Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Trofæjægere FØJ.......
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Sider: 1 2
http://www.b.dk/kommentarer/at-draebe-for-morskab

Citat:quote:

Endelig kan man spørge sig selv, hvilken ret vi mennesker har til at dræbe dyr for vores fornøjelses skyld? Kolonitiderne, hvor den »modige hvide jæger« drog på storvildtsjagt er for længst forbi. I dag foregår jagten for det meste i en firhjulstrækker (eller helikopter) med en kraftig riffel. Mange vil søge ly i argumentet om menneskets urinstinkt, hvilket er noget sludder, idet den eneste grund til, at mennesket gik på jagt i tidernes morgen, var for at skaffe mad og overlevelse. Andre vil sige, at en reduktion i visse arter er nødvendig, hvorfor de lige så godt kan jages. Svaret hertil er, at i disse tilfælde skal reduktionen foretages af professionelle rangers, der ved præcis, hvad de har med at gøre, og hvor drivkraften ikke er indtægter fra jagt


Det er jo en holdning..........[B)]

Bigfoot http://www.jagtmarked.dk

"Du lever kun én gang, men gør Du det godt, er det også OK !"
Jeg har videresendt den til Jægerforbundet.....med håb om at de oplyser om facts, i stedet for den gang vrøvl og løgn.

Desværre er dåseløver en sten i skoen hos os jægere, men ikkejægere skal have en bedre mulighed for at skelne skidt fra kanel.
Jeg har det lidt på samme måde - med trofæjægere.

Fatter det egentlig ikke.

Jeg mener - hvis man ikke kan lide at spise elefantbøffer 3 år i træk, så lad være med at skyde dyret.!
(eller andre trofæ-dyr)

Måske det er min grønlandske side der gør det... skyd det, og udnyt alt.

Polarbears walk a lonely path..

But we sometimes do kick back, relaxes and downs a beer. =o)
Citat:quote:

Originally posted by HappyNanoq

Jeg har det lidt på samme måde - med trofæjægere.

Fatter det egentlig ikke.

Jeg mener - hvis man ikke kan lide at spise elefantbøffer 3 år i træk, så lad være med at skyde dyret.!
(eller andre trofæ-dyr)

Måske det er min grønlandske side der gør det... skyd det, og udnyt alt.

Polarbears walk a lonely path..

But we sometimes do kick back, relaxes and downs a beer. =o)



Men er det ikke i orden at overlade kødet til den sultne lokalbefolkning efter at du har spyttet 100kgk i landets slunkne kasse?
Kødet går da ikke til spilde og det er vel oplevelsen man har købt.

Jeg nægter at tro at der ikke findes trofæjægere i Grønland.

Og hvorfor skal vi jægere hele tiden undskylde at vi går på jagt ????

--
mvh M@X 2.0
Boltlift - or bust...
[Image: patch7.gif][Image: rav.gif]
Time weighed heavily on the craftsmans shoulders whispering
Compromise!

No true craftsman ever listened!
Selvfølgelig findes der trofæjagt og -jægere i Grønland.
Derfor behøver jeg da ikke være enig med dem.!

De er bare forsvindende få, i hvert fald blandt den grønlandske befolkning.

Der findes også ekstreme muslimer i Dk - er DU enig med DEM.!??

Polarbears walk a lonely path..

But we sometimes do kick back, relaxes and downs a beer. =o)
Godt gået, M@X 2.0.

Citat:quote:

Og hvorfor skal vi jægere hele tiden undskylde at vi går på jagt ????

.

Forøvrigt mener jeg at dåseløver er for uldent, men hvis andre har moralen og specielt pengene til at skyde løver på den måde, så tager det lidt af trykket fra den frie vildtbane - løverne har det nemlig ikke nemt.

knæk og bræk, Thorlak

Correct first shot placement, the rest is bullshit!
Er dåseløver ikke bare en avanceret form for ulandsbistand, som vel ikke adskiller sig meget fra fx snescootersafari på indlandsisen. I bedste fald er det uskadelige aktiviteter, som bidrager lidt til den lokale økonomi. Men er der ikke tale om en opdrattet løve kan det være med til at true bestanden. Og snescooteren forurener vel også i et følsomt arktisk miljø.

Det er min opfattelse at denne former for aktiviteter kan bidrage positivt til svage økonomier hvis de forvaltes fornuftigt. Samtidigt er det vel rimeligt veldokumenteret at elefanterne klarer sig bedst i de områder hvor de foregår en reguleret jagt, fordi de her har en værdi for de lokale, og ikke kun er skadedyr som efterstræbes, som vi mennesker altid har efterstræbt hvad vi opfatter som skadedyr.

