Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Sauer 202 skyder for langt til venstre
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Jeg har en Sauer 202 som i de sidste 12-13 år har skudt uden og ramt uden problemer. Jeg har lige fået skiftet montagen, og jeg fik at vide at det var muligt at jeg ville løbe tør for klik. Den gamle montage var en Millet, som åbenbart også kan justeres sideværts. Dette har formentlig været løsningen hidtil. Jeg har lige fået den sat i en Leupold QR og som spået løb jeg tør for klik sideværts. [V] Jeg prøvede at skifte pibe, og som ventet sad skuddene samme sted. Så et eller andet er skævt, og det er tilsyneladende ikke piberne der er skæve.

Er der nogen der har nogle bud på hvor problemet er? Og er der nogen der har erfaringer med hvordan Sauer takler problemer som dette?

På forhånd tak.

Christian
En løsning kunne være at skifte til EAW svingmontage.

Den har samme mulighed for sideværts justering som den Millet du havde oprindeligt.

--
mvh M@X 2.0
Boltlift - or bust...
[Image: patch7.gif][Image: rav.gif]
Time weighed heavily on the craftsmans shoulders whispering
Compromise!

No true craftsman ever listened!
Jeg har en EAW svingmontage i overskud. Der medfølger ringe 30mm.

Send en PM hvis du skulle være interesseret - den sad på en jagdmatch, der nu har
fået en rail på ryggen ....

Uvenner med Photobucket - men medlem af Asgaard.
http://www.riffeljagt.com/forum/code/top...C_ID=25600
Citat:quote:

Originally posted by TSX

Jeg har en EAW svingmontage i overskud. Der medfølger ringe 30mm.

Send en PM hvis du skulle være interesseret - den sad på en jagdmatch, der nu har
fået en rail på ryggen ....

Uvenner med Photobucket - men medlem af Asgaard.
http://www.riffeljagt.com/forum/code/top...C_ID=25600



Jeg kunne godt være interesseret i den EAW svingmontage hvis ikke christian er.

A. Westergaard
Jeg takker for buddene indtil nu.

Det forekommer mig, at der er et problem med riflen, som egentlig har været der hele tiden, men det har været "skjult" vha den gamle Millet montage. Det kan selvfølgelig modvirkes med en EAW, men det forekommer mig at være symptombehandling, og ikke en ordentligt løsning. Skal man virkelig acceptere en så graverende fejl på ens riffel? Er der nogen der har oplevet noget tilsvarende med deres Sauer 202?

Christian
Du kunne jo begynde med at montere en anden pibe, evt låne en af en kammerat, og se om problemet er det samme med den, og så tage det derfra.
På min 202'er har jeg lagt et stykke papir i klemme mellem forskæfte og låsestol. Problemet var at jeg ikke kunne spænde forskæftet ordenligt fast uden at skæftet trak sig til siden og trykkede på løbet. Hvis det nu evt var det samme tilfælde på din.

A. Westergaard
Jeg ville ofre tilspændingen af de tre løbsbolte en del opmærksomhed. Det er dem der spænder låsekassens klemforbindelse fast om bagenden af løbet.

Hvis tilspændingen er skæv, har klemforbindelsen kun fat med en brøkdel af den flade der burde holde fast om piben.

Jeg har fået anbefalet altid at spænde dem i rækkefølgen midterste, bagerste, forreste. Spørg mig ikke hvorfor. Jeg er også blevet anbefale at starte med at spænde dem til 3-4 Nm, og derefter spænde dem i samme rækkefølge til 7 Nm.

Nu er det ikke en Sauer 202 jeg har, men en ældre Sauer 200 STR. I den oprindelige manual til denne riffel blev det anbefalet at spænde 12 Nm. Det viste sig at give dårlig præcision, så anbefalingen blev ændret til 7-8 Nm. Dog kunne det være nødvendigt at gå op til 10 Nm på de rifler som allerede havde været voldspændt med 12 Nm, så der kan sikkert godt være noget trukket skævt i disse rifler.

I dit sted ville jeg allerførst anskaffe en god momentnøgle, hvis ikke du allerede har det. Skyttebutikken har en udmærket nøgle til salg. Så ville jeg prøve at spænde alle skruer 7 Nm og se hvordan den skyder. Hvis ikke det er i orden ville jeg prøve, om det gør en forskel at spænde først 8 Nm og derefter 9 Nm. Hold hele tiden øje med, at flangerne er helt parallelle.

