Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Afkortning af K98 pibe
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Jeg er ikke den store hej ud i beregning af hvor lang en pibe bør være, så tænkte at der var nogen herinde der kunne hjælpe.

Jeg har en ombygget K98 riffel, som jeg er i gang med få lidt bedre præcision ud af. herunder overvejer jeg at få piben omkronet, og i den forbindelse vil jeg gerne havde den afkortet lidt.

Piben er den originale pibe på 60 cm i 8x57 og jeg aner ikke hvad signing den har. Hvor meget, om noget, kan jeg tage af piben uden det har betydning for præcisionen?
Start med 3cm og se om udbrændingen er væk. Det er ikke nogen præcision at miste ved en afkortning. Tværimod. Nu er der jo rifler i 8x57 i omløb med piber ned til 48cm som skyder glimrende, så prøv dig frem med 2-3cm ad gangen.

--
mvh M@X 2.0
Boltlift - or bust...
[Image: patch7.gif][Image: rav.gif]
Time weighed heavily on the craftsmans shoulders whispering
Compromise!

No true craftsman ever listened!
OK,

Er det således at den skal krones hver gang et stykke kommer af. Eller kan jeg vente med at krone den til jeg har fundet den rigtige længde?
Du er noedt til at lave en kroninghver gang du korter af piben. Ved i oevrigt ikke hvordan du vil finde ud af hvornaar den optimale laengde er naaet. Det finder du vel foerst ud af naar du har kortet for meget af og konstaterer at den forrige var bedre, men saa er det jo ligesom for sent. Sav 3 til 5 cm af, lav en kroning. Det skulle gerne forbedre egenspredningen - og lad det saa blive ved det indtil mundingen er braendt ud igen.

Hjemmeladeren

Det er en sej død at blive trådt ihjel af gæs
Jeg kan vel se hvordan riflingen ser ud når den er skåret af, og det er vel reelt det bedste bud jeg har på om hvor meget der skal af. Men det passer også meget godt, for det var omkring 5 cm jeg havde tænkt mig der skulle af.

Så skal jeg bare have fundet en der kan gøre det, kan forstå på lovgivningen at det er noget jeg ikke selv må gøre. Og vil også gerne have lavet kroningen rigtigt.

Men tak for indsparkene...
Hej ..

Jeg har ombygget en del k98'ere og nogle otterup banerifler. Det er min erfaring at længden på piben på disse rifler ikke på nogen måde er den kritiske faktor i relation til præcisionen. Kroningen (og en ordentlig bedding ) derimod er afgørende. Kort den ned til det du visuelt synes passer til dit skæfte eller det du ellers kunne tænke dig, og få så lavet en ordentlig kroning. Jeg bruger Hatting (Harlev) til mine rifler og den seneste kroning han har lavet for mig er noget af det mest præcise jeg har i skabet. Hvis du bor i Jylland, så tag en snak med Hatting.

*** Jepsen :-) ***
[Image: ajbutton.gif] [Image: 529171_3631301428797_1461979695_33256254...6452_n.jpg]