Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: endnu et skoleskyderi
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Sider: 1 2
Dybt tragisk. Ufatteligt, at nogen vil lade sin vrede gå ud over andre[Sad!]
Helt enig....uanset hvor meget man forsoger at "forsta" det, indser man det slet ikke kan for forstaes overhovedet. Og sa born pa mellem 5 til 10 ar. Det eneste de havde i tankerne var julemanden, men modte djavlen istedet.
Kan kun forsoge at forsta den smerte og sorg familierne ma have denne jul.....og resten af livet. Sommetider lagger tiden ikke alle sar...

Jess Christensen
Master Pistolsmith
Ja, stakkels forældre.
Hvis man er så sur på systemet, alt og alle og livet ikke er vær at leve, hvorfor så ikke nøjes med at blæse knoppen af sig selv, for at få fred.

Er bare træt af de gratis billedsider.Nu med egen hjemmeside: http://www.bukkedage.dk
Efter denne uheldige og modbydelige handelse, er der store krafter i gang med og forbyde salget af militarlignende rifler. Denne gang er det "alvorligt" ment, hore jeg fra alle mine inside kilder.

Igen ses der mere pa vabnet end selve arsagen, og denne frygt, har faet mange til at rive specielt AR rifler af hylderne overalt i USA, dette selv om den i forvejen er den mest solgte model af rifler allerede.

Jess Christensen
Master Pistolsmith
Ja og imorgen gaar salget af Bushmaster og Glock gennem taget..................Viser det sig jo gang paa gang.
H
Lyttede til et godt radio program her pa NPR i gar, hvor emnet skoleskydninger selvfolgelig var dagsordenen. En meget klog person med speciale i psykologi, PTSD og angstneuroser, var inviteret i studiet, og lytterne kunne ringe ind med deres sporgsmal.

Alle var selvfolgelige enige i, at det var en ond og modbydelig handelse pa skolen osv. Selvom enhver skoleskydning, er en skoleskydningen for meget, sagde ham psykiateren, at det sker i alle samfund. Han var hverken for eller imod vaben, men forsogte bare at se lidt mere nuanceret pa menneskelig opforsel.
Een af grundende USA er under lup, er fordi man har meget lettere adgang til vaben. Men hvis man ser pa antallet af vaben samt USA' storrelse, var risikoen ikke meget storre, end i mange andre lande. Det kan man vel sa valge at tro pa eller ej, men han lod meget overbevisende i hans forklaring herpa.

Han omtalte ogsa meget folks opfattelse af forskellige risiko faktorer. F.eks. at mange af lytterne lige nu pa vej hjem fra arbejde, ikke anvendte deres sikkerhedssele. Dette selvom man selv har indflydelse pa sin egen sikkerhed nu og her, samt alle statistikker viste brug af seler virkede osv.
Han sagde endvidere, at hvis man kunne forestille sig, at personer hele tiden blev oplyst om drabte i trafikken, ville flertallet insisterer pa strammere fardselsregler og korekort's uddannelse.
Ogsa at folk fokuserer pa store ulykker/handelser lige nu og her, men glemmer den faktiske statistik vedr. at blive udsat for lignende selv, hvilket sa igen forer til en angst, som er ude af trit med virkeligheden.

At hvis folk var klar over, hvor mange dagligdags ting, som sport, arbejde, livsstil osv. der draber i meget hojere antal, ville de fa et lidt andet syn pa sagen.

Ja kan selvfolgelig ikke genfortalle alt i detaljer pa proffessionel made som ham, men mange af lytterne som iovrigt var meget gun-pro i forvejen, skiftede deres meninger hele tiden til hojre og venstre, mens de talte med psykiateren.
Andre anti-gun lyttere, brod ogsa lidt sammen og tilstod de selv havde vaben hjemme, men at det var gode og sikre vabentyper, og ikke modbydelige militarvaben, som anvendt pa skolen.....hvad man sa kan udrede af den forklaring, ved jeg ikke, men et meget interssant radioprogram.

Jess Christensen
Master Pistolsmith
Og................??
H
Ja, det kan ske og vil fortsat ske i mange forskellige lande endnu.
uanset hvilken våbenlovgivning det pågældende land har.

Der er bare, nogle få syge menesker der går rundt derude.
Kunne man bare finde og stoppe dem, inden disse ugerninger.

Er bare træt af de gratis billedsider.Nu med egen hjemmeside: http://www.bukkedage.dk
Tja'he H, man ma selv tanke lidt ogsa.....

