

Livet rummer mange forunderlige spørgsmål...
Hvorfor er det fx. fysisk umuligt at købe et våbenskab der er stort nok?
Nu har han jo uomtvisteligt brudt jagtloven, så det er jo fint at det er meldt.

Når det så er sagt, så er bemærkningen om de 3 hektar malplaceret. Hvis den er det eneste vildt han skyder der de næste 10 år, har han jo ikke skamskudt området.

Det var noget andet om han havde skudt 5 dyr årligt på samme areal.

Det er menneskeligt at fejle, så man må jo lade tvivlen komme ham til gode...

PCP .25, 223rem, 308win, 7mmRM, 9,3x62, 375 H&H
De 3 hektar var nævnt pga:
Hvis man har en 14 ender for på 3 hektar, er der nok ikke ret stor chance for den er der om 16 minutter.

Og nej, jeg har en udmærket krondyrjagt - men ikke i det område. Heller ikke i nærheden.
Som nogen skriver, 2 minutter kan diskuteres - men 16 ??? hvad så næste gang? er det så en time eller to der er i orden?

CP
"Kryogenbehandling af riffelpiber-det virker"
Hej.

Jeg vil sige som Swift, skydetider skal overholdes.
I den digitale verden vi lever i er der ingen undskyldning.
Du kan få tiden på computer eller mob.tlf
Lad først riflen ved skydetid og aflad ved end af skydetiden, så bliver du ikke fristet, længere er den ikke.
Det er vel ikke et spørgsmål om misundelse...
Men et lovbrud er vel et lovbrud [Sad!]
Man stjæler vel heller ikke en god kikkert i en bil og får anderkendelse for det.
Eller er det bare mig der er en gammel nar.

Hilsen Steen
@Fisker - hvis du er en gammel nar - så er vi flere.

Der tales så meget om jægernes omdømme, så det der er nogen
her på sitet der nærmest siger god for en lovovertrædelse er
sgu rystende [xx(]
For at imødegå lignende situationer, så har jeg et ganske gratis råd til alle: Check solens op og nedgangstider på dit revir (kan checkes på nettet),- og stil så din mobiltelefon på vækning på det aktuelle tidspunkt,- stil den så på "vibration" og stop den i brystlommen. Når du mærker vibrationerne, så er det enten i med patronerne, eller ud med dem, alt efter situationen-det virker for mig, og frister ikke til lovbrud.
Stær
Det er selvfølgelig helt iorden at lave fejl. Reglerne er på plads og den sag må helt fint via politigården, og så har han nok sagerne iorden næste gang. Jægeren ryger jo ikke i brummen. Det er da sjusket ikke at vide hvornår jagten starter. Ved han hvad han skyder med ? Hvad han må nedlægge ?

Mvh Peter
###################
[Image: ajbutton.gif]
Der er ingen tvivl om at der er sket en lovovertrædelse. Der kan heller ikke være nogen tvivl om hvem der har ansvaret for at kende reglerne og herunder tidspunktet for solopgang. Om man så synes at undskyldningen er rimelig og troværdig er selvsagt op til den enkelte. Kommer sagen for en dommer tvivler jeg på at den vil blive accepteret. Så den unge mand skal nok håbe på at sagen ikke rejses.

Personligt er jeg møg træt af dem som synes at de ikke behøver at jage på samme vilkår som os andre. Hvem ved måske havde kronhjorten lige passeret en lovlydig jæger som godt kunne finde ud af at bedrive jagt på lovligt sæt. Jeg håber sagen rejses så det kan blive afklaret hvor nøje reglerne om skydetid skal tages.

Mvh.

Yeti
Jeg nægter at tro, at det er sket ved en fejl. Jægeren har vidst præcist hvornår solen står op, men fristelsen har været større end opdragelsen kunne tøjle. Han har tænkt: " Det går sku nok med hiv og sving", og det gør det måske også, hvis politiet synes de har vigtigere ting for. Og ja, det må godtnok være pisseærgerligt for nabojægerne, så der er da grobund for et langt og hadefuldt fjendskab nu [xx(].

