Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Historien om sergenten...
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
På utallige opfordringer(nå ja, så én da [Big Grin]), og inspireret af Tonny's uheld kommer her:

Historien om sergenten der næsten fik skudt hovedet af

Da jeg var 18(det er alt for mange år siden nu), startede jeg i Søværnet, og var på rekrutskole i Auderød. Vi slap for at skulle slæbe rund på en Garant riffel - vi var derimod 'velsignede' med en 9mm Husquarna M/49(hvis jeg husker betegnelsen rigtig). Det var en maskinpistol med foldekolbe, og det 'fantastiske' ved den var at de faste sigtemidler virkeligt VAR faste - de kunne ikke indstilles! Det betød at når man skød til prøven på 100M, så skulle nogle holde op til en meter eller mere til højre eller venstre, for at ramme :-)

Nå, men jeg skulle til skydeprøve, og dagen inden rensede jeg min maskinpistol VIRKELIG grundigt, og det skulle jeg nok aldrig have gjort. For første gang i min rekruttid fik jeg funktionsfejl under skydningen, og da det skete anden! gang på samme skydning gjorde jeg som jeg havde fået fortalt. Jeg satte mig på hug(det var liggende skydeprøve), og ville holde mit våben pegende opad i ca 45 grader, som jeg havde lært. Dog fik jeg i skyndingen nok nærmere holdt den i 60-70 graders vinkel. Sergenten bag mig var nysgerrig, og bøjede sig ind over mig for at se havd jeg lavede. Jeg trak bundstykket tilbage, og intentionen var naturligvis at det skulle trækkes helt tilbage, og vippes ned, så våbnet var sikret. UHELDIGVIS(jeg var måske både lidt ivrig, og lidt nervøs), så smuttede håndtaget på bundstykket ud mellem mine fingre, og da bundstykket ikke engang var langt nok tilbage til at blive holdt fast af aftrækkeren, så blev bundstykket naturligvis presset frem af fjederen, og et skud gik af!UPS!![:I]

Jeg kunne ikke selv se det, men jeg blev bagefter fortalt at han gik et par skridt baglæns, og var NOGET hvid i ansigtet[:0].

Og det var så historien om sergenten der næsten mistede sit hovede.

Jeg fik ingen bemærkninger fra min sergent, men han har sikkert måtte lægge øre til et og andet i messen :-)

Hilsen Kenneth

-------------------------------------------
The only difference between tattooed people and non-tattooed people is that tattooed people don't give a shit that you don't have tattoos.
Så manglede historien bare, at vådeskuddet blæste kasketten af ham.

Hehe... =o) Men kan levende forestille mig hans udtryk.

Polarbears walk a lonely path..

But we sometimes do kick back, relaxes and downs a beer. =o)
Ja den slags kan aabentbart ske. Jeg husker (stadig) da vi i 1983 netop var tiltraadt som vagtgaaende gardere paa Gothersgades Kasserne. Vi paa 3. vagthold sad paa stuerne og pudsede munderingen saa den var klar til naeste dag naar vi for foerste gang skulle paa "Kongevagt" paa Amalienborg. Mens vi sad der i kivi, vat og brasso til op over oerne, kom 1. vagthold tilbage fra deres 1. vagt. Der er afladning og kontrol foran kassernebygningen med udsigt over Kongens Have. Efter afladning og kontrol, foeres bundstykket frem og der tages aftraek. Det var i det ojeblik vi hoerte det oeredoevende (det var oeredoevende fordi det var komplet uventet) brag fra et skud affyret i en passende vinkel hen over Kongens Have. En patron i kammeret havde passeret inspektion af baade den stakkels garder og serganten, saa der var et par stykker med meegt roede oerer der maatte stille til en grundig samtale. Jeg har aldrig fundet ud af hvor saadan en 30:06'er lander med den retning, men vi hoerte aldrig at nogen eller noget blev skadet.

Hjemmeladeren

Det er en sej død at blive trådt ihjel af gæs
Kenneth,
Kan du huske ham betjenten der skod sin egen pegefinger af i Auderod ? Han greb om MP5'eren for langt ude pa forskaftet, saledes fingeren endte op foran mundingen...Det var vist i 88 eller 89.

Husker ogsa ham HJV manden som begik selvmord i cafeteriet med sin P M/49 Neuhausen, hvor brandvagten fandt ham pa gulvet under sine runderinger af lejren.

Jess Christensen
Master Pistolsmith
Jess,

Jeg var i Auderød i 1986. Kan ikke lige huske de ting du nævner...

Hilsen Kenneth

-------------------------------------------
The only difference between tattooed people and non-tattooed people is that tattooed people don't give a shit that you don't have tattoos.
Hehe jeg var i Auderød i 89 og der var der en dag på skydebanen, en rekrut som ikke helt forstod vigtigheden af at løbet skulle pege mod skiven, da han fik funktions fejl. Oversgt Madsen som dengang var skydeleder brølte så højt at alle stoppede op for at se hvad der var galt.
Madsen fik fat i løbet på MP'en som nu pegede bagud ( modsat skiverne), og flåede det til sig.
Det resulterede så i nogenlunde det samme som i ovenstående historie, dog med den uheldige udgang at Madsen blev såret af et skud i lysken.
Sten

pastoren
Jeg har også haft MP/49eren udleveret - en herlig skyder. Jeg var bl.a i Nørreutrop og der skulle en af mine sgt kollegaer vise en hvordan MPen virkede. Han trak bundstykket tilbage og "så trykker man bare her" BANG!

Man må sige at instruktionen var ganske præcis, men det var inde i vagtbygningen og jeg tror såmænd at projektilet stadigt sidder i væggen.

Mvh.

Yeti