Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Import af riffel fra grønland
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Er der nogen herinde der kan fortælle om det er forbundet med problemer at få et riffel med hjem til DK fra grønland. Det er en gave fra en der bor der oppe.

Skal det bare gøres med en importtilladelse fra dansk politi, eksporttilladelse fra grønlandsk politi, eller kommer der told og andet over også ?
Da jeg tog derop - og retur - var det næsten så simpelt som du skriver. Du søger en importtilladelse (sammen med våbentilladelsen) og så tager du den under armen når du tager hjem.. Ingen told osv osv
Hej

Processen er som beskrevet med importtilladelse og våbentilladelse. Men hvis det ikke er i forbindelse med egen flytning fra Grønland, så regn med at der ryger moms på.

Mvh.
Jørgen
OK, tak.
Husk at riffelen skal afhentes i Ålborg, hos Royal Arctic Line, eller også skal den fragtes videre, af en våbengodkendt fragtmand. Dette koster nemt en klækkelig sum.

Glædelig Jagt fra Grønland

Jesper Rex
If you can't do it with a 30-06, it likely can't be done...(Men det ER nu kedeligt kun med en gøb....(skriver manden med 10+))
Man kan vel selv tage med hjem, såfremt papirene er i orden ?
Hvis du har importtilladelse og våbentilladelse til netop den riffel, så er det bare være at tage den med i flyveren.

Men check lige med lufthavnspolitiet, hvad de siger, og med Air Greenland, hvad de kræver af papirer.

Det KAN være at du må transportere den hjem, kun med importtilladelsen. Men er SLET ikke sikker, så spørg.
(Der er måske nogen her, der har et sikkert svar på dette)

Glædelig Jagt fra Grønland

Jesper Rex
If you can't do it with a 30-06, it likely can't be done...(Men det ER nu kedeligt kun med en gøb....(skriver manden med 10+))
Hvad angår Airgreenland så har de en formular du skal udfylde ved check-in i den by du flyver fra, typisk vil security i Kangerlussuaq gerne lige se våbnet for at sikre bundstyk og ammo ikke er i samme taske som våbnet.. Ligeledes kræves det at du ikke har bundstykke og ammo i samme taske, gælder både intern flyvning i Grønland og ud af Grønland..