Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Hvorfor vi ikke får Morten Korch landbruget tilbag
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Sider: 1 2
Meget dyrt for landmænd at overse de nye bræmmekrav
En del landmænd er ikke klar over, at mange nye vandløb nu er omfattet af bræmmekrav. Hvis 2-meter bræmmerne bliver pløjet op og tilsået, kan det få store økonomiske konsekvenser, da de er omfattet af reglerne for krydsoverensstemmelse.

Der blev med vandplanernes ikrafttræden den 22. december pålagt 2-meter bræmmer på nye eller andre vandløb end hidtil. De nye bræmmer blev automatisk omfattet af reglerne om krydsoverensstemmelse og overtrædelse kan medføre sanktion.

Der findes ikke et fælles nationalt kortværk, der kan give et klart samlet billede over ændringerne af 2 m bræmmer, og både eksisterende og nye bræmmer kan ikke samlet uploades til konsulenternes kortværk.

Ikke alle kommuner har sendt brev ud
Risikoen er, at der lige nu og her, hvor maskinerne er på vej i jorden, bliver pløjet op og tilsået nogle steder, hvor der nu skal være bræmmer - det kan betyde store økonomiske konsekvenser, pga. krydsoverensstemmelsesreglerne på bræmmerne.

Nogle kommuner har sendt brev direkte ud til de berørte landmænd, men heller ikke alle kommuner har været opmærksomme på problematikken og der også er kommuner, der ikke har sendt breve ud.

Naturstyrelsen orienterer kun på hjemmesiden
Landbrug og Fødevarer og Videncentret har problematiseret det overfor Naturstyrelsen. Vi har argumentet for, at når der kommer nye restriktioner sådan "lige pludselig" med de endelige vandplaner, og midt i en planlægningsperiode, så bør berørte landmænd i det mindste kontaktes direkte, og der bør kunne findes en pragmatisk løsning.

Naturstyrelsen har på opfordring fra L&F tilkendegivet, at de er ved at undersøge omfanget af problemet og har endvidere tilkendegivet, at hvis det viser sig, at nogen er bragt i en urimelig situation, vil de søge at finde en løsning.

Den seneste melding fra Naturstyrelsen er imidlertid, at der ikke burde være et problem, idet man jo kan se reglerne på Naturstyrelsens hjemmeside, eller man kan kontakte sin kommune - så der burde ikke være uklarhed over, hvilke krav der er.

Man kan med andre ord ikke forvente en lempelig forvaltning af reglerne.
Man forventer vel heller ikke en mild dom fordi man skyder noget der ikke er jagttid på i de seneste jagttider, bare fordi man ikke har set at det er ændret. Ellers er det da bare på duejagt i august og sige "er det lavet om ?" [B)].

Uffe

Sejren venter den der har alt i orden.......... Det kaldes HELD! Citat: Roald Amundsen.
Citat:quote:

Originally posted by rekylling

Den seneste melding fra Naturstyrelsen er imidlertid, at der ikke burde være et problem, idet man jo kan se reglerne på Naturstyrelsens hjemmeside, eller man kan kontakte sin kommune - så der burde ikke være uklarhed over, hvilke krav der er.

Man kan med andre ord ikke forvente en lempelig forvaltning af reglerne.



Lyder fedt at man selv skal opsøge nye regler hos ikke lovgivende instanser - for ikke at risikere en økonomisk bod.

[xx(]

Polarbears walk a lonely path..

But we sometimes do kick back, relaxes and downs a beer. =o)
rekylling,

[xx(] - op og stå, du må godt tage een kiks.

Og så kan du lige finde lidt antibiotikum, som landbruget ikke har haft deres urinsure fingrene i.

Thorlak

Correct first shot placement, the rest is bullshit!
For få år siden overtog en større landmand nabogården (110 hektar) til hvor jeg bor. Den nye ejer bor ca. 5 km herfra og er kendt for at være særdeles hårdhændet overfor naturen. Det varende selvfølgelig heller ikke længe inden grøfter blev rørlagt og de fleste hegn fældet. Sidste år blev så det skovstykke som vi kalder "den lille skov" fældet og dyrket op. Skoven var en "vinkelskov" og forbandt "den store skov" således skovene tilsammen dannede et U - ærgerligt for naturen og os der har jagten og BOR I OMRÅDET. Tilbage er der bla. et stykke som vi kalder "firkanten". Stykket er på ca. 1 hektar - 100 x 100 meter, hovedsagelig nåletræer i forskellige størrelser, lidt lysninger, lidt eg og krat og omkranset af et 3-rækket løvhegn (plantet med tilskud) Stykket ligger centralt i området og kan ses fra min. 6 forskellige huse/ejendomme - flere af ejendommene har faktisk bygget/ombygget således de har en god udsigt til "firkanten" - der kan ses råvildt ved "firkanten" HVER dag. Nu skal den tilsyneladende også opdyrkes - der har ihverfald været entrepenører ude at se på stykket

