Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: på dybt vand med ackley improved
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
nu har jeg i noget tid undret mig , over hvad det betyder når der bliver skrevet AI bag diverse kaliber betegnelser . jeg må desvære sande , at mine engelskkundskaber ikke rigtig rækker til det hav af engelsksproget info der dukker op når jeg gogler. jeg har forstået at skulderne bliver fire formet op til 40 gr . og det ser ud til at kammersiderne er tæt på paralelle . jeg håber at en eller flere af jer guruer har tålmodighed til at komme med en forklaring på jævnt dansk [Smile]
mvh LWL
A.I. = Ackley Improved.

Man borer et standard kammer op til Ackley Improved. Det vil sige 40 grader skuldre og næsten cylindrisk hylsterkrop. Så skyder man en standard patron af i kammeret og trykket udvider hylsteret så det nu rummer mere krudt.
Når man så genlader dem med den nu større krudtmængde har man fået en minimagnum eller i daglig tale en XXX x YY A.I.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ackley_Improved

--
mvh M@X 2.0
Boltlift - or bust...
[Image: patch7.gif][Image: rav.gif]
Time weighed heavily on the craftsmans shoulders whispering
Compromise!

No true craftsman ever listened!
Aah M@X du er faeme et geni. Jeg kunne ikke have sagt det bedre selv.
Men, jeg har nu skudt med .243 AI i de sidste 12-15 aar, og er dybt imponeret. Der er ramachang i den. Næsten 1400m/sek.
Nogle kalibre egner sig bedre end andre til at blive AI'et, og jeg vil mene at vi herovre har bedre mulighed for at tage fordel af det med det store udvalg af krudt og kugler.
Mange vælger at AI en .22-250 F.eks og ved samme lejlighed ompibe til 1:7 twist og skyde med 75 gr VLD (Very Low Drag) kugler og derved opnaa større hastighed ved de længere afstande >400m.
VLD's er nok ikke saadan lige til at finde i større mængder i DK, saa mange af de fordele vi nyder godt af her, gaar I desværre glip af......................Sorry
Hogmeister
Hogmeister.
VLD? Mener du Bergers kugler, som laves i både match- og hunting-udgave?
De er da absolut til at skaffe, omend der er nogle af dem, hvor der er lidt leveringstid.
Hilsen, Per
Leveringstid?? Her er det som sukker hos købmanden.
VLD er vist Bergers navn, men bruges løseligt om den slags kugler. Meget lange og med høj BC. Hornady laver dem osse, A MAX, og Sierra har en udgave. Ens for dem er at de bruger en twist paa 7-8.
Min pointe med bedre fordele her, var at her designer man sig ikke ud i et territorie hvor man ikke nemt kan skaffe alle komponenterne, og ender op som en tdligere DDR borger der staar i kø foran supermarkedet der alligevel ikke har nogen varer, men kun tomme hylder naar det kommer til stykket.
H
Her er lidt (på engelsk) om udviklingen af Bergers VLD kugle - http://www.longrangehunting.com/articles...tory-1.php

Mvh.

Yeti