Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Grønland : For mange moskus
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Lempeligere jagtregler

[Image: dralflogoKim1.jpg][Image: Asgrdlogo.gif]
I don`t shoot innocent animals, only the ones that looks guilty
JRexA og Happy må bare se og komme afsted efter de dyr [}Smile]

.357 Magnum - .44 Magnum - .45 LC - .22 Magnum - 6,5 X 55 - 30.06 - 8 X 57 JS m.m.
Tja jeg kunne sgu godt tænke mig at prøve at skyde sådan en med buen. Gad vide hvad det ville koste?

Virkeligheden er en illusion forårsaget af alkoholmangel:-)
Jeg gad godt tage på moskusjagt med min Sharps 1874 Sporter i .45/70

Polarbears walk a lonely path..

But we sometimes do kick back, relaxes and downs a beer. =o)
En meget misvisende artikel, der er ikke nogen øgning af trofæjagt da man har indført et midlertidigt stop for alle nye ansøger om en outfitter tilladelse - har en ansøgning liggende i venteposition..[V]
Den store bestand som de omtaler i artiklen er en bestand som står meget langt inde i baglandet hvor der ikke bliver drevet nogen betydelig jagt.. Årsagen til dette er at motoriseret køretøjer ikke er tilladte og gåturen derind er +6t i kuperet terræn, derefter har du så +6 tilbage med en moskus på ryggen eller i pandebånd som typisk skal bæres hjem over 2 ture..
Var næsten helt derind for 3 uger siden og kom da også ud med en moskus og et rensdyr dagen efter..[:p]
Problemet skal findes blandt fangerne og de regler der er fra dyrlægen, kødet skal kontrolleres indenfor en tidsgrænse og derfor jager fangerne ikke helt derinde, der er også større omkostninger ved det - min mening..

Buejagt er indskrevet i de nye bekendtgørelser og det bliver spændende hvad det kan bibringe landsstyrekassen af indtægter i indløste licenser..

Satser på at skulle på vinterjagt fra hundeslæde efter moskus, men må lige vente og se om vi får tildelte en kvote..[:p]
Der er flere ting der skurrer i ørerne. Den med, at tilflyttere kan få licenser straks flytter jo ingenting. Det har været gældende i mange år. Jeg mener også det er misforstået, at man ikke kan benytte motorkøretøj til at komme ud til jagtområdet. Man kan da ihvertfald sagtens køre dertil på snescooter, selvom man ikke må skyde fra hverken bil eller snescooter.

Hvad dyrlægen angår, så er han ansat af Selvstyret, og har bare at parere ordre, hvis han får en. Det kan dog nemt tænkes, at det derved indhøstede kød kun kan sælges på hjemmemarkedet, for skal det sælges til eksport, gælder selvfølgelig modtagerlandets regler, dvs. EU´s, og dem kan Selvstyret ikke ændre.

Det er selvfølgelig godt, at man vil øge trofæjagten, men det batter for lidt. Trofæjægere vil kun skyde gamle tyre, der skal også skydes hundyr og kalve hvis man vil nedbringe bestanden. Jeg tror næsten det eneste der er effektivt nok på de enorme arealer vi taler om, er nedskydning fra helikopter.

Det rejser en helt anden problematik. Det er så dyrt at leje en helikopter, at det ikke kan svare sig at gøre det for slagteværdien af kødet. Enten skal selvstyret så finansiere underskudseventyret, som man har gjort så tit, eller også skal man tillade stinkende rige mennesker at gøre det for sjov. Og det vil aldrig ske, dertil er almindelig jantelov og misundelse for udbredt.

Så mit bud er, at det vil gå moskusokserne ligesom det går renerne: Bestandene vil stige og falde i en bølgebevægelse, hvor flere års jævn stigning vil afløses af bratte fald og bestandskollaps. Derefter kommer en lang periode med lave bestande mens fødegrundlaget reetableres, og derefter kommer den jævne stigning igen.