Der går en grøft kaldet "magebækken" i gennem hele området - vil tro der er ca. 4oo meter (x 2 sider) der bliver dyrket HELT ind til "vandspejlet" - grøften er omfattet af dyrkningsfri zone (kort ER udsendt af kommunen)

Såfremt "firkanten" opdyrkes, tror jeg der er nogen der får en "henvisning"

CP
"Kryogenbehandling af riffelpiber-det virker"
Hej Claus. Det der med de rørlagte grøfter. Kan du ikke lige sende mig en pb hvor henne i landet det er.
Nu er det ikke ulovligt at fælde læbælter selvom man har fået tilskud til disse. Hvis manden ikke har gjort noget ulovligt så er der jo ikke noget at komme efter men dialog vil nok hjælpe på tingene. Evt er der en miljøansvarlig i kommunen som du kan fortælle om dine observationer. Ret beset så bør du lade ham dyrke jorden helt ned til grøften og vente til kornet er kommet op og så rykke på det.
De regler som der er og forefindes skal selvfølgelig overholdes. Det betyder faktisk at kommunens miljøansvarlige skal ind over hvis man vil fælde et læbælte eller fjerne bevoksning omkring et vandhul.

Lige nu sidder jeg og bakser med det. Efter sommerens store regnskyl og manglende oprensning har jeg 2 ha mark hvor drænene ikke længere virker. Det skal nydrænes fordi de ikke kunne holde sig selv rene da nærmeste å ikke var renset op i en del år. Det har samtidig betydet at al træ og buskvækst omkring vandhullet er gået ud. Enten kan jeg lade det forsvinde af sig selv, det tager mellem 5 og 10 år eller gå i gang med papirarbejde, oversigtskort, møder med kommunen før jeg kan rykke på oprydningen.
Hmm Claus, jeg vil virkelig gerne kigge på de drængrøfter.

Her er lidt om naturerhvervsstyrelsens randzonekort. De er fejlbehæftet og ingen har overblik over arealerne eller om grøfter rent faktisk eksisterer i dag.

http://www.landbrugsavisen.dk/Nyheder/Ne...affejl.htm
Hvorfor vil du det? hvad vil du gøre?

CP
"Kryogenbehandling af riffelpiber-det virker"
En kæphest.
De må da have røget noget de ikke kan tåle i det ministerium. Ellers bør de tage navneforandring til Ministeriet til afvikling af fiskeri og landbrug.
Selv de steder der bare er fugtige på min ejendom er udlagt til søer og samtlige skel og afvandingsgrøfter er blevet til vandløb. Hvis jeg skal drage fordel af 5% reglen skal de opgive ca 90% af de udlagte ranzoner.
Det er da dybt useriøst at den lovgivende myndighed har så travlt med at lave love at de ikke magter at undersøge hvad de lovgiver om. De må da som absolut minimun have en ide om hvad der er vandløb og hvad der er grøfter.
Nu er jeg ikke økonomisk afhængig af min jord og der er intet i begrænsningerne der kan pisse mig af. Men hvis de åbner for offentlig adgang så skal i se snablen blive stukket i støtte kassen. Desuden vil der blive arrangeret privat lerdueskydning på DOF's fugletælle dage.(bor ved siden af et fugle reservat).
Desuden er der et par ting der er uklare? må rand arealer afgræsses? Tæller de med i harmoniareal eller er de bare et nul? Bliver vi kompenseret i fald af ejendomsværdi eller er det kun produktionsværdi. En del af min jord er §3 fersk eng og strand eng. der er en forpligtigelse på at der ikke må ændres dyrknings metode, afgræsning-slet, bliver det så kun afgræsning eller skal det gro til i gråris?
Den lov er om mulig ligeså meget makværk som div. knive og hundelove der er kommet derinde fra. Men de rammer selvfølgelig ikke Hr.& fru. Petersen(smil) hjemme i villahaven, de skal bare betale for gildet.
Intet harmoni areal. Flerårige afgrøder til biomasse er forbudt. Kompensation er ikke fastlagt endnu.
Hm naturerhvervstyrelsen har over 1000 personer ansat men bruger åbenbart ikke tiden på noget der har med naturen eller erhvervet at gøre...
http://maskinbladet.dk/artikel/kamp-brae...ment-34850
Rent faktisk så blev de høringssvar vi indgav på landsplan evalueret selv om høringsperioden var på hele 5 dage. Mine gravede grøfter blev taget ud af planen. Nu er de åbenbart tilbage igen. Med naturerhvervstyrelsens historik in mente er jeg nødt til at påklage over de nye og midlertidige kort ellers risikerer jeg at de bliver ophøjet til lov, høringsperiode eller ej.
OG nej der skal ikke ansættes flere mennesker end der er idag. De skal bare nøjes med at komme med gennemforarbejdede forslag, regelforenklinger mv.
Det, der gør mig mest forbandet, er, at NST åbenbart vælger kort efter den politiske hensigt. I forbindelse med et meget stort vådgøringsprojekt, blev min sø på 5 tdr betegnet som "jord i omdrift, der kan pløjes i 70 cm dybde". Nu hvor det er randzoner er det pludselig blevet til en sø med vanddybde op til to meter. Det er fandme ikke i orden, at man på den måde manipulerer med kort. Det var først da jeg tog en styregruppe for projektet med ud til søen og bad dem om at vise mig på deres kort, hvor vi stod, at de erkendte, "at kortene måske ikke var helt retvisende", som de så smukt formulerede det. Det fik dem dog ikke til at ændre kortene før et år og flere møder senere.
Panthera