Mvh.

Yeti
Hvis vi snakker mus og rotter, så må man lægge gift ud og gasse dem. Man må bruge dem til forsøg for medicin og kosmetik-branchen - selvfølgelig under kontrollerede forhold men alligevel. Bagefter afliver man dem, og obducerer dem for at se om der er forandinger at spore - eller hvis man skal sige det mindre pænt - om de har taget skade af testmediet.
Vi producere 25 millioner svin om året under nogle forhold som i hvert fald ikke kan siges at være naturlige eller tilgodese deres naturlige og fysiologiske tarv. For ikke at tale om fjerkræproduktionen. Og ægproduktionen.... Og køerne som i 80 % af tilfældende aldrig kommer på græs..... og..... og ..... og.....

Hvorfor man - med ovenstående "in mente" - så altid skal kaste sig over jagten, hvor fasanerne og dåseløverne har nogle forhold, som uden at overdrive, må siges at være luksuriøse i forhold til ovennævnte, er mig en gåde. Og som ovenfor nævnt, så er jeg også ved at være træt over at have den der fornemmelse af hele tiden at skulle forsvare min hobby.

Hvis der er nogel fjolser, som vil betale kassen for at skyde en dåseløve, ja så fint med mig - løven har sgu haft et godt liv, og det sidste øjeblik hvor den så bliver aflivet med en riffel med en stortbetalende jæger bag, er da langt at foretrække end alt det andet hvor dyrerne ikke har haft et godt liv.

Ps. Og nu er det ikke et forsøg på at "lange ud efter" landbruget, men det var mere for at sætte tingen lidt i perspektiv.

Asbjoern
------------------------------
Tikka M695, 6,5 "træls"
Sako 75 Stainless, "Dirty old six"
Enig med M@X 2.0 og Asbjørn
Mvh Mester
Citat:quote:

Hvis der er nogel fjolser, som vil betale kassen for at skyde en dåseløve, ja så fint med mig


Enig, men lad så for guds skyld være med at kalde det jagt, for det er det ikke!

/GT
www.hgfirearms.dk
Shoot low, they might be crawling !!!!
Hellere være en original, end en dårlig kopi[B)]
Det er vel jagt - for dem. Vi er mange der har andre definitioner på jagt, men ligesom de ikke skal definere den form for jagt jeg bedriver skal jeg vel heller ikke definerer deres.

Mvh.

Yeti
Jeg er meget enig Yeti. Lad da bare dem kalde det jagt, der anser det for at være det.

Jeg har et par gange i mit efterhånden lange jægerliv været med på fasanskydning. Det er sådan en kapskydning efter levende mål, som jeg egentlig troede var forbudt. Men bortset fra det, var det da pissesjovt og rent skydeteknisk meget udfordrende.

De andre deltagere kaldte det jagt. Det gør jeg nu ikke, men det er nok kun mig.

Derimod dyrker jeg en del vildsvinejagt i Sverige for tiden. Det er sindssygt spændende jagt. Man skal sidde musestille i laaaang tid, for svinene er meget vagtsomme, de stikker af ved den mindste lyd, bevægelse eller fært.

Men vi sidder da i et lukket skydetårn om natten, svinene kommer til foderpladsen og tænder selv belysningen ved hjælp af en bevægelsesføler når de ankommer. Det er der mange der ikke kalder jagt, men det sk!der jeg da på.

Venlig hilsen Lasse,DTAP
...Buy the best and cry only once.
[Image: ajbutton.gif]
Lige et spørgsmål i en gammel tråd: Er det overvejende kun i SA der foregår "jagt" på dåseløver??
Mener, hvor foregår der "ordentlig" løvejagt?? Zimbabwe??

CP
"Kryogenbehandling af riffelpiber-det virker"
Enig med Lasse, dåsejagt på løver kan sammenlignes med klapjagt på udsatte fasaner...

sikkert spændende, men ikke jagt efter MIN mening.

Mvh.LANI

Jeg gider ikke diskutere med folk der bruger argumenter....

STILLE!!! du er bare misundelig over at stemmerne KUN taler til Mig...
Kom nu - ingen der ved noget om løvejagt i Zimbabwe??

