Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Farligt gods???
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
http://bulletin.accurateshooter.com/2012/11/how-ammunition-reacts-in-a-fire-saami-video-report/

Kan være nogle af dem, der laver, de ellers ret tåbelige regler, bør se det her.
Bemærk, undersøgelsen lavet af SAAMI og brandfolk. Ret troværdige myndigheder, må man antage.

Bemærk også konklusionen til sidst..."mindre farligt end mange af husholdningsprodukter"

/Buba

Dubravko
Rigtig god video.
Hvordan kan vi få "rette vedkommende" til at se filmen og komme med en kommentar.
Er det ikke noget med at vores "søsterforum" har et Response team til at tage sig af aktuelle sager? - men er de bedre end "vores egen" response team Lasse&Co [:I][Big Grin]
Var det ikke noget for "dem"? (Kom nu frisk Lasse)

CP
"Kryogenbehandling af riffelpiber-det virker"
Man kan vel tage kalibre begransninger med oven i hatten ogsa!

F.eks. har Norge/Sverige skudt med de kalibre der ansoges om i over 40 ar uden problemer. Alligevel anses disse som alt for farlige og sportslige til brug i DK.

Nej, det overordnet problem, er blot man sommetider laver regler....sadan bare for reglernes skyld. Tesen er vel, at hvis jeg ikke har indsigt eller interesse for dette....sa burde det vare ulovligt.

Huske tilbage i 1982, da jeg boede i Tarnby pa Amager. Dengang har Tarnby en meget lille politi station, som havde en gammel flink kriminalbetjent, der passede vabenkontoret ogsa.

Han gav mig en tilladelse til en S&W mod. 629 i 44 mag. Umiddelbart ville han ikke give den, da han sagde kaliberen var "lidt for grov". Han sagde dog, at hvis jeg skriftligt kunne begrunde hvorfor jeg ville have den, sa ville han give mig tilladelsen.
I min skrivelse begrundede jeg ansogningen med, at den var til brug for terranskydninger i Sverige/Norge. Tilladelsen gik igennem og jeg kobte S&W'en i D&M Vaben pa Gammeltorv i KBH. Tror ikke de eksisterer mere.

2 uger senere modtog jeg et anbefalet brev fra Tarnby Politi,om at komme til samtale pa deres vabenkontor. Tilladelsen var blevet tilbagekaldt, da DSU havde havde kontaktet dem, og pamindet dem om, at denne kaliber ikke var pa deres program osv.

Jeg skrev et klagebrev til DSU, som fortalte at S&W'en ikke var til brug under unionens programmer, men kun til brug i udlandet. Og kunne derfor ikke se hvad problemet var osv.

Uanset. Den flinke politimand matte saledes annulere min tilladelse, og kunne ikke engang selv forsta hvad der var sket. Dog skulle ordre fra politimesteren jo folges i sidste ende.

3 uger senere kobte jeg en anden 44'er alligevel, da intet kunne stoppe min interesse for sporten. Den opbevarede jeg dog i Sverige istedet, hvor den var pa pa en lovlig tilladelse derovre.

Bare et eksempel pa, hvordan underlige og undovendige regler kan straffe en uden synelig grund.

Jess Christensen
Master Pistolsmith
Jeg tror også at "man" har valgt at opfatte betegnelsen "farligt gods" som "eftertragtet" af "de grimme fyre" og derfor "potentielt farlige" hvis de bliver stjålet eller "tabt" fra en transport.

Rent transportteknisk er "small-arms ammunition" jo stort set ufarligt, hvilket videoen jo også viser med al ønskelig tydelighed.

Når man så får "offentlig skideballe-uddeling" overfor en myndighed, som i tilfældet med "Seest katastrofen", så vælger de berørte myndigheder som en refleks-reaktion at "dække deres roev" og den letteste måde at gøre det på er at "stramme op" på nogle regulativer, [xx(]at "minoriteter" som jægere, skytter og de få forretningsdrivende der servicerer denne gruppe, så er "collateral damage" er uden videre betydning for embedsværket ...
Der skal nok en del koncentreret "lobby-arbejde" til for at få overbevist "beredskabsstyrelsen" og "Politi-etaten" om at de skal lave mere differentierede regler på det område.

At bruge regler, der er lavet til noget helt andet, til at begrænse noget "uønsket" er en helt almindelig anti-demokratisk øvelse/metode for enhver myndighed.

Hilsner
Dravis aka:FMJ
"Sapere Aude: Dare to KNOW!"
"Do not adjust your mind, there's a fault in reality"
God post Dravis,

Husker tilbage, hvor det ikke var lovligt at genlade. Alle gjorde det dog alligevel. Som IPSC skytte med stort behov for ammo, spurgte jeg engang myndighederne, om hvorfor genladning var forbudt.
Fik et svar i retning af, " Det er yderst farligt gods at rode med for private". Kort tid efter i enten 88 eller 89, kom de forste kurser i genladning. Dette kursus var obligatorisk, hvis man ansogte om genladningstilladelse. Det var et 'rent fald i sovn" kursus, hvor man brugte 4 timer om at fortalle, hvordan en 38 spl. genlades sikkert.

Da man sa senere fik tilladelsen, matte man kun have 1 kg. krudt og 2.000 fanghatter (mener jeg det var). Og der skulle indkobstilladelser til begge, hver gang man udgik for komponeneter. Hvilket vi IPSC skytter brandte op pa 2 uger pga. vores store ammo forbrug.
Da vi adspurgte om store indkob fra Tyskland, for at modtage "bulk rates", fik vi et stort nej fra myndighederne. Dette var kun forbeholdt forhandlere osv.

Sa udover kalibrer begransninger, var vi nu ogsa blevet "ofre" for reglerne om farligt gods. Derfor blev nogen af forhandlere, bare for at forbiga reglerne.

Et andet eksempel pa bi-effekten af en regel, som jo af gode grunde ikke kan dakke alle situationer og behov. Som Dravis sagde " en helt almindelig anti-demokratisk ovelse/metode for enhver myndighed.

Heldigvis hore jeg, at reglerne er blevet lidt mere humane for alle.

Jess Christensen
Master Pistolsmith