[Image: Img_2757-1.jpg]
Sic bisquitus disintegratum
@OKJ. De vil faktisk gerne have at man bruger deres støttemuligheder.
Fordi.
1. Støttemulighederne er indviklede og derfor kræver det en konsulents indblanding, du betaler konsulentens løn for at få et mindre tilskud.
2. De kan påvise en masse papirer som mangler at blive forarbejdet og derfor skal de søge om yderligere bevillinger og ansætte flere papirflyttere.

@Pantherra. Ja det er problematikken i en nøddeskal. Og selv et midlertidigt kort kan blive ophøjet til lov hvis man ikke gør indsigelser imod dette. Det er detaljestyring når det er værst.

Senest har jeg søgt om autorisation til dyretransport under 8 timer. Det kræver et AMU kursus på 4 dage. Et kompetancebevis. Derudover så er der brugerbetaling på autorisationen på 2719 kroner. Behandlingstiden er 1 måned. Mængden af arbejde består i at tænde computeren, taste min erhvervskode, koden for kompetancebeviset, kurset for AMUkurset, bilens godkendelse. Trykke opdater. Trykke print. Underskrive papiret. Sætte et stempel. Putte papiret i konvolut og aflevere dette i udbakken til poststempling og omdeling ved PostDanmark.
I den måned ligger ens virksomhed stort set ned. Det groteske er at jeg mailede til FVST første gang 22.2.2012 og har fået en automatisk svarkode. Hverken min mail eller den automaiske svarkode eksisterer i deres system. Imens må jeg starte en ny venteperiode på en måned for at behandle mine dokumenter. Åh ja fra kl 8 mandag morgen og frem til fredag kl 13 svarer telefonen hele tiden"Vi har meget travlt, der er ingen ledige medarbejdere. Men på FVST hjemmeside kan du søge efter svar på dine spørgsmål." Klagemuligheder eksisterer ikke, før ens papirer er behandlet og så kan man kun klage over eventuelle afgørelser ikke længden af sagsbehandlingstiden.

Vi mangler regelforenklinger, helt klart. Min virksomhed bliver hverken mere eller mindre produktiv i ventetiden. Brugerbetalingen blev indført for at få ventetiden ned, det er ikke sket. Tvært imod så flyttede kompetancen fra kontoret i Ringsted til FVST samtidig med brugerbetalingen blev indført. Der er sikkert en departementschef der er resultatlønnet...
Jeg forstår godt at landmænd bliver trætte en gang imellem. Meget af papirnusseriet virker fuldstændig tåbeligt- og er det nok også.
Der er bare det at der bliver lavet så meget fusk med midler og pløjet lidt tættere til gravhøje og vandløb for hvert år at kontrol er noget man selv har påført sig selv. Hvis man nu tænkte hellere 10,5 end 9,5 meter til vandløb (hvis afstanden skal være 10 meter), så ville behovet for kontrol ikke være stort.

Uffe

Sejren venter den der har alt i orden.......... Det kaldes HELD! Citat: Roald Amundsen.
Altså hvad er forskellen mellem 9,5 og 10,5 meter. Gravhøjen bliver jo ikke berørt. Lidt ligesom på motorvejen. Her kunne man tjene landets bruttonationalprodukt ved at give bøder ifølge færdelsloven for dem der kører for tæt på.

Engang imellem er det bare nemmere når der er lidt elastik i reglerne. Ingen kan påstå at naturen lider overlast fordi man pløjer 20 cm for tæt på en å, og man samtidig pløjer 20 cm for langt fra længere henne. Netto er alle kvadratmeterne udlagt til græs.