Personligt har jeg de seneste 10-12 år gået på riffeljagt døgnet rundt hvis det passer mig, det er sådan set kun balancen mellem hvor meget lys der er til rådighed og hvor godt et kikkertsigte jeg har haft der har afgjort om jeg har skudt eller ej.

Men jeg har også kun gået på jagt i Grønland, Polen og Sverige. Det er langt billigere, og jeg kan ikke rigtig klare de jantelovsregler man er underlagt her i andedammen [xx(]. I Grønland er det sådan, at den jæger der skyder mere end jeg, gør det fordi han er flittigere og dygtigere end jeg. Han går højere op og længere ind i fjeldene, og det kan jeg jo kun respektere, ikke misunde.

Venlig hilsen Lasse,DTAP
...Buy the best and cry only once.
[Image: ajbutton.gif]
Tjaaa... i disse moderne elektronik-tider er 16 minutter før solopgang ikke acceptabelt.. Alle har en mobiltelefon og internet, der er ingen rigtig undskyldning for den slags slinger...

Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om at den une mand ganske enkelt blev fristet over evne. [V]

Jeg forstår udemærket "vidnernes" irritation og frustration over at nogen mener sig undtaget fra "irriterende regler", men jeg er heller ikke i tvivl om at det forøger irritationen og frustrationen betragteligt når en "ung fattigrøv, der kun har råd til 3Ha jagt" og derfor nærmest pr. definition er "hegnsjæger" så ovenikøbet tillader sig at blive fristet over evne af en hjort i en størrelse som alle jægere drømmer om at nedlægge..

Personligt mener jeg at man burde konfiskere "trofæet" spraymale det sort med epoxymaling og derefter pålægge den unge mand at hænge det op derhjemme[Big Grin] Det vil sikkert give anledning til en del forklaringsproblemer...[Smile]

Rent bortset fra det, så mener jeg at vores jagtlov er forældet m.h.t reglen om at jagt kun foregår mellem sol-op og sol-ned..

Både Kronvildt og råvildt, samt andet hårvildt større end harer burde have udvidet jagttiden til 1- 1½ time før og efter sol op/ned..
Eventuelt kunne man bruge "Civilt tusmørke" som grænsen. dermed reduceres tiden proportionelt i den mørke tid, og der er stadig en vis margin til det er så mørkt at det er uforsvarligt at skyde.

Det har altid fungeret helt fint i alle de lande vi omgiver os med, hvorfor så ikke her?

Hilsner
Dravis aka:FMJ
"Sapere Aude: Dare to KNOW!"
"Do not adjust your mind, there's a fault in reality"
Melder mig i koret, som ikke mener at en overskridelse på 16 minutter før tid er acceptabel. Det kan være en fejl, men jeg mener også at det er mere sandsynligt at jægeren har ladet sig friste over evne. Uanset om det er det eller andet, må det være jægerens ansvar i sidste ende.

"Vidnernes" reaktion med politianmeldelse er vel ok, jeg mener hvad skulle alternativet være? At tale med jægeren og efter at have hørt en søgt undskyldning om gamle soltider så tage sagen i egen hånd (selvtægt)?, nej vel.

At min holdning i flg. indlæg her i tråden, åbenbart gør mig til "et misundeligt gammelt fjols, som skyder med blyhagl og har en bidsk hund" forstår jeg ikke helt sammenhængen i.

Jeg er enig med dravis i, at jagttiden burde udvides både før og efter solnedgang.

mvh
Steen
Det med en udvidelse af jagttiden får også min støtte, men indtil den dag en sådan ændring kommer må man følge de regler der er.

Mvh.

Yeti
Jeg har fjernet en del "støjende" indlæg, samtidig har jeg fjernet henvisninger til samme, dette er ikke udtryk for at alle er blevet modereret, men blot en måde på at holde tråden "ren"

@Headhunt, du har lige reddet dig lidt mere jagttid den næste uge[Wink]
@K Jensen, du skruer kraftigt ned for charmen ellers får du osse en del ekstratid til jagt[Wink]

Kima/moderator

[Image: dralflogoKim1.jpg][Image: Asgrdlogo.gif]
I don`t shoot innocent animals, only the ones that looks guilty
Shit happens..[B)]
Han har sikkert handlet i god tro. Så lad dog manden slippe med en lille advarsel. Alt her i kongeriget DK, skal vel ikke afstraffes med bøder, og mere sindsyg lovgivning.....

