Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: så er jeg klar.
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
hej
jeg var på rifelbanen i aftes, som så mange gange før ,jeg skulle bare lige kontroler om det hele stemte og det gjorde det selvsølgelig,jeg har et lidt hårdt program så jeg når ikke afsted ud og træne mere inden bukkejagten/polenstur, men det der undre mig hver år det er at jo tætter man kommer d.16 maj jo flere nye ansigter kommer lige forbi banen og skyder 10-12 skud på skiven med efterfølgende bemærkning "så er jeg klar" jeg kan selvfølgelig ikke vide, om de har været andre stedet og træne, men generelt syntes der bliver trænet for lidt med riflen, men jeg er klar, hvad med jer.

hilsen koelj
Sigt højt og de går ned
Kan man træne nok?

Har haft riffel i 3 år nu, og har trænet en del for at kende mine grænser på jagt. Personligt har jeg en regel med min samvittighed om at skyde mindst 200 skud om året med riflen, hvilket jeg godt er klar over ikke er nær nok. Var afsted i sidste uge og tog de obligatorisk 3 x 6 skud på (2 serier på skive, og 1 på buk) 100 meter liggende med fast anlæg. De sad helt som de skulle, ingen slinger i valsen. Så tog jeg 6 skud siddende, og 6 skud stående frit, stadig 100 meter, og blev bekræftiget i at dette er jeg stadig ikke rutineret nok til i en jagtsituation. Desuden var jeg så heldig at få plads ved siden af en instruktør, og spurgte ham om råds til for første gang at afprøve på 200 meter (10x forstørrelse), liggende med fast anlæg, på bukkeskive. Skød 5 skud, og er ganske godt tilfreds. Har samtidig fået blod på tanden til at prøve på endnu længere hold. Dog ikke i en jagtsituation endnu. For mig handler træning mest af alt om at kende riflens funktioner på rygraden, og dernæst erkende ens personlige begrænsninger i en jagtsituation. Med mindre din riffel eller kikkert fejler noget alvorligt er det vel snarere jordforbindelse der kræver træning, og desværre ikke som mange tror riflen der skal indskydes ... igen igen.

[Image: 546642_10150980097813975_1048696844_n.jpg]

"At ramme ved siden af er også at ramme!"
@slawter

Du er et oplagt emne som medlem af Asgaard - vi starter igen i september på 100 meter, og arbejder os baglæns - 100 meter ad gangen, og slutter på 600 meter [8D]

Så får man sin egen ballistik på plads, idet der skydes to gange på hver afstand.

Ved forårsskydning blev den interne konkurrence vundet af 6mm der ramte 4 lerduer ud af 5 mulige.

Vi andre havde også en god dag [Wink]

Uvenner med Photobucket - men medlem af Asgaard.
http://www.riffeljagt.com/forum/code/top...C_ID=25600
Var i Lejbølle i fredags med den lokale jagtforening..

ud af ca 100 medlemmer var vi 11 personer..
Havde tømt riffelskabet (næsten) og slæbt 3 stk med derned.
Havde en ny Mauser der skulle indskydes, en 260Rem der skulle kontrol skydes, og en 223Rem der bare skulle skyde... ;-)

De var overbevist om at jeg skulle i krig.
Jeg fik skudt små 50 skud med den nye Mauser i 308w, 20 skud med 260'eren, og 50+ med 223'eren.

Vi havde en i foreningen som ikke rigtig kunne få samling på sine skud, dvs 20cm i spredning pga han trak skudene af..
Jeg fik ham til at skyde et antal med min 223 fordi jeg tror han var lidt rekylskræk, og jeg fik skudt et par med hans, og da han kom tilbage så kunne han pludselig samle skudene inden for en 5krone..

Men se hvor mange der IKKE var inde og kontrol skyde deres våben men gik direkte på grise/hjortebanen forbavser mig godt nok meget.
Det kan godt være jeg er kontrol freak, og hvergang jeg kommer derned liiiige skal kontrollere at alt er som det plejer, men at man ikke engang går ind og sætter en serie på 3 skud fordi at "det er dyre skud" syntes jeg sq er skuffende og ikke acceptabelt.

Har en makker der har lejet baner i weekenden i Skallebølle og der skal jeg da liiiige ud og have duften af afbrændt krudt i næsen igen.
Der skal jeg også prøve kræfter med 200m for første gang. skal nu nok blive spændende og prøve.

Sheriffen har fået jagt tegn i sidste uge, så hun skal med en tur derud.
Så bliver skyde instruktøren stillet sammen med hende, og så får hun 223'eren og 100 skud udleveret, og så kan hun skyde løs, så hun kan blive dus med den inden vi gået et kaliber op i løbet af nogle mdr. :-)

Knæk og bræk til Alle d. 16/5

Sometimes giving someone A second chance
is like Giving them an extra bullet for their gun,
cause the missed you the first time...