Men jeg tror meldingen mellem linierne er, at somme tider eksisterer rigtigt og forkert, ikke efter de spillergler vi civiliserede mennesker mener de burde gore.
Svaret kan vel vare, at ingen spilleregler findes, men blot menneskelig opforsel pa godt og ondt i sidste ende. Man behover bare og se pa menneskets historie...selvdestruktive og mig forst fra dag # 1.
Uanset soger vi svar pa alt, selv om videnskaben ikke engang ved helt nojagtigt hvordan den menneskelige hjerne fungerer.
Sa det perfekte svar er , at der intet svar findes.

Jess Christensen
Master Pistolsmith
Naaa... jo ... der måske ikke et "sort/hvidt" svar, men der findes helt sikkert en række forklaringer og faktorer der medvirker til at "skole-skydninger" dukker op på denne her måde her i de seneste 20 år..

Den første forklaring kan udledes ved at kigge på gerningsmændene..
De har alle uden undtagelse været unge mennesker, specifikt mænd.
Ingen af dem stammer hverken fra samfundets bund, eller top.. De stammer alle fra middelklasse-familier, hvor der har været et vist niveau af "dysfunktionalitet" De har alle været over middel i intelligens. De har alle været "enspændere" eller "loners" eller bliver beskrevet som personer med "indre dæmoner" af en eller anden slags.

Den konklusion man må trække bare ud fra disse første få ligheder, er at der er tale om frustrerede "utilpassede" unge mænd, der ikke kan få de omgivende samfunds krav og muligheder til at stemme overens med deres virkelighedsopfattelse... Kort sagt samfundets "rummelighed" er skrumpet.
I den litteratur og de film og de computerspil, de ofte nærmest "lever i" kan alle problemer løses ved at den "retfærdige helt" griber til overvældende våbenmagt. Skurken udøver sine ugerninger på samme vis... "Umulige problemer løses med vold og våben"

Ude i virkelighedens verden må disse unge mænd se sig begrænset, udfordret og endda latterliggjort (Du er en Nørd!) af et "big mother samfund" meget tydeligt personliggjort af, helt specifikt skolerne, der også i USA er totalt domineret af en feminin magtstruktur (læg venligst mærke til hvor mange kvinder der også denne gang blev dræbt på den skole![V])
I dette tilfælde lægger geningsmanden ud med at skyde hvem? Sin mor!
derefter bevæger han sig til sin gamle skole, hvor han nok har haft i omegnen af 10 år med dominerende kvinder og mobning fra de andre børn... nørden igen...-

Svaret på hvorfor disse skoleskydninger forekommer nu, er ikke enkelt.. det er et produkt af mange faktorer i et komplekst samfund, der er ved at miste sin "rummelighed"
Det er IKKE tilladt af falde ret meget udenfor "normalitets-begrebet"
Vi medicinerer rask væk børn fra en tidlig alder, fordi man nu om dage kan sætte en ADHD diagnose på de drenge der ikke kan sidde stille i skolen.. Den helt stille og nørdede dreng, falder udenfor "kammeraternes" "rummelighed" og bliver mobbet, ofte uden forståelse fra dårligt uddannede og stressede lærere af det modsatte køn ..
Aldersforskellen mellem kvindelige skolelærere og deres teenage drenge -elever .. medfører helt sikkert problemer med både kommunikation og forståelse...[V]
Jeg så det nærmest dagligt da mine døtre var yngre og blev bragt og hentet mere i skolen.

"deerdk" starter denne tråd med at skrive "Ufatteligt, at nogen vil lade sin vrede gå ud over andre"
Jamen... det er jo det "En Helt" eller "en Skurk" altid gør i stort set al den underholdning vores unge mennesker er optaget af.. det er jo den "løsningsmodel" der præsenteres og forherliges i 90 % af al Hollywoods produktion.. Det gennemsyrer totalt den amerikanske (og vesteuropæiske OG mellemøstlige) kultur ...

Vreden og frustrationen rettes udad, mod "de andre" og løsningsmodellerne er "skyd alle zombierne" ...

Og så sidder vi alle og undrer os og græmmes og sørger, når "sikringen springer" hos et eller andet frustreret og afsporet ungt (eller gammelt) menneske.

