Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Hvilke låskasser til prosjekter ?
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Ærede formænd og damer.

Går og føler våbenskabet lidt for let....Trænger noget GRS-skæftet potent-/speciel-/langholdskaliber ala 280Rem/280AI, 6.5x284 el. lign. når nu ladelicensen er i hus.

Kunne tænke mig at høre hvilke låskasser folk bruger til deres projekter.

Jeg har indtil nu kun standard produkter i skabet (S&L Vic 6.5Træls/NKT og T3 SS Varmint 30.06).

Med den erfaring jeg har med min T3 Varmint SS og dens gode præcision, kan jeg sagtens stille mig tilfreds med præcision af denne "kaliber". Bruges Tikka T3-actions overhovedet til denne slags projekter, og hvis ikke, er det så et prestigespørgsmål (plastic spørgsmålet) eller er der indlysende ulemper mht præcision med T3 kassen, som jeg ikke er stødt på ? Jeg noterer mig, at det 5-skuds plasticmagasin sidder som svejset i låsen selvom det er tomt[Big Grin] (i modsætning til S&L's 5-sk mag)

Er der for den sags skyld en grund til at man ikke blot skulle bruge Victorylåsen og blot købe GRS-skæfte og passende S&L pibe. Mine eneste forbehold mht Victorylåsen er de lidt blandede præcisionsresultater ifm momenter på boltene og følsomhed med olie på cylinderstykket imellem lås/løb. En veludført søjlebedding skulle vel gøre Victorykassen uafhængig af momenter på boltene.

Hvilke kriterier overvejer man udover stivhed af låsen, aftermarket udvalg (REM700), fast pibe vs pibebyttesystem (ift præcisionspotentiale).

Har tidligere hørt om ZG47, Rem 700, 98'ere mm. Men hvad har i brugt derude [?]

Mvh Peter
###################
[Image: ajbutton.gif][Image: S_LLogo_2.jpg]
Det kommer hos mig an på, hvad prisniveau projekterne er i. Er det lowbudget-projekter har jeg lavet de fleste af mine projekter på primært M98, hvor der både er muligheder for sikringer og aftræk til fornuftige priser ligesom systemerne er til at få fat i til billige penge. 100 - 500 kr.

Lidt dyrerere har Swift f.eks lavet hans flotte Walking Varminter, der som jeg lige husker det blev baseret på en ny Rem. 700. Jeg sidder selv og tegner på mit næste projekt - en 308 som skal skal baseres på en ny rem 700, som slagtes til lejligheden.

Der kan sagtens laves et fint projekt på f.eks en Tikka, og det at vi ikke ser mange projekter baseret på Tikka, Sako, Sauer m.fl. bunder nok også i, at der ikke er mange af disse rifler til salg til det vi kan kalde projektpriser :-).

*** Jepsen :-) ***
[Image: ajbutton.gif] [Image: 529171_3631301428797_1461979695_33256254...6452_n.jpg]
Find dig en Sako 75 de har en super låsestol at bygge på og et magasin der bare virker!
Jeg har selv slagtet 2 godtnok i links (det blev de ikke nemmere at finde af)[Wink] også i GRS skæfte, de fungere bare Super[Smile]

Mvh Bjarne
OK, mange tak for info. Så vil jeg kigge lidt på hylderne og se hvilke systemer, der sælges til slagtepriser.

Mvh Peter
###################
[Image: ajbutton.gif][Image: S_LLogo_2.jpg]
Du kan kigge på mit tilsvarende projekt her:

http://www.riffeljagt.com/forum/code/topic.asp?TOPIC_ID=16057

Mvh Søren
Hej Kjeldsen,

Har set din projekttråd[Smile], og det rykkede da lidt i baglommen, da jeg så den til salg[Big Grin]

PS.
Du nævner Hornady's SST-projektil i tråden, jeg skød sommerbukken bag boven, diagonalt igennem tremmekassen med hj.rullet 129grs SST fra en 65cm S&L 6.5træls jagtmatch pibe (800-850m/s). Fin præcision og -effekt uden kødspild. Jeg kan også godt li' SST.

Mvh Peter
###################
[Image: ajbutton.gif][Image: S_LLogo_2.jpg]
Köp en Tikka 65 continental i 6,5x55. Fin mekanism, bra trycke och alla delar är av stål.
Citat:quote:

OK, mange tak for info. Så vil jeg kigge lidt på hylderne og se hvilke systemer, der sælges til slagtepriser.

Mvh Peter



Hvad er slagtepriser ? de skal ikke ret højt op, før det efter min mening bedre kan betale sig at kigge på en Barnard lås. Mere stiv og "true" lås fåes vist ikke. Den koster ikke alverden hvis man evt. alligevel tænker på at slagte en remington 700 feks.

Forhør dig hos GT

Mvh.LANI

Jeg gider ikke diskutere med folk der bruger argumenter....

STILLE!!! du er bare misundelig over at stemmerne KUN taler til Mig...