CP
"Kryogenbehandling af riffelpiber-det virker"
I de 2 jagtfilm af Jan Guillou, der var linket til herinde for nogen tid siden, nåede han den konklusion, at hvor jagten var sat i system i Afrika (inkl betalende gæster), der havde vildtet (bestanden generelt og de truede arter) det bedst - mao. ingen krybskytter fx

Mvh Peter
###################
[Image: ajbutton.gif][Image: S_LLogo_2.jpg]
Citat:quote:

Originally posted by GT

Enig, men lad så for guds skyld være med at kalde det jagt, for det er det ikke!



Det må de såmænd for min skyld godt, men jeg har nok så bare lidt svært ved på samme tidspunkt ikke at bryde ud i latter [Smile][Smile][Smile]

MVH Bjarne
Citat:quote:

jeg har nok så bare lidt svært ved på samme tidspunkt ikke at bryde ud i latter



"Dåselatter" I presume??

Hjemmeladeren

Det er en sej død at blive trådt ihjel af gæs
Utroligt så folk vrider sig; hvor jagt ikke foregår for at overleve er jagt "for sjov" - det vil sige at det foregår af lyst, ikke af nød.
Jagt, som vi kender det, foregår for fornøjelsens skyld og vi nyder det - altså er det drab (mord?) på dyr af lyst.......lystmord?
Der er igen grund til at tage afstand fra trofæjægere, det gør ikke andre jagtformer (og jægere) mere legitime.......afstandstagen er ynkelig og svarer lidt til fængslede grove forbrydere som har travlt med at tage afstand til pædofile.....they are all a bunch of criminals.

Hvorfor ikke bare kalde en spade for en spade - jeg tror at mange jægere vrider sig fordi der ikke er så langt fra en psykopat som myrder løs og så til det vi jægere i virkeligheden selv gør.

Jeg har ofte spekuleret på om "civile" mennesker virkelig tror at finskytter i de forskellige landes forsvar gør det for fædrelandets skyld - det er præcis det samme kick finskytter jagter som almindelige jægere (det er blot lidt mere ekstremt).

Feel the rush; indrøm det og lær at leve med og nyd jagten så længe det er tilladt - om det så betyder at man er lidt syg i hovedet....tjaa, lidt syg i hovedet er man vel altid.

Hvis der er jagtformer man ikke sympatiserer med, lader man blot være med at udøve dem men der er ingen grund til at "gøre sig bedre" på den konto.....det virker nærmest lidt patetisk.

[Image: bueskytte.png]
Citat:quote:

Utroligt så folk vrider sig; hvor jagt ikke foregår for at overleve er jagt "for sjov" - det vil sige at det foregår af lyst, ikke af nød.
Jagt, som vi kender det, foregår for fornøjelsens skyld og vi nyder det - altså er det drab (mord?) på dyr af lyst.......lystmord?
Der er igen grund til at tage afstand fra trofæjægere, det gør ikke andre jagtformer (og jægere) mere legitime.......afstandstagen er ynkelig og svarer lidt til fængslede grove forbrydere som har travlt med at tage afstand til pædofile.....they are all a bunch of criminals.

Hvorfor ikke bare kalde en spade for en spade - jeg tror at mange jægere vrider sig fordi der ikke er så langt fra en psykopat som myrder løs og så til det vi jægere i virkeligheden selv gør.

Jeg har ofte spekuleret på om "civile" mennesker virkelig tror at finskytter i de forskellige landes forsvar gør det for fædrelandets skyld - det er præcis det samme kick finskytter jagter som almindelige jægere (det er blot lidt mere ekstremt).

Feel the rush; indrøm det og lær at leve med og nyd jagten så længe det er tilladt - om det så betyder at man er lidt syg i hovedet....tjaa, lidt syg i hovedet er man vel altid.

Hvis der er jagtformer man ikke sympatiserer med, lader man blot være med at udøve dem men der er ingen grund til at "gøre sig bedre" på den konto.....det virker nærmest lidt patetisk.



Jeg er fuldstændig enig, hele vejen igennem. Jeg har ofte givet folk ret når de for at provokere mig har kaldt mig for lystmorder, og ikke følt trang til at forklare mig når deres udgangspunkt er så ekstremt.

Det jeg har imod dåsejagt er jo netop at "sporten" i jagten er gået fløjten. Man kan sige at hvis man ikke ved det er dåsejagt, så betyder det ikke noget for oplevelsen, men jeg ville føle mig til grin hvis jeg efterfølgende fandt ud af at jeg havde "jagtet" en tamløve...ville du ikke ??

Mvh.LANI

Jeg gider ikke diskutere med folk der bruger argumenter....

STILLE!!! du er bare misundelig over at stemmerne KUN taler til Mig...
Sider: 1 2