Hilsner
Dravis aka:FMJ
"Sapere Aude: Dare to KNOW!"
"Do not adjust your mind, there's a fault in reality"
Som opfølgning på din udemærkede beskrivelse Dravis, så har det i den forbindelse altid undret mig at man fra en lav alder må se folk få skudt hovedet af, men man skal være over 18(på nettet) for at måtte se nogen der knalder...suk

Hilsen Kenneth

-------------------------------------------
The only difference between tattooed people and non-tattooed people is that tattooed people don't give a shit that you don't have tattoos.
Jamen, det viser jo NETOP hvilke "problemer" der lægges vægt på at håndtere....
For rigtigt mange i et "big mother" samfund er udadvendt seksualitet, i form af "voksen-film" og den slags på internettet, omfattet af langt stærkere følelser end vold... Den udadvendte frie seksualitet er langt mere farlig for magtstrukturen i et hvilkensomhelst samfund, end nok så mange skole-massakrer --- Det er en drift der ikke lader sig styre og som derfor er langt mere frygtet end alverdens våben-nørder[8D]

Hilsner
Dravis aka:FMJ
"Sapere Aude: Dare to KNOW!"
"Do not adjust your mind, there's a fault in reality"
Dravis,
God beskrivelse.
Nu bor jeg som sagt i en lidt anderledes kultur. Og jeg kan forsikre jer om, at 90% af perosoner man taler med her, har stort set samme indsigt og opfattelse af det hele, som man evt. har i bade DK og meget af Europa.

I gar var jeg f.eks. til julekomsammen med 10 andre. 6 kvinder og 4 mand. Selvfolgelig kom dette emne pa banen, da alle foler sig berort af det.
En af kvinderne var faktisk bornepsykolog. Hun arbejdede med born fra 1 til 5 klasse. Jeg omtalte meget af det samme som Dravis skrev om. Hun var stort set enig med dette, men sagde endvidere, at born er mestre i at lyve om alting.
Hvis bornene lider af et eller andet mentalt, forsoger de at overbevise deres omgivelser/personer med, at de trods alt ingen problemer har. Selvom dette er syneligt for en professionel psykolog.
Disse born har ofte sociale problemer allerede, og er bange for at blive drillet og holdt udenfor endumere, hvis de andre born finder ud af dette.

Psykologen fortalte mig ogsa, at mange mentale lidelser, er ekstremt svare at dianogsticere, og hvis barnet er mere intelligent end gennemsnittet, snakker de sig ofte ud af forholdet istedet for evt. behandling.

En af mine bedste skyttekammerater er skolebus chauffor. Han siger, at de overhovedet ikke ma irettesatte bornene osv. De kan stort set opfore sig efter godtbefindene. De udvikler sig til sma terrorister og styre alt selv.
Sa oven i hatten, har man dette "no kid left behind" program. Som stort set gar ud pa, at alle born skal fole sig som en vinder.
Nar de sa kommer i gymnasiet eller ud pa det tidlige arbejdsmarked, rammer virkeligheden dem som en vad klud i ansigtet. Ni kan de pludseligt ikke forsta, at de ikke er en "vinder" mere. Er dette sa kadet sammen med mentale lidelser, der er blevet holdet skjult eller undertrykt, kan sikringen ryge som Dravis ogsa beskriver.

Jeg opgav engang et forhold til en kvinde pga. hendes lille "terrorist" barn pa 5 ar. Lang historie, men dette barn styrede alt i hjemmet. Hvornar man stod op og gik i seng. Hvad der skulle spises og hvornar. Hvad der skulle ses i TV osv. Da jeg navnte til moderen, om hun havde tankt lidt over barnets fremtid med denne opforsel, fattede hun slet ikke hvad jeg talte om. Dette mens barnet sad og drabte zombier pa et computerspil. Nej, hun bliver sikkert ikke en massemorder, men jeg tror mange af disse problemer, starter allered i dette stadie af borneopdragelse.

For et ars tid siden, var jeg lige ved og blive anholdt i Wal-mart. En 8-9 arrig dreng kastede en dase tomater efter sin mor, men ramte mig istedet. Og sa kan i godt regne ud hvad der skete! Slog ham dog ikke, men loftede ham op i ojenhojde, og holdte ham sa hardt i armene, at drengen gik i chok. Ikke pga. af smerten, men mere fordi han aldrig var blevet irettesat forend.
Heldigvist havde betjenten forstaelse for min handling...han var lidt af den gamle skole op oppe i arerene selv, sa han talte moderne lidt ned, og hun valgte ikke at lagge sag an. Betjenten sagde til mig, at hvis jeg var dig, sa er det forste og sidste gang du har gjort sadan noget.

Vaben eller ej...jeg tror de fleste problemer kan loses med korrekt borneopdragelse fra starten. Det er min "gammeldags" mening.

Skal da lige navne, at hende bornepsykologen havde en CCW og gik bevabnet med S&W i 38 spl.

