Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Hvilken type husalarm skal man vælge?
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Da der er så mange forskellige folk og ikke mindst så mange forskellige erfaringer herinde, så tænkte jeg at jeg lige så godt kan spørge her. Vi har haft ubudne gæster, og selvom de kun har stjålet ting udenfor, og endnu ikke været inde, så er jeg blevet pålagt at finde ud af noget alarmsystem til huset. Hvad skal man vælge og hvorfor?

Med eller uden abonnement?
Trådløst eller kablet?
Alt det jeg ikke aner noget om? (Bare i forhold til alarmer - tak [Wink])

Gode forslag og erfaringer søges.

På forhånd tak.

Christian
Jeg ville personligt IKKE vælge et med abonnement. Derimod ville jeg ofre lidt ekstra på noget "LARM". Et par sirener udendørs og nogle indendørs. Larm stresser tyvene, især hvis du bor så der er naboer inden for "høre-vide". Det er naturligvis lettest at vælge et trådløst anlæg, men et kablet er oftest billigere i materialer. Noget andet der helt sikkert også virker er røgkanoner, men de er så vidt jeg ved stadig noget dyre.

De der SUPER-tilbud der findes er ikke meget bevendt. At anlæg med 1-2 bevægelsessensorer og så måske et par dørkontaker er meget fint, men hvis tyven rammer en anden rute kan han sagtens nå at tømme et par rum inden alarmen går.

Jeg har tidligere selv professionelt lavet alarmanlæg og da jeg lavede i vores tidligere hus valgte jeg et trådløst anlæg. Der blev tilkøbt de nødvendige sensorer osv. og stod mig i godt 15.000,- kr i materialer. Der var bevægelsessensor i alle rum i stueplan samt i fordelingsrum på 1. sal. Derudover var alle døre overvåget med magnetkontakt og de oplagte store vinduer på bagsiden af huset var overvåget af glasbrudsdetektorer. Udenfor havde jeg 2 stk sirene/blink kombinationer og indenfor var der også 2 sirener.

Det kan naturligvis gøres billigere og mere simpelt, MEN nu er jeg jo lidt erhversskadet af at sikre banker, posthuse og museer...

Mange forsikringsselskaber giver rabat hvis man har alarm - Det vil jeg anbefale dig IKKE at benytte dig af. Hvis alarmen så skulle svigte risikerer man nemlig nedsat erstatning.

Du er velkommen til at smide mig en PM så giver jeg gerne lidt flere tips og hvis det passer ind kan jeg evt. kigge omkring dig og give lidt anbefalinger.

MvH
Morten

[IMG] http://img.photobucket.com/albums/v603/S...rdlogo.gif [/IMG]
.22lr, .22wmr, .17hmr, .243Win, 6,5x55, .308Win, 9,3x62
Hvad med en ruhår? Fungerer fint både ude og inde...

vh Lars

"Jeg har mange forskellige interesser, men de slutter alle på -jagt"
Jeg er klart enig med Morten langt hen ad vejen.
Hvis det virkelig skal spille så magnetkontakter på dørene og vinduer samt glasbrudssensorer på vinduerne - men drop bevægelsessensorne for dem er der tit for mange fejl på og de kan slå alarmen pga store natsværmere eller edderkopper. Røgkanonerne virker rigtig godt men de koster spidsen af en jetjager. Kraftige stroboblink virker næsten lige så godt og er meget billigere i indkøb/opsætning.

Men inden du sælger alle dine våben og køber sikringsudstyr for alle pengene så sæt dig ned med familien og vurder JERES behov nøgternt. Der er en del spørgsmål som fx hvad I vil ofre, skal det sikre både når I er ude OG hjemme, skal det kun sikre en del af huset osv osv..

Sagt rigtig groft så sikrer en alarm ikke en disse - men den skulle gerne overbevise banditten om at han skal besøge din nabo frem for dig (han har ingen alarm så der er risikoen for opdagelse mindre)
Zeb>> Helt enig. Vi lærte også at det var ikke et spørgsmål om at holde tyven ude for det ÉR umuligt. Selv en bunker med tykke betonvægge kan der brydes ind i. Det handler alene om at genere ham så meget at det ikke er besværet værd.

Er lidt uenig i at man ikke skal have bevægelsessensorer, selvom jeg dog er enig i at de står for 99% af fejlalarmerne. Synes det er godt at have skalsikringen som man kan slå til når man er hjemme og så fuld sikring også med bevægelsesdetektion når man ikke er hjemme.