Biologerne er fuldstændig klar over disse mekanismer, men politikerne har hverken evner, vilje eller midler til at gøre noget virkningsfuldt ved det.

Jeg har en bog med et meget tankevækkende billede i denne sammenhæng. En meget tydelig rensdyrveksel gennem landskabet i Østgrønland. Sådan en veksel vil selvfølgelig blive overgroet af plantevækst igen når den ikke bruges. Men eftersom det ikke er sket endnu, selvom renerne uddøde i Østgrønland for 100 år siden, kan man jo tænke lidt over, hvor lang tid det tager at regenerere plantevæksten i Grønland, når først den har taget skade !

Venlig hilsen Lasse,DTAP
...Buy the best and cry only once.
[Image: ajbutton.gif]
Hvad angår transport af dyret så sluttede moskus/rensdyr jagten i år d.15/10 og de fleste steder ligger der for lidt sne til man kan køre med snescooter, det er kun fanger som må driver vinterjagt fra snescooter og derudover er der en mindre kvote for fritidsjæger med slædehunde..
Hvis man bevæger sig i området deroppe vil man se konsekvensen af der er langt ind til dyrerne, aldersfordelingen i flokken er helt skæv for der skyde kun de yngste dyr da de kan bæres ud..
Helikopter er tilladt for outfitter i forbindelse med trofæjagt til at slinge udstyr og dyr ind og ud til camp..

Meget imod traditionerne heroppe kan løsningen være at udvide de nye fredningszoner så det kun blev bestanden i baglandet der måtte jages med snescooter i vinterjagten, desværre ikke det der foregår idag hvor man tydeligt kan se snescooterspor på ale fjeldtoppe tæt på byen.. Men igen med 4 jagtbetjente vil de ikke kun håndhæve det alligevel - bare lidt ønske tænkning..
Så jo bestanden vil få nogle store udsving som desværre kun naturen regulere..
Det lyder ellers sjov, at man vil til at tillade bue/pil m.v.

Så er de meget forud for reglerne i Maniitsoq, da de har en butik dér der sælger diverse buer, compoundbuer, armbrøste m.v =o)
De kan da også lovligt købes/importeres, men som lovens bogstav er i dag, kræver rensdyr og moskus i dag en specifik mindste riffelkaliber - og der er så hut-jeg-hvisker ingen undtagelse eller konvertering til trækvægt/pilespids/compound-vs-armbrøst.

Men Armbrøst har også været brugt omkring Nuuk, til rensdyrjagt. Har to kammerater som gerne har dyrket dette.

Polarbears walk a lonely path..

But we sometimes do kick back, relaxes and downs a beer. =o)
Kravet til buejagt er i bekendtgørelsen udformet således at du skal være godkendt dansk buejæger, så det udelukker lidt os heroppe- medmindre vi smutter til dk og forsøger at bestå..
Man har ikke oplyst godkendelseskrav til buejæger fra andre nationer, så måske de ikke har tænkt langt nok..hmm
Ah, dén besemmelse har jeg så ikke været opmærksom på, men det lyder da godt.

=o)

Polarbears walk a lonely path..

But we sometimes do kick back, relaxes and downs a beer. =o)
Bruger I Grønlandsk tastetur ? [}Smile]

.357 Magnum - .44 Magnum - .45 LC - .22 Magnum - 6,5 X 55 - 30.06 - 8 X 57 JS m.m.
Aap, suu, Ilana !

Venlig hilsen Lasse,DTAP
...Buy the best and cry only once.
[Image: ajbutton.gif]
Tror det er forumsoftwaren der crapper af og til.

Samtlige mine indlæg er skrevet på enten min Laptop eller arbejds-PC, og har ikke tidligere gjort dette.

Polarbears walk a lonely path..

But we sometimes do kick back, relaxes and downs a beer. =o)