Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Ballade om ulve
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Ber Regjeringen diskutere ulv på nytt
Det brygger opp til mer bråk om ulven i Hedmark. Siste helgs sporing viser at fylket har minimum 24 ulver. Mange av dyrene befinner seg i Elverum kommune. NJFF ber nå Regjeringen revurdere synet på forvaltning av ulven i grensetraktene.

Tekst: Arne Nyaas arnny@online.no

- Helgens tellinger av rovvilt bekrefter at Hedmark er det området i landet som har hardest rovdyrtrykk. Det er bekreftet at det er minst 24 ulver i Hedmark, flest finner vi i Elverum kommune. At noen av ulvene også har deler av reviret sitt i Sverige, og dermed ikke teller med i den norske tellingen, blir meningsløst og gir unødvendige utfordringer slik Norges Jeger- og Fiskerforbund ser det.

- Belastningene er store ved å ha en så tett ulvebestand som vi nå ser i Hedmark. Ikke minst gjelder det for jegere som jakter med hund. Flere episoder med ulv som tar hund, har lagt en kraftig demper på jaktutøvelsen i området. Salget av jaktkort har sunket, og for mange som har jakt som sin store lidenskap, har livskvaliteten sunket. Det er langt mellom de klingende harelosene i Elverum nå om dagen, skriver NJFF i en pressemelding.

Norges Naturvernforbund er av stikk motsatt oppfatning og oppfordrer rovviltnemnda i region 5 (Hedmark og Oppland) om å være seg sitt ansvar bevisst.

- Det er ingen tvil om at det hviler et stort ansvar på nemnda i Hedmark. Stortinget har bestemt at alle de fem artene - ulv, bjørn, gaupe, jerv og kongeørn - skal leve og yngle i deler av denne regionen, som den eneste i Norge. Hedmark har et nasjonalt ansvar for rovviltforvaltningen, påpeker Lars Haltbrekken, leder i Norges Naturvernforbund.

Norges Naturvernforbund mener at det bør stimuleres til utvikling av ett eller to regionale informasjons- eller besøkssentra der det kan være utstillinger og konferanser og tilbys guidede turer ut i "rovviltland" for å lære om sportegn og økologi. - Rovvilt kan gi grunnlag for ny næringsvirksomhet, for eksempel kombinert med servering av lokalt foredlet mat. Rovvilt i naturen kan være positivt i merkevareoppbygging og som markedsfortrinn for økt turisme, mener Haltbrekken.

Mvh
Kim

Jeg er ikke fejlfri,men det er så tæt på at det skræmmer mig.