"Heller 2 i dunken, end dunken i 2éren"
[IMG] http://img.photobucket.com/albums/v603/S...rdlogo.gif [/IMG][Image: th_c336.gif?t=1296486615]
[Image: trijicon.png]
Vi har en jæger på et nabostykke, som jeg har diskuteret det med tiderne med flere gange. Jeg har nemlig taget ham i at skyde 5 min efter skydetids ophør.
Nuvel - 5 minutter er ikke meget - men han mente det var "acceptabel praksis", hvis man holdt sig indenfor en tommelfingerregel om +/- 5 minutter...

Samme jæger sad i øvrigt på 3,5 hektar "lånt" jagt og skød dyr i kerneområdet.... da jeg påtalte det, fik han så en nabos stykke lagt til, så han nåede op på de lovlige 5 hektar. Nu sidder han så der og skyder løs...Det sidste han lavede var at skyde på en buk med riffel - stillesidende med fst anlæg i sit tårn, men da bukken ikke lagde sig og sprang væk, var han sikker på han havde skudt forbi... Så vidt jeg ved, SKAL man tilkalde en schweisshund i den situation, hvilket jeg gjorde ham opmærksom på, da han kørte fra reviret, og standsede bilen for at snakke... men han mente nu, at han kunne se bedre hvad der var foregået, og at det ikke var nødvendigt at ringe til nogen.... Så vidt jeg ved er der kommet nye regler - så det er vel også et lovbrud ikke at ringe efter en hund?
...og gad vide hvad der ellers foregår af ting, som ligger på kanten af god moral...

Den pågældende aften fortalte jeg ham, at han ville gøre sig selv og os andre en tjeneste ved at køre hen forbi vores jagt og se, om en af vore biler holdt der, inden han sætter sig op i sit tårn - for hvis han igen skyder uden for skydetid og vi hører det, bliver han meldt til politiet.

Min holdning er helt klar! At skyde udenfor skydetid er ikke i orden - og der findes ingen tommelfinger-undtagelsesregler! Det er et spørgsmål om moral/jagtmoral - og intet andet. Loven skal overholdes - og den angiver præcist hvad der gælder. Hvis man kan finde ud af at erhverve sig et jagttegn, kan man også finde ud af solens opgangs- og nedgangstider.

Det er muligt loven burde liberaliseres og jagttiden udvides - men det er dybest set uvedkommende. Så er det bare den nye grænse, der kan overskrides...

En ung nyjæger kan naturligvis forivre sig - det er forståeligt - men dybest set er der ingen undskyldning for det. Han ville næppe have svaret ja på et spørgsmål i jagtprøven, om det var acceptabelt at skyde en kronhjort 16 min. før solopgang... "hjorte-feber" eller ej....

.....nu certificeret indianer...med license to kill... :-)

Favourite Quote: En humlebi ved ikke, at den ikke kan flyve......Gå ud på terrassen og vift med armene...hvis du letter må du være uvidende ;-)
Vi ved alle sammen godt, at der står i jagtloven, at man må skyde mellem sol op- og nedgang. Men står der noget sted i jagtloven hvor man skal finde kilden til sine soltider?

[center]Fattigdom - det er en sindstilstand

Hvis man leger med tis så brænder man i sengen!!![/center]
Citat:quote:

Originally posted by Kima

Jeg har fjernet en del "støjende" indlæg, samtidig har jeg fjernet henvisninger til samme, dette er ikke udtryk for at alle er blevet modereret, men blot en måde på at holde tråden "ren"

@Headhunt, du har lige reddet dig lidt mere jagttid den næste uge[Wink]
@K Jensen, du skruer kraftigt ned for charmen ellers får du osse en del ekstratid til jagt[Wink]

Kima/moderator

[Image: dralflogoKim1.jpg][Image: Asgrdlogo.gif]
I don`t shoot innocent animals, only the ones that looks guilty



HEHE skal nok styre mig kima [Wink]

Mvh Storvildt Jægerne Fra Thy
Sider: 1 2 3 4 5