Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Smidt ud af en jagtforretning.
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Et par dage efter min fars død ringede jeg til Jørgen Lyng fra Lyngs jagtvåben i Gilleleje, for at høre med Jørgen hvad jeg skulle gøre med min fars riffel samt våbenskab, da jeg bor i Sverige er våbenskabet ikke godkendt og man må desværre kun have 5 + 1 våben, jeg har allerede disse våben, så derfor ville jeg sælge min fars riflen, Jørgen meddeler mig at jeg kan komme dagen efter og aflevere tingene, desværre er Jørgen ikke i butikken havde glemt at fortælle mig at han skylle på jagtrejse! Jeg afleverede riflen samt våbenskabet til en af de ansatte og fik en kvittering på at De havde modtaget det.

Efter lidt at have kontakten Jørgen i begyndelsen af november pr. e-mail hørte jeg ikke mere til ham, så i dag da jeg alligevel var en tur i Danmark besluttede jeg mig for at lige slå vejen forbi butikken i Gilleleje og høre hvad vi skulle gøre med tingene, ville gerne have det afklaret, vel inde i butikken møder jeg Jørgen og spørger ham om han havde tænkt på hvad han ville betale for tingene, Jørgen siger at han havde sendt en mail til mig 2 dage efter den jeg havde sendt i november, hans ansatte går op og skriver en kopi ud af mailen, jeg må desværre beklage at jeg ikke har modtaget denne mail.
Den pris Jørgen ville give for riffel og våbenskab 5000,00 finder jeg ikke rimelig og meddeler dette, samtalen bliver nu overtaget af den selv samme person som modtog tingene da jeg indleverede dem, jeg spørger og de vil købe våbenskabet for 500,00 da jeg ikke gider slæbe rundt på det, denne pris accepteres med det samme.
Nu til riflen, jeg vil gerne tage riflen med retur, så jeg kan få en ende jagtbutik til at give mig en måske bedre pris, for riflen har da lidt affektionsværdi for mig da det var en gave til mig far fra mig, her opstår der er problem, riflen er skrevet ind i våbenbogen og den ansatte mener jeg skal bruge en transporttilladelse for at tage riflen med, han forsøger at ringe til det lokale våbenkontor, men onsdag er der lukket,
Nu siger han til mig at jeg selv skal skaffe en transporttilladelse, jeg oplyser ham om at jeg bor i Sverige og om han ikke kunne hjælpe mig med dette, nu er det som om der bliver lidt gnister i luften og han begynder at vrisse af mig, jeg beder ham om at tage det lidt roligt, så vi kan løse dette problem jeg/vi er havnet i.
Her knækker tråden fuldstændigt for den stakkels mand (ekspedienten), han begynder og råbe op om at jeg er kommet til dem med et ulovligt våben og det ikke er deres problem, det er som om der er smidt en stormtændstik ned i en pose med fyrværkeri, den stakkels mand (ekspedienten), eksplodere fuldstændigt bag disken, Jørgen har taget dækning på lageret, den eneste kunde ud over mig står og ligner et spørgsmålstegn, riflen bliver båret ind i baglokalet, mens han (ekspedienten) råber at jeg bare skal skride ud af butikken omgående, jeg vælger at gøre dette da han nu er på vej mod mig og jeg ikke ved om det ender med at man måske får et par flade, samtidig som han er på vej mod mig råber han at han vil smide våbenskabet ud på gårdspladsen.
Jeg sætter mig i bilen med en underlig fornemmelse og vælger bare at køre derfra hurtigst muligt, for jeg må indrømme jeg havde ikke den fjerneste fornemmelse af hvad han (ekspedienten) kunne finde på.

Flemming Rolin

Flyttet af Kima
Det jo det man kalder en meget meget dårlig oplevelse. Håber du får styr på det hele.
jeg forstår dig godt Flemming, efter vores samtale efter episoden, da er sq svineri på højeste plan! er rystet over det du fortalte mig..
Det lyder da helt vanvittigt!!! Sikke en skodsituation du er
havnet i[V]. Det er altid så trist og skuffende at støde ind i den slags personer....[Sad!]

Mvh Thomas

Constipated people just don't give a crap
Hvilken riffel drejer det sig om, og hvorfor viste du forlods butikken tillid da du indleverede den ?

Affektionsværdi tæller vist nok kun hvis man har en personlig interesse.

Hvis du fik en forventning omkring pris, da du talte med Jørgen, og den er fraveget, forstår jeg godt du ikke er tilfreds.

Jeg har et mindre våbenskab, og hver gang jeg køber nyt, har jeg en aftale med mig selv, der går på at sælge for at få plads.

