Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Jægeren : en enegænger
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Jegeren - en einstøing?
Nå kan det se ut som om det er genetisk bevist: Jegere er einstøinger fra naturen av! Amerikanske og nederlandske forskerne antyder at ensomhet stammer fra forhistorisk tid, da jegerne trolig stakk seg bort for å slippe å dele jaktbyttet med andre. Dette ville muligens bety at de fikk bedre ernæring og dermed klarte å overleve og få barn.

Forskergrupper ved Det frie universitet i Amsterdam og ved Universitetet i Chicago har sett på data fra 8000 identiske og ikke-identiske tvillinger. Vitenskapsfolkene kom fram til at genene har stor påvirkning på ensomhet, skriver BBC News' nettside.

Forskerne framhever det negative i denne strategien: Ved å isolere seg, ble jegerne disponert for angst, fiendskap, negativitet og sosial isolasjon.

Du kan lese mer i Dagens Medisin om denne saken, som jo kan forklare hvorfor nordmenn generelt er einstøinger, og lenge har hatt en trang til å bosette seg i bortgjemte fjordtarmer og på avsidesliggende fjellhyller:

Vi har vel gjort unna færre trinn på evolusjonsstigen etter at steinalderens fiendtlige og sosialt isolerte veidemenn trakk nordover sammen med isen og reinsdyra - lykkelig uvitende om hvilke genetiske sår de skulle nedfelle i en hel nasjon.

Mvh
Kim

Jeg er ikke fejlfri,men det er så tæt på at det skræmmer mig.