Det er ikke sikkert det løser problemet, men det er et forsøg værd. Hvis du bor i nærheden af Odense kan vi prøve at sætte min pibe på din riffel, og spænde med min momentnøgle. Hvis det skyder ordentligt har vi måske indkredset problemet til at være din pibe. Desværre kan vi ikke afprøve din pibe i min låsekasse, der har Sauer lige sikret sig, at vi ikke bliver alt for kreative.

P.S. Forskæftet må endelig ikke voldspændes, så vil det helt sikkert klemme på piben et eller andet sted. Det skal bare lige spændes til.

M.v.h. Lasse.
Ikke mærket, modellen eller materialet.
Men præcisionen er ambitionen!
[Image: ajbutton.gif]
Kan baserne være monteret skævt/forskudt?

Mvh.
Fair
Jeg har som skrevet indledningsvis prøvet to forskellige piber, og problemet er det samme i begge piber. De har et træfpunkt der ligger tæt på hinanden. Derfor tror jeg ikke, at det er der problemet ligger.

Jeg har en god momentnøgle, og alle bolte er spændt til 7 nm, som beskrevet i min manual. Jeg syntes jeg har spændt dem stille og roligt og taget lidt af gangen således at de burde være spændt lige meget og lige hårdt. Jeg syntes ikke, at der har været problemer med det tidligere.

Jeg har et match forskæfte på riflen, så der er altså ikke noget der påvirker piben. Forskæftet er kun lige strammet til, der er ikke brugt meget kraft der. Jeg har tidligere vekslet en del mellem 2 forskellige forskæfter, og jeg har aldrig oplevet nogen ændring af træfpunktet. Så der tror jeg ikke at problemet ligger.

Det nemmeste er naturligvis, at installere den gamle montage igen, men det var ikke lige planen og drømmen, og hvor er det dejligt, at man kan fjerne kikkerten når man skifter pibe.

Jeg har skrevet en mail til Sauer, som jeg syntes plejer at være flinke til at svare, men jeg har ikke hørt noget endnu.

Christian
Vedkommende som har monteret dine baser har åbenbart haft en mistanke i henhold til det du skriver. Jeg spørger lige hvorfor[?]

Er de monteret skævt eller hva, måske er hullerne boret skævt evt. kan det være at den af ene baserne skal vendes en en halv omgang (det tror jeg godt den kan men måske tager jeg fejl)

Mvh. Nemo
@Nemo
Det er jo Leupold Quick Release baser hvor der sidder en vinge der skal pege mod venstre så de kan/må ikke vendes forkert.

@Lasse Scout
Interessant teori med dine pibetilspændings procedurer, men lad os nu lige kigge lidt på fysikken. Tolerancen mellem pibe og hullet i låsestolen er sådan i forhold til hinanden at man ofte har svært ved at hive dem fra hinanden. Det vil sige at spillerummet er nær nul.
Hvis vi nu antager at kikkerten kan klikke 180 cm på 100 meter så må piben altså skyde mindst 90 cm ved siden af kikkertens center.
Hvis piben er 60 cm lang skal den flyttes mindst 5,4 mm ud af center før kikkerten løber tør for klik.
Hvis spændestykket er 30mm langt er det 1/20 at pibelængden. Så skal hullet være 0,27mm skævt.
Så skævt er det ikke muligt at montere piben i så stramt et hul.
Din teori om forskelligt tilspændings moment holder heller ikke. Piben er slidset op forneden. Hvis for stram/for løst moment flytter noget vil det være op og ned. Ikke til venstre.

Men jeg har lige et skud mere i bøssen til Christian. Inden du lægger sag an mod Sauer, så prøv lige med en anden kikkert. Du har jo allerede prøvet med 2 piben så den er så godt som udelukket. Jeg ville lige bytte kikkert og prøve igen inden du udfordrer Sauer 8lidt for sent [Wink] )

--
mvh M@X 2.0
Boltlift - or bust...
[Image: patch7.gif][Image: rav.gif]
Time weighed heavily on the craftsmans shoulders whispering
Compromise!

No true craftsman ever listened!
Lyder som skæve baser...

