Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Skærpet kontrol med våben i Norge
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Våpenskap kan redusere antall selvmord her til lands, mener Justisdepartementet som vil skjerpe kontrollen.

Mellom 10 og 160 mennesker tar sitt eget liv ved hjelp av skytevåpen i Norge hvert år. Justisdepartementet ønsker å hindre flere av selvmordene ved å skjerpe den private våpenkontrollen, skriver Dagsavisen.

Registrering
Blant annet foreslår en arbeidsgruppe, nedsatt av departementet, å registrere eldre hagler, gi et permanent våpenamnesti, og påby låsbart våpenskap for alle typer skytevåpen.

I dag er det ikke registreningsplikt for hagler som er kjøpt inn før 1. oktober 1990. Anslagsvis finnes det en halv million slike uregistrerte våpen her i landet.

«Forskning viser at en betydelig andel av disse selvmordene kunne vært unngått dersom våpenet som ble brukt hadde vært låst inne. Dette har sammenheng med at mange selvmord bærer preg av å være en impulshandling. Jo lengre tid det tar, jo større er sjansen for at selve selvmordshandlingen avbrytes.»

Vil redusere
«Ved å stille krav om oppbevaring i våpenskap, vil tiden det tar å finne nøkler, låse opp skapet, finne våpen og ammunisjon osv. kunne føre til at handlingen ikke gjennomføres». (...) «En ordning med obligatorisk sikring i skap vil med sikkerhet redusere antall selvmord og vådeskudd uten at vi har noen mulighet for å tallfeste dette», skriver arbeidsgruppen, ifølge Dagsavisen.

Høringsfristen for saken løper ut 19. desember.

.....når bare man har nok penge og krudt.....så går det ikke aldrig helt galt :-)

Favourite Quote: Vi løser ikke vore problemer ved at tænke på samme måde, som da vi skabte dem.....(Albert Einstein)