Men som sagt: CFR Tager gerne turen omkring dig en dag og giver lidt råd med på vejen.

MvH
Morten

[IMG] http://img.photobucket.com/albums/v603/S...rdlogo.gif [/IMG]
.22lr, .22wmr, .17hmr, .243Win, 6,5x55, .308Win, 9,3x62
Hej

Jeg ville helt klart vælge en landsdækkende firma og opkobling til godkendt kontrolcentral. Kender for mange eksempler på at der i hvertfald i de nordjyske sommerhuse ikke er den store respekt for "bauhaus alarmer". Skiderikkerne går ind og i løbet af ingen tid har de smadret diverse lydgivere og lys. Problemet med rundringning til venner og bekendte er at når der sker noget er der ikke nogen der er hjemme og kan tage sig af det. (nytårs aften er et godt eksempel). Man skal også overveje om man vil byde sin nabo at stå ansigt til ansigt med en eller anden narkoman eller være endnu en østeuropæer der er ligeglad med menneskeliv. Så er der nok nogen der vil sige at de nok skal klare sig og kan banke 5 mand med den ene arm bundet på ryggen. Det er desværre bare ikke sådan det går altid. Hvordan vil du have det med at den ellers så flinke nabo ikke længere kan spille golf eller passe hans arbejde fordi han blev slået til lirekassemand, fordi der gik en alarm i dit hus.
Jeg har selv valgt et landsdækkende firma, og er super tilfreds med deres responstid.
Hvis du vælger en løsning der ringer op til dig og dine venner så husk at sørge for at den laver et testsignal til dig mindst en gang om dagen, og husk at reagere på det hvis den ikke gør det.

Mvh. Taby
Gjorde det også lidt op med mig selv, hvad jeg ønskede - og da jeg har rigeligt med familie og venner i Nuuk - så nøjedes jeg med en almindelig alarmcentral med fastlinie/GSM-mulighed.
Nu er responstiden også en smule kortere i Nuuk, end den er på lars tyndskids marker i jylland.

Det er ikke altid nødvendigt med testsignal, men en central med fastlinie/GSM er god, for der kan du kalde op og få en status på centralen - du kan også konfigurere det som en "Stille alarm", hvor du kan ringe op og høre hvad der foregår.

http://www.jysksikringssalg.dk/gsm_alarm...t4nv2n1le4

Jeg har den grå alarm, dog med diverse tilvalg.

En anden god ting er, at investere i et godt overvågningskamera - der findes nogle med mail-server indbygger som hurtigt smider en mail afsted hvis det fanger noget. Mange kameraer kan sættes ret specifikt op, og med mulighed for at vurdere på bevægelse samt PIR før den gør noget.

Et godt kamera har en aluminiums-kerne og dermed er bedre "sabotage-sikret", da elektronikken sidder i alu-kernen.
Der kan sidde SD-kort i kameraerne også, samt derudover være mulighed for ADSL-tilslutning samt udgangssignal til alarmcentral.

Så overvej en central med fastnet/GSM - overvej om den skal gå til din mobil/familiens mobil/naboen. Det eneste de behøver gøre, er at kontakte politiet hvis de ser noget mistænkeligt når de modtager opkaldet - og evt tage nogle billeder på afstand.

De behøver ikke spille helt eller noget, og konfrontere dem der tosser rundt i huset.

En henvendelse om igangværende indbrud vægter højt, og gerne højere end en mistanke om indbrud som endnu ikke er verificeret.
Naboen kan evt bare instrueres i at skulle fortælle... "Der er indbrud i naboens hus, jeg ved han er jæger - bilen de kører i er... jeg ved ikke om de har fundet hans våbenskab endnu."

Så skal der nok komme respons.

Men strategisk placerede kameraer af god kvalitet, evt koblet sammen med en lille NAS-server til opsamling af aktivitet, mailserver og ADSL-forbindelse og/eller intern SD-kort er også betryggende.

For selvom de så kommer ind og smadrer kameraet, så ligger der gerne en masse billeder eller videoklip alligevel.

Polarbears walk a lonely path..