Det er en generel afmagt over for myndigheder og tilsyn som dræner en for energi og lyst til at gøre det lidt bedre.

http://maskinbladet.dk/artikel/vaek-med-eu-bovl
Citat:quote:

Originally posted by rekylling

Altså hvad er forskellen mellem 9,5 og 10,5 meter. Gravhøjen bliver jo ikke berørt. Lidt ligesom på motorvejen. Her kunne man tjene landets bruttonationalprodukt ved at give bøder ifølge færdelsloven for dem der kører for tæt på.

Engang imellem er det bare nemmere når der er lidt elastik i reglerne. Ingen kan påstå at naturen lider overlast fordi man pløjer 20 cm for tæt på en å, og man samtidig pløjer 20 cm for langt fra længere henne. Netto er alle kvadratmeterne udlagt til græs.

Det er en generel afmagt over for myndigheder og tilsyn som dræner en for energi og lyst til at gøre det lidt bedre.

http://maskinbladet.dk/artikel/vaek-med-eu-bovl



Den duer bare ikke giver du en landmand en finger, så tager han hele hånden, derfor straffes der for dårlig opmåling.

Og vi får aldrig Morten Korch landbruget tilbage for Morten er død.[Sad]

Mvh

Santo

[Image: 422764_125392427587619_100003505881375_9...4359_n.jpg]
Citat:quote:

Originally posted by Santo

Citat:quote:

Originally posted by rekylling

Altså hvad er forskellen mellem 9,5 og 10,5 meter. Gravhøjen bliver jo ikke berørt. Lidt ligesom på motorvejen. Her kunne man tjene landets bruttonationalprodukt ved at give bøder ifølge færdelsloven for dem der kører for tæt på.

Engang imellem er det bare nemmere når der er lidt elastik i reglerne. Ingen kan påstå at naturen lider overlast fordi man pløjer 20 cm for tæt på en å, og man samtidig pløjer 20 cm for langt fra længere henne. Netto er alle kvadratmeterne udlagt til græs.

Det er en generel afmagt over for myndigheder og tilsyn som dræner en for energi og lyst til at gøre det lidt bedre.

http://maskinbladet.dk/artikel/vaek-med-eu-bovl



Den duer bare ikke giver du en landmand en finger, så tager han hele hånden, derfor straffes der for dårlig opmåling.

Og vi får aldrig Morten Korch landbruget tilbage for Morten er død.[Sad]

Mvh

Santo

[Image: 422764_125392427587619_100003505881375_9...4359_n.jpg]



Og den bemærkning skulle netop komme fra en speditør[B)]
Et af de få erhverv hvor det er en del af uddannelsen at håbe på at kunden ikke spørger på pris først. Så har man nemlig chancen for at opkræve 2-3 gange så høj en pris for opgaven, som man er parat til at tilbyde opgaven for, hvis kunden kender gamet, og spørger på prisen først[B)]
Citat:quote:

Originally posted by n a

Citat:quote:

Originally posted by Santo

Citat:quote:

Originally posted by rekylling

Altså hvad er forskellen mellem 9,5 og 10,5 meter. Gravhøjen bliver jo ikke berørt. Lidt ligesom på motorvejen. Her kunne man tjene landets bruttonationalprodukt ved at give bøder ifølge færdelsloven for dem der kører for tæt på.

Engang imellem er det bare nemmere når der er lidt elastik i reglerne. Ingen kan påstå at naturen lider overlast fordi man pløjer 20 cm for tæt på en å, og man samtidig pløjer 20 cm for langt fra længere henne. Netto er alle kvadratmeterne udlagt til græs.

Det er en generel afmagt over for myndigheder og tilsyn som dræner en for energi og lyst til at gøre det lidt bedre.

http://maskinbladet.dk/artikel/vaek-med-eu-bovl



Den duer bare ikke giver du en landmand en finger, så tager han hele hånden, derfor straffes der for dårlig opmåling.

Og vi får aldrig Morten Korch landbruget tilbage for Morten er død.[Sad]

Mvh

Santo

[Image: 422764_125392427587619_100003505881375_9...4359_n.jpg]



Og den bemærkning skulle netop komme fra en speditør[B)]
Et af de få erhverv hvor det er en del af uddannelsen at håbe på at kunden ikke spørger på pris først. Så har man nemlig chancen for at opkræve 2-3 gange så høj en pris for opgaven, som man er parat til at tilbyde opgaven for, hvis kunden kender gamet, og spørger på prisen først[B)]



Bil disponent om jeg må be[Wink] jeg har ikke deltaget i 2 års løgnekursus[8D]

Desuden ber jeg altid om en mail på opgaven først og svarer retur med en fast pris[Smile] + olie[:o)]

Santo

[Image: 422764_125392427587619_100003505881375_9...4359_n.jpg]
Sider: 1 2