Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Tv-program om våben...
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Lørdag d.29 december kl 22.20 på DR2. Programmet omhandler bla. private danske våben.. Vil gætte på, at der kommer en artikkel i avisen på mandag om ejerskabet af private våben[xx(]
Tror det er 21:20.

Hele aftenen har vist tema om våben, og våbenhandel.
Det starter kl 2000
Det er en hel temaaften om våben. Først og fremmest krigsvåben, men også lige en vinkel med danske våbentilladelser og en samler.
Citat:quote:

Vi forsøger at skabe fred i verden ved at bruge noget så ufredeligt som våben. Siden årtusindeskiftet er eksporten af våben og forsvarsudstyr fra Danmark steget med 780 %. Samtidig er antallet af våbentilladelser i Danmark de sidste 10 år tredoblet. Jakob Thygesen møder blandt andet en dansk dronefabrikant, en samler der har mere end 200 skydevåben og så cremen af den globale våbenindustri på messe i USA - alt sammen i et forsøg på at finde ud af, hvorfor vi er så vilde med våben.


Jeg synes det virker som en underlig sammenblanding af ting, der intet har med hinanden at gøre. Produktion af droner og krigsudstyr har intet med min hobby at gøre, bortset fra at begge dele kan sige bang.

Jeg håber de får den vinkel med, at stigningen i antallet af våbentilladelser for en stor del bunder i, at vi jægere ikke længere bruge én riffel til det hele. Vi har en riffel til bukkepyrsch, en til drivjagt og måske en til jagtfelt/baneskydning.Det giver tre rifler istedet for én. Man kan også få antallet af våbentilladelser til at eksplodere ved at tælle en registrering af et haglgevær eller en luftbøsse som en våbentilladelse, men den slags talmagi skal vi forhåbentlig ikke se.

Jeg synes ikke verden er blevet mere usikker af, at vi bruger specialiserede rifler og at vi registrerer haglgeværer og luftbøsser.

M.v.h. Lasse.
Ikke mærket, modellen eller materialet.
Men præcisionen er ambitionen!
[Image: ajbutton.gif]