Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Det er saa lidt der skal til
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Jeg har i et aars tid forsoegt at faa min dengang nyindkoebte S&L Victory i .375 Ruger til at skyde ordenligt. En gang i mellem kunne den lave nogenlunde grupper paa ca. 25 mm med 300 grs solids med samme traefpunkt som 300 TSX (som dog spredte ca. 50-60mm. Naeste gang jeg kom paa skydebanen kunne jeg til tider ikke reproducere tidligere grupperinger. Fabriksammo fra Hornady med DGS i 300 grs. var helt haabloes og kunne daarligt holde et A4 ark.

Jeg koebte ogsaa en .308 Win pibe til riflen og den skoed hul i hul fra foerste forsoeg. Den havde marginalt tyndere profil end 375'eren og jeg opdagede at jeg godt nok kunne faa (selv en stor) pengeseddel mellem pibe og skaefte, var den ikke helt fri paa de foerste 70 mm af forskaeftet. Forskaeftet er dog saa tyndt i spidsen at man sagtens kan klemme en seddel forbi, men der var ingen tvivl om at skaeftet roerte let ved piben. Da 308'eren er lidt tyndere har den ikke det problem.

Jeg skildte den derfor ad og foretog en kritisk gennenmgang af finish-arbejdet. Fjernede ca. 1mm i den ene side af forskaeftet, finpudsede beddinge for grater og samlede igen.

En helt anden verden. Nu kan den skyde 300 grs. TSX grupper paa ca. 22 mm, solids med samme traefpunkt med 15 mm og 3 skudsgruppe paa 100 m med 235 grs. TSX, til vildt mindre en the big five, paa 6 mm. FANTASTISK kan daarligt faa armene ned. Var ved at opgive det skrammel og koebe noget andet, men nu glaeder jeg mig bare til at komme paa jagt med vidunderet.

mvh
hjemmeladeren

PS: Nu spoeger i jo nok snart hvad den 235 grs. var ladet med og den har faaet 85 grs Norma URP. Jeg ved godt den er "hot" i QL, men de har ikke skyggen af tegn paa overtryk. Desvaerre havde jeg ikke tid til at chronografere den, saa jeg kan ikke bekrafte hastigheden endnu, men jeg gaetter paa ca. 840 m/s.
Det er derfor, riffelskæfter skal laves af plastpinde [Wink].

/bundgaard
Rart at høre du fik styr på den, men irriterende at man selv skal færdiggøre en ny riffel !!!

Mvh Søren
Godt du fik løst problemet, men alt alt for dårligt af S&L at de ikke bygger riflerne færdigt. Hvad hjælper det at have en god pibe, hvis den klemmer i skæftet ?

Vi er nok nogle nørder som aldrig tillader skæftet at komme bare i nærheden af piben, men den almindelige standardjæger tror vel, at han har købt en riffel som er færdig fra fabrikken. Han stiller sig måske tilfreds med en nogenlunde skudgruppe, og tror han selv er skyld i resten.

Så til S&L kan man bare sige: DET ER EN OMMER ! Få nu styr på kvalitetskontrollen !

M.v.h. Lasse.
...Regulering er jagt !
[Image: ajbutton.gif]
375Ruger har ofte lang og vildt varierende "friflugt". Der er nærmest tale om en form for "Weatherby" throat, og det giver helt forkerte max-tryk værdier i QL.

Det er derfor en rigtig god ide at få chronograferet sine 375Ruger ladninger, det kan være meget langsommere end man tror!

Hilsner
Dravis aka:FMJ
"Sapere Aude: Dare to KNOW!"
"Do not adjust your mind, there's a fault in reality"
@Dravis,

Det stemmer helt godt. Jeg har maalt ca. 70 m/s mindre for en 300 grs end beregnet af QL og som derfor siger at den langt inde i det farlige omraade, selv om der ikke er antydning af overtryk. Jeg lader dem til 800 m/s, men QL siger de boer gaa 869 m/s.

@Lasse,

Ja det er alt for ringe at man selv skal finde ud af saadan noget. Da jeg beklagede mig til forhandleren (som er autoriseret S&L mekaniker paa Sjaelland) i starten, sagde han at den nok bare skulle skydes til :-(

Hjemmeladeren

Det er en sej død at blive trådt ihjel af gæs
Hvis en riffel skal skydes til før den skal bruges, så burde der vel følge noget ammo med i prisen når man køber den ;-)

Stort knald = stort smil :-D
Citat:quote:

Originally posted by chrstn_olsen

Hvis en riffel skal skydes til før den skal bruges, så burde der vel følge noget ammo med i prisen når man køber den ;-)



God ide, du kommer bare til at betale så meget mere for riflen[8D]

Claus the Dane
Citat:quote:

Originally posted by dravis

375Ruger har ofte lang og vildt varierende "friflugt". Der er nærmest tale om en form for "Weatherby" throat, og det giver helt forkerte max-tryk værdier i QL.

Det er derfor en rigtig god ide at få chronograferet sine 375Ruger ladninger, det kan være meget langsommere end man tror!

Hilsner
Dravis aka:FMJ
"Sapere Aude: Dare to KNOW!"
"Do not adjust your mind, there's a fault in reality"



Min - med 20" pibe" - giver 870 m/s med 270 grs Hornady fabrikammo og 1" grupper. Med hjemmeladet (Norma URP er super krudt til denne patron) får jeg med 300 grs Nosler Partition 840 m/s uden tryktegn... Lader den dog "kun" til 815-820 m/s med denne kugle normalt... Super grupper og hylstrene holder indtil videre til over 8 genladninger og hættelommen er stadig stram og fin... [Smile] En overraskende fed kaliber - jeg har dog ikke målt på throaten...[Smile]
Citat:quote:

Originally posted by LasseScout

alt alt for dårligt af S&L at de ikke bygger riflerne færdigt. Hvad hjælper det at have en god pibe, hvis den klemmer i skæftet ?



I mine øjne så ligger S&L jo blandt de bedste teknisk set, de er desværre bare kun lavet halvt færdig fra fabrikken, det skyldes ikke at de ikke har hørt om det på fabrikken eller at de ikke har grejet
Tror det er mangel på kvalitetsstyring/sikring fra ledelsens side desværre Undecided hvad det angår kan overskriften genbruges, "Det er saa lidt der skal til" og kvaliteten/ensartetheden er på plads

MVH Bjarne