Jess Christensen
Master Pistolsmith
Citat:quote:

Skal da lige navne, at hende bornepsykologen havde en CCW og gik bevabnet med S&W i 38 spl.



og sikkert godt for dig at hende moderen ikke havde en CCW og blæste knoppen af dig bagfra mens du stod og trænede overarme med hendes søn [Wink]

Mvh.LANI

Jeg gider ikke diskutere med folk der bruger argumenter....

STILLE!!! du er bare misundelig over at stemmerne KUN taler til Mig...
Har lige læst en ganske interessant artikel om den danske udgave af skoleskyderiet.

Vi har nemlig også den type vrede, indadvendte outsidere der har oplevet nederlag på nederlag på skolen og i de sociale sammenhænge. De kan også "springe en sikring" og reagere voldsomt agressivt. Men det der sker i Danmark er, at skolen bliver brændt ned. Hidtil er ingen mennesker omkommet i de danske skoleafbrændinger, og gerningsmændene har heller ikke afsluttet amokløbet med et selvmord, hvilket åbenbart ofte sker ved skoleskyderierne.

Der er ikke rigtig nogen forklaring på, hvorfor de unge mænd i Danmark nøjes med at brænde skolen ned, og psykologen som blev citeret mente også, at vi sagtens kan opleve en regulær skoleskydning her. Der er nemlig heller ingen god forklaring på, hvorfor vi ikke rigtig ser det herhjemme.

Der er dog sket en enkelt hændelse af typen i 1994. Den kostede to dræbte + gerningsmanden, der begik selvmord :

http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-21104809:skoleskyderi-p%C3%A5-%C3%A5rhus-universitet.html

M.v.h. Lasse.
Ikke mærket, modellen eller materialet.
Men præcisionen er ambitionen!
[Image: ajbutton.gif]
Der er rigtig gang i den i medierne lige nu. Man hore alt for og imod konstant. En sagde bla. "vaben er kun lavet til at sla ihjel med, og hore ikke hjemme i private hjem"....
Hvorpa en anden svarede" Sommetider fortjener nogle personer at blive slaet ihjel...har du spurgt dig selv hvorfor ham skoleskytten ikke valge en politistation istedet"

Uanset hvad, kommer der snart ny stramninger. Sikkert igen effekt som tidligere, men det ser godt ud pa papiret. Der var forovrigt ny rekord af salg af vaben i ugen der gik.

Jess Christensen
Master Pistolsmith
Nu er den Amerikanske kultur ikke helt som den danske !

Hvad skete der i Norge efter Breivik ? Vi danskere er nok mere interesserede i
hvilke reaktioner der udløses i lande der ligger kulturelt tæt på os ; lande der ikke
har cowboy traditioner !

Uvenner med Photobucket - men medlem af Asgaard.
http://www.riffeljagt.com/forum/code/top...C_ID=25600
Tja'he ved ikke hvad der skete i Norge...Dejligt land !

Men jeg kan fortalle, at cowboys arbejder hardt, tager sig af deres famlie, kender forskellen pa hvad der er andres og deres eget, respekterer naturen, kender rigtigt fra forkert, og forsvarer denne levestil uden at undskylde dem selv.
Ah'e ja....er sjaldent vabensky, og ved hvornar de skal bruges....
Skulle der vare noget galt med disse traditioner...

Jess Christensen
Master Pistolsmith
Citat:quote:

Hvad skete der i Norge efter Breivik ? Vi danskere er nok mere interesserede i
hvilke reaktioner der udløses i lande der ligger kulturelt tæt på os ; lande der ikke
har cowboy traditioner !



Apropos Norge, så undre det mig egentligt at man efter Breivik tragedien ikke har genindført muligheden for at give livstidsstraf i den norske strafferet, Breivik har jo om nogen vist de norske politikere at det da var en eklatant fejl at afskaffe den.

Mvh.LANI

Jeg gider ikke diskutere med folk der bruger argumenter....

STILLE!!! du er bare misundelig over at stemmerne KUN taler til Mig...
Som jeg har forstået hans straf, så kan den meget vel vise sig at blive på livstid. Den skal dog stadfæstes af en domstol med jævne mellemrum, men mon ikke det bliver en formssag. Derimod synes jeg ikke rigtig vi i Danmark har nogen reel mulighed for at dømme de allerværste kriminelle ude på livstid. Ihvertfald ikke uden at de samtidig er sindssyge.

M.v.h. Lasse.
Ikke mærket, modellen eller materialet.
Men præcisionen er ambitionen!
[Image: ajbutton.gif]
Sider: 1 2