But we sometimes do kick back, relaxes and downs a beer. =o)
Citat:quote:

Originally posted by McQuolle

Er lidt uenig i at man ikke skal have bevægelsessensorer, selvom jeg dog er enig i at de står for 99% af fejlalarmerne. Synes det er godt at have skalsikringen som man kan slå til når man er hjemme og så fuld sikring også med bevægelsesdetektion når man ikke er hjemme.
[IMG] http://img.photobucket.com/albums/v603/S...rdlogo.gif [/IMG]
.22lr, .22wmr, .17hmr, .243Win, 6,5x55, .308Win, 9,3x62



Det har du så ret i, men grunden til min kommentar i den forbindelse er, at jeg kunne forestille mig at CFR har eet eller andet budget der skal hænge sammen. Og på den baggrund ville jeg vælge bevægelsesensorene fra for at kunne udbygge på de andre ting.

Det med opkoblingen til en døgnbemandet central ville jeg KLART fravælge - ihvertfald hvis man ikke lige bor centralt i en større by. Responstiden er simpelthen al for lang til at den er pengene værd. Nogle sikkerhedsfirmaer har også den "praksis" at det koster hver gang de rykker ud - indbrud eller ej.
Sammenholder man så den evt. responstid med at et gennemsnitligt villaindbrud tager et pænt stykke under 5 min - tja i min øjne betaler man så bare for noget uden reel værdi.

Mht. politiets udrykning til indbrud, så er praksis landet over, at der kun køres til et konstateret indbrud eller at man er sikker på at der er et indbrud igang (livebilleder fra et overvågningskammera eller en anmelder som kan se, at indbrudet er igang)

@CFR: Jeg ville uanset hvad tage imod Mortens tilbud. Du kan så få en ide om hvad der er teknisk muligt plus få en ide om hvad det vil koste. Når du så har det overblik - sammenholdt med jeres behov - så er det bare at indhente tilbud fra div. firmaer....Der kan være STOR prisforskel på den samme løsning.
Som Morten også poienterer så kan man ikke forhindre indbrud. Har du noget banditterne VIL have fat i, så er de flintrende ligeglade med alarmer, mekanisk sikring osv osv.

Edit: Glemte lige en ting: De trådløse alarmer er nemmere at have med at gøre rent installationsmæssigt, men de er igen en dyrere løsning end en kabelforbundet løsning som oftest er billigere (Morten har allerede gjort opmærksom på det) Men min pointe er, at de trådløse kan jammes forholdsvis nemt - dem med kabler kan klippes.. Uanset hvilken løsning du vælger, synes jeg du skal overveje om der i den løsning du vælger skal være indbygget at alarmen går hvis fx. systemet jammes eller klippes (forbindelsen til sensorerne eller selve anlægget afbrydes) Igen en ting der kan have betydning for prisen [Wink]
Citat:quote:

Originally posted by McQuolle

Jeg ville personligt IKKE vælge et med abonnement.

Enig, det er penge ud af vinduet, den som Group4 tilbyder kan købes for kr. 2.600,- og kan programeres til at ringe til et antal mobilnumre hvor man så kan ha' indtalte beskeder (Group4 vil kun garantere at de kan være der inden for 1 time). Man kan selv installere den (det er ikke svært) med det antal følere man syntes man har brug for (følerne koster pr. stk.). Man får absolut intet for de kr. 3-400,- man betaler om måneden. Ved at købe og installere det selv, er det en engangsudgift.

JFYI - inden nogen får gode ideer, så koster det altså bøde at indkode et 1448/114 nummer [Image: 05.gif]

[Image: bueskytte.png]
Man bør kun anvende alarmanlæg som har indbygget sensor og kabel-overvågning. Det har de fleste anlæg efterhånden, men der findes helt sikkert en del diskount-anlæg som IKKE har denne funktion.

Synes også at forslaget med et par kameraer bestemt er værd også at overveje. Til mange alarmanlæg kan man idag på PIR-sensorer med indbygget kamera som så sender en SMS eller email via centralen.

Jeg har oplevet adskillige anlæg som er blevet pulveriseret af indbrudstyve. Alt hvad der har larmet eller lyst er blevet knust. Har man et af de bedre anlæg så har de dog nået at sende alarmen videre. Her er GSM bedre end til alm. tlf. da tyvene har luret at klippe tlf. kablet. Kvalitetsanlæg har også sikret udendørssirener mod angreb med PU-skum som ellers ret let tager pusten fra sådan en sirene.

De personener som alarmen evt. kontakter skal naturligvis IKKE spille helte. Observer på afstand og kontakt politiet med info. Det vil være ualmindeligt dumt at gå i flæsket på tyve som evt. kan have brækket et våbenskab op og er smådesperate.