Men prøv at kigge på dem - jeg har en Remington 700 hvor man med det blotte øje kan se at de er skæve og selv en billig BSA kikkert kan klikkes ind. Dvs dine baser må være meget skæve.

Stort knald = stort smil :-D
Jeg ville nu altså som M@x ofre kikkerten lidt opmærksomhed, og i det mindste prøve at udelukke, at den kan være problemet. Jeg har haft et problem der lignede med en gut ude på skydebanen. Efter skift af montage kunne kikkerten ikke klikkes på plads. Det var kikkerten der var i stykker - den gav som jeg lige husker kun et klik hver anden eller tredje gang. Der var vi også hele vejen rundt om skæve baser og sammenspænding af riffel.

*** Jepsen :-) ***
[Image: ajbutton.gif] [Image: 529171_3631301428797_1517866452_n.jpg]
Citat:quote:

Originally posted by chrstn_olsen

Lyder som skæve baser...

Men prøv at kigge på dem - jeg har en Remington 700 hvor man med det blotte øje kan se at de er skæve og selv en billig BSA kikkert kan klikkes ind. Dvs dine baser må være meget skæve.

Stort knald = stort smil :-D



Problemet var der jo tilsyneladende osse med de gamle weaver baser. Derfor var der brugt Millet ringe der kan justeres sideværts. Så jeg tror ikke på at det er baserne. Sandsynligheden for at 2 sæt baser i 2 forskellige fabrikater er skæve er ret lille.

--
mvh M@X 2.0
Boltlift - or bust...
[Image: patch7.gif][Image: rav.gif]
Time weighed heavily on the craftsmans shoulders whispering
Compromise!

No true craftsman ever listened!
Om det er baserne eller låsen der ikke er parallelle er vel lige meget? Det vigtigste er vel at baserne og piben er. Jeg købte engang en Tikka Continental, hvor piben var skruet skævt i låsen. Den fik jeg byttet
Prøv nu med en lang stållineal og se om baser og pibe peger ens.

K&B Claxel [Wink]

[Image: hunt-an3.gif]

Beware of a man with customised rifles ...
Lidt ved siden af hvad tråden drejer sig om, men Lassescout (eller en anden) hvorfor kan CFR´s pipe ikke i din gå i en STR-låsestol[?]

Mvh. Nemo
Jagtpiben har en "krave" der gør indgrebet i STR-låsekassen for kort, så bundstykket kan ikke nå frem og låse i piben. Kraven kan sagtens drejes af i en drejebænk, men det er sjældent den vej man vil gå. Det giver jo ikke megen mening at skyde med en let jagtpibe i en tung matchriffel.

Derimod kan det være mere interessant at købe en matchpibe til en jagtriffel, og hvis den kan være i forskæftet, så passer den lige på. Man kan tit finde matchpiber til en langt billigere pris end jagtpiber, så det kan sagtens være attraktivt at købe en matchpibe og få den drejet ned til den profil, og kortet af til den længde, man vil have.

Du ser en del rifler til jagtfeltskydning som er lavet på denne måde.

Tidligere var det meget ukorrekt, grænsende til svindel at gøre dette, fordi skytteforeningerne gav tilskud fra tipsmidlerne til at nedbringe prisen på både rifler, piber og ammunition. Det gjorde de selvfølgelig med en berettiget forventning om at grejet kun blev brugt til skytteforeningsaktiviteter.

Men nu om dage behøver man ikke at have den slags overvejelser. Grejet i skyttebutikken sælges på markedsvilkår, så man er velkommen til at købe det og bruge det til jagt, feltskydning eller hvad man ellers har lyst til. Jeg er meget glad for den udvikling, for det er god kvalitet til prisen de sælger i den butik.
Jeg køber f.eks. våbenskab, rensegrej og ammunition der. Genladningsartikler køber jeg i en butik der ligger tættere på Odense, men havde jeg ikke den, købte jeg sikkert også det i Skyttebutikken. Du kan sagtens oprette dig som kunde og handle der, uden at være medlem.

http://skyttebutik.dk/

M.v.h. Lasse.
Ikke mærket, modellen eller materialet.
Men præcisionen er ambitionen!
[Image: ajbutton.gif]
Lassescout, mange tak for info[Smile]

Mvh. Nemo