Og har forsøgt at skaffe mig af med våben ved salg til forhandlere. " kors i røven hvor har jeg da følt der der blev skambudt"

Jeg tror ikke der det store marked for brugte våben, "Nyjægeren" er blevet ældre, og køber nyt !

Uvenner med Photobucket - men medlem af Asgaard.
http://www.riffeljagt.com/forum/code/top...C_ID=25600
lidt chokerende at høre en sælger miste hovedet på en så ubehagelig måde [Sad!]
han skulle måske tage sit levebrød til overvejelse: enhver situation bør kunne vendes til en god oplevelse for begge parter (medmindre der er tale om deciderede skambud fra en af parterne, og det er der jo ikke tale om her)

et lille spørgsmål: er skafor blå ikke nok i Sverige ?

mvh
Strom, naturgænger
Man får end ikke lyst til at besøge forretningen efter man hører den behandling.
Det er mere reglen end undtagelsen, at jægere har det lidt som motorcyklister - der falder gerne en hyggelig snak af om ét eller andet.
Der er meget langt imellem at man bliver overfuset.

Går ud fra at faderen boede i Dk, så der er lovmæssigt INTET sket ved at våbnene er overleveret til butikken.
Det er 100% efter reglerne, at arvingerne har tid til at finde en afklaring på våbnene - og den afklaring var at de kunne stå i forretningen.

At du gerne vil have et våben med til Sverige, kan de sagtens være behjælpelige med uden at det koster noget som helst ud over lidt tid til en formular. Det gør man jo normalt gerne for en kunde.

At han så tænder sådan af, sætter jo ligesom butikkens rennomé over styr - for butikken har absolut intet tabt på at have våbnene stående, ud over de har skrevet våbnet i bogen.

Det er sådanne historier der gør at jeg ikke besøger sådan et sted igen.

Nogle sætter dog forretningen foran ALT andet - og de butikker bliver stille og roligt bare et sted man nødig kommer, hvis man ikke har andet valg.

Polarbears walk a lonely path..

But we sometimes do kick back, relaxes and downs a beer. =o)
Hej.
Lidt svar på de spørgsmål der er kommet.
Riflen er en Antonio Zili Lux. i cal. 6,5x55 skudt max 80 skud. kikkerten er en Tasco 3-12x52.

Min far og jeg har i mange år handlet hos Jørgen og aldrig haft en dårlig oplevelse i butikken, det var altid muligt med lidt afslag i prisen når vi handlede, da vi tømte fars lejlighed vidste ikke hvad jeg skulle gøre med riflen derfor var det naturligt at ringe til Jørgen. vi har lagt mange tusinde i den butik, men ikke om jeg sætter mine ben der igen, har kontaktet en anden jagtforretning der har lovet mig at de overtager riflen direkte fra Lyngs jagtvåben så jeg slipper for turen igen.

Den Svenske våbenlov kræver at våbenskabet er godkendt efter SS-3492 SS står for Svensk Standard og det er ikke alle Danske våbenskabe der bliver testet efter dette krav.

Flemming Rolin
Hold da op Flemming - jeg kan godt forstå, at du er lidt rystet [xx(]

Jeg har da godt nok aldrig hørt noget lignende - hvad sker der lige for manden [?]

[Smile] AB

Hellere dele en 1. plads end at blive nr. 2
VTF er blevet kontaktet af Jørgen og Michael (ekspedienten) fra Lyngs Jagtvåben som efterfølgende har bekræftet historien, som den er fortalt/beskrevet, bortset fra at de ikke på nogen måde har været truende. Tværtimod!

De udtaler :

Citat:quote:

Der er altid to sider af én sag, og den ene side er ikke tidligere omtalt i tråden....

Det er korrekt at kunden er "smidt ud" af forretningen, da han forlangte at forretningen skulle sørge for papirer, tilladelser m.v. efter at han havde afslået et bud på kr. 5000,- for riflen. Kunden forventede mange flere penge for en Antoni Zoli riffel i standard kaliber, som de måske kan sælge i forretningen for 5.500 - 6.000 kroner efter at have ofret service, eftersyn m.v. på den.

Kunden havde forlangt at forretningen skulle skaffe de nødvendige papirer/tilladelser, så han kunne fragte våbnet andetsteds hen for at få det vurderet.
Forretningen ville så udlevere de aktuelle blanketter til ansøgning m.v., men dét var blevet afvist af kunden.

Efterfølgende er en anden jagtforretning udstyret med fuldmagt, og vil afhente riflen.


Begge parter har nu fået lov til at fremkomme med deres side af sagen, vi låser derfor tråden.
Kima/moderator

[Image: dralflogoKim1.jpg][Image: Asgrdlogo.gif]
Jeg har nået den alder hvor jeg ved hvad der er værd at vide, og på en god dag kan jeg faktisk huske noget af det