Den eneste grund til at vælge et anlæg med abonnement skulle være hvis man efter utallige indbrud fik det som krav fra forsikringen.

MvH
Morten

[IMG] http://img.photobucket.com/albums/v603/S...rdlogo.gif [/IMG]
.22lr, .22wmr, .17hmr, .243Win, 6,5x55, .308Win, 9,3x62
hvad med en grønlansk bjørne fælde

Michael

skovarbejder af guds nåde
Jeg ved ikke lige hvad jeg skal lægge i et grønlandsk selvskud-fælde for at nappe en indbrudstyv....

Polarbears walk a lonely path..

But we sometimes do kick back, relaxes and downs a beer. =o)
Citat:quote:

Originally posted by HappyNanoq

Jeg ved ikke lige hvad jeg skal lægge i et grønlandsk selvskud-fælde for at nappe en indbrudstyv....

Polarbears walk a lonely path..

But we sometimes do kick back, relaxes and downs a beer. =o)



Prøv med et fladskærms-tv eller en bjørnebryg [Wink]

vh Lars

"Jeg har mange forskellige interesser, men de slutter alle på -jagt"
Tak for alle de gode input. Jeg er helt på det rene med, at der er intet der holder folk ude der VIL ind. Desværre har der i nabolaget været en del tyveri af udendørs effekter, og så begynder den nagende tvivl/frygt, hvornår de syntes at de vil ind og kigge nærmere. Så derfor vil vi gøre noget nu. Jeg har naturligvis gjort opmærksom på, at hvis vi nu fik en ny hund, så ville det jo have en hvis præventiv effekt, men mine overtagelsesevner er simpelthen ikke gode nok pt.

@ McQuolle - PM er afsendt.

Christian
Havde selv en alarm fra billigalarmer.dk, dengang jeg havde hus. Den arbejder med trådløse sensorer, og virker perfekt. Den har indbygger GMS modul, og sender info til dig(også fx. vandføler og røgalarmer kan kobles på). Alarmen kan derudover betjenes med både tastatur og fjernbetjeninger.

Udover selv alarmen, har jeg ALDRIG fået så god service som i det firma, så kan klart anbefale dem. Jeg har ingen 'aktier' i firmaet - jeg er bare en tilfreds kunde.

Nu har jeg ikke tjekket loven for nylig, men da jeg fik min alarm for nogle år siden, da var udendørs sirener ikke tilladt. Overvej det inden du sætter dem op.

Hilsen Kenneth

-------------------------------------------
The only difference between tattooed people and non-tattooed people is that tattooed people don't give a shit that you don't have tattoos.
Naturligvis er udendørssirener tilladt. De må dog kun hyle i 2 eller 3 min. Det burde dog også være nok. Bør man i et ét-plans hus er det relativt let at lave et kablet anlæg, som er billigere og mere driftsikkert end trådløst.

MvH
Morten

[IMG] http://img.photobucket.com/albums/v603/S...rdlogo.gif [/IMG]
.22lr, .22wmr, .17hmr, .243Win, 6,5x55, .308Win, 9,3x62
Citat:quote:

Originally posted by McQuolle

Naturligvis er udendørssirener tilladt. De må dog kun hyle i 2 eller 3 min. Det burde dog også være nok. Bør man i et ét-plans hus er det relativt let at lave et kablet anlæg, som er billigere og mere driftsikkert end trådløst.

MvH
Morten

[IMG] http://img.photobucket.com/albums/v603/S...rdlogo.gif [/IMG]
.22lr, .22wmr, .17hmr, .243Win, 6,5x55, .308Win, 9,3x62



Jeg har tidligere fået at vide at det ikke var lovligt, men det ser ud til at det er helt korrekt at de er lovlige, så længe de kun larmer i 3 minutter.

Jeg beklager fejlen.

Derudover så var mit hus i flere plan, og jeg gad ikke have mængder af ledning trukket rundt alle vegne, så jeg foretrak trådløse enheder.

Pr. definition er kablede enheder mere driftsikre(og der er ingen batterier der skal skiftes [Big Grin]), men jeg oplevede dog ikke problemer udover en enkelt defekt røgalarm.

Hilsen Kenneth

-------------------------------------------
The only difference between tattooed people and non-tattooed people is that tattooed people don't give a shit that you don't have tattoos.