Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Stygiomedusa Gigantea?
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Endnu en ting der gør at jeg ikke dykker ned på 5000 fod [:0].

Uffe

Sejren venter den der har alt i orden.......... Det kaldes HELD! Citat: Roald Amundsen.
Jeg ved ikke helt hvad jeg skal mene..........min første indskydelse var at det var noget plastik/geotextil-agtigt forurening, men hexagonmønsteret virker godt lidt organisk.....I think it's a little creepy [Image: 27.gif]

[Image: bueskytte.png]
Det ser sgu noget underligt ud. Er der nogen oplysninger om ca. størrelse på "Dyret"

Hilsen Ulrik
Det er fra en ROV inspektion i den mexikanske Golf(Cascade-feltet).
Hvis det er et ben som det til højre på dette billede man ser i baggrunden, så er det godt nok stort (billedet er fra Norsøen og ikke fra Cascade-feltet).

[Image: 40263e58-2cfb-4c63-8d99-8b09f0fd4f19_top.jpg]

Efterskrift: Det er så ikke boreplatforme man bruger i den mexikanske golf men borerigge af typen Matt Supported Rig - jeg syntes bare at billede lignede det fra filmen.
Ifølge det amerikanske patent nummer US7001108 B2 som omhandler disse Mat Supported Offshore Structure's er disse ben omkring 18 fod i diameter (ca 5½ meter) og så er det fandenfisemig en ordenlig kleppert denne "teltdug".
[Image: bueskytte.png]
Jeg er et sted med et meget lille hul igennem til internettet, derfor kan jeg ikke se omtalte klip. Men pga. vanddybden er der ingen platform på Cascade som den afbilledet på billedet. De har i stedet installeret en FPSO, og den er kun forbundet i dens ankersystem, og så selvfølgelig risere der får olie og gassen op.

Jeg har efterhånden set en hel del ROV optagelser, og jeg har godt nok set mange mærkelige ting efterhånden. Vi har tit siddet og snakket om, at alle disse ROV inspektioner, og specielt på dybere vand, ville være guld værd for videnskaben. Der er simpelthen så mange ”anderledes” skabninger, og jeg tror der er rigtigt mange af dem, der ikke er ”opdaget” endnu.

Christian
Citat:quote:

Originally posted by CFR

Men pga. vanddybden er der ingen platform på Cascade som den afbilledet på billedet.

Ja, det fandt jeg ud af bagefter, derfor min efterskrift [Image: 03.gif]
Om det er FPSO eller Matt Supported Rig's der er skal jeg ikke kunne sige. Jeg har lige været telefonisk igennem til en FPSO ud for Angolas kyst og de mente at det var Matt Supported Rig's der var i Den Mexikanske Golf - mest p.g.a. den bløde bund, men du kan ha' ligeså ret som dem.

[Image: bueskytte.png]
En eller anden form for svømmende kæmpegoble.... Der findes en del klip med kæmpe gobledyr på youtube...

.....nu certificeret indianer...med license to kill... :-)

Favourite Quote: En humlebi ved ikke, at den ikke kan flyve......Gå ud på terrassen og vift med armene...hvis du letter må du være uvidende ;-)
Citat:quote:

Originally posted by ID

Ja, det fandt jeg ud af bagefter, derfor min efterskrift [Image: 03.gif]
Om det er FPSO eller Matt Supported Rig's der er skal jeg ikke kunne sige. Jeg har lige været telefonisk igennem til en FPSO ud for Angolas kyst og de mente at det var Matt Supported Rig's der var i Den Mexikanske Golf - mest p.g.a. den bløde bund, men du kan ha' ligeså ret som dem.



Dinne oplysninger er for så vidt ganske korrekte. Det er normalt at man bruger Matt supported Jack-up rigge i store dele af GOM. Men det er kun på lavt vand, normalt under 250’. Derefter tager Jack-up rigge med såkaldte spud cans normalt over, de kan gå ud til knap 600’. Derefter bruger man semi submersible ud til og med +2000 meter vanddybde. Disse er så enten ankret op, eller ligger og holder sig i position med diverse thrustere der styres af en smart computer, en såkaldt DP - computer. (Dynamic positioning meget forenklet!) Når vanddybderne bliver større, så kalder man et boreskib ind, det ligger også på DP. Det er selve udforskningsdelen.

Nu har man allerede fundet olie i Cascade og det nærtliggende Chinook felt. Disse bliver ledt op i en FPSO på overfladen, hvor der så kommer en tanker forbi og laster olie.

På disse felter er vanddybden over 2000 meter, derfor har man som tidligere anført kun ankersystemer og risere der går op til overfladen. Men der er jo en masse spændende konstruktioner nede på bunden, og det kan være svært at sige noget konkret om deres størrelse. Specielt når man ikke har set videoen. [Wink]

Christian
Jamen jeg bøjer mig gerne - det har du sikkert meget mere forstand på end mig.
Det er ærgeligt, at du ikke kan se videoen - det ville være rart med et kvalificeret gæt på størrelsen af "satanen".

[Image: bueskytte.png]
http://deepseanews.com/2012/05/solving-t...jellyfish/

[Image: ajbutton.gif]
[center][Image: gandalf2.jpg][/center]

Assumption is the mother of all ****ups... and anything is possible if you don't know what you are talking about.
Ja, så er den vist afmonteret.

[Image: bueskytte.png]