Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: BARNES TSX cal. 223
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Vil høre om der er nogen, som har erfaring med BARNES TSX 50 grain i cal. 223R til rådyr? Grunden til jeg spørger er at jeg til regulering af krage og ræve bruger en NOSLER BT varmint 50 grain. Jeg vil da ved kugleskift kunne undgå en indskydning.

MVH. Jagtbonden
Citat:quote:

Originally posted by jagtbonden

Vil høre om der er nogen, som har erfaring med BARNES TSX 50 grain i cal. 223R til rådyr? Grunden til jeg spørger er at jeg til regulering af krage og ræve bruger en NOSLER BT varmint 50 grain. Jeg vil da ved kugleskift kunne undgå en indskydning.

MVH. Jagtbonden


Jeg har ingen erfaring med BARNES TSX.

Jeg vil blot gøre dig opmærksom på, at fordi du bruger samme ladning og samme kuglevægt kan du langtfra regne med at du har samme træfpunkt, slet ikke med de to kugletyper du her nævner

Mvh. Nemo
Nej det er jeg fuldstændig klar over men, men så må jeg tilpasse krudtmængden for den ene , så de kommer så tæt som muligt. Det må trods alt værre lættere at til passe to forskellige kugler med samme vægt til en given brugslængde f.eks 25- 200 meter. End det er at få en 50 grains kugle og en 60 grains kugle til at gå, så de begge kan bruges fra 25-200 meter. Læg mærke til at jeg siger bruges. De behøver ikke skyde huld i huld med hinanden.

MVH. Jagt Bonden
Der skal en lille smule mere knald på Barnes for have det samme kuglefald da den bc. er lidt lavere men er jo svært at sige om de rammer i samme linje..
Det jeg var mest interesseret i var om BARNES TSX 50 grain vil kunne gøre jobbet godt. Der vil være bedre chance for gennemskud end med end med em varmint kugle. Men vil den svampe nok op?

MVH jagtbonden
En 50 grains Barnes har helt anderledes BC, længde mv end BTeren. Tror det vil være noget lettere at få andre jagtkugler til at have samme bane. I mine øjne er det lettere at klikke på kikkerten end at få 2 projektiler til at træffe ens.

Stort knald = stort smil :-D
Dvs. det vil være letter at 50 grain Nosler BT til at gå noget lig en 60 grain Nosler Partion. I forhold til f.eks Nosler BT 50 grain og Barnes TSX 50 grain ????
Ja jeg vil sige nemmere da de har meget tæt bc. Men det er jo bare min mening.
Skyder selv med nosler BST. i kal. .308 win. og der har jeg (ingen) foreskel på træfning ude på 100 meter
når jeg skyder med 165 gr. 180 gr. med hhv. bc.475--bc.507 Så på de 100 meter kan det lade sig gøre nogle gange.. ;0)
Jeg har gode erfaringer med nosler bt 55 gr til både råvildt og ræv med gode resultater i min 223. Så slipper du problemet med samskydning...

Vh Lars

"Jeg har mange forskellige interesser, men de slutter alle på -jagt"