Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Bedding af skæftet
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Har tænkt på forskellen på bedding af skæfter:

Nogle skæfter bliver beddet 5 cm ud under piben mens andre skæfter ikke bliver hvorfor ?
Piben skal være fritliggende. Det er kun selve låsestolen du bedder. Nogle endda kun delvist, dvs. omkring fastgørelsespunkterne. Men begge dem jeg har beddet, der har jeg fyldt alle hulrum omkring låsestolen helt ud. helt ned omkring bunden af magasinbrønden og især omkring de fremadvendte kanter hvor rekylet optages af skæftet ved skud. Levn dog plads omkring aftrækkerhuset. Du kan se billeder hvis du søger på riflen som er en 7x61 Sharp & hart jeg har renoveret.
Jeg er ikke nødvendivis helt enig med Højen. Jeg har læst mig frem til på forskellige forums at man med fordel kan bedde et kort stykke ud under piben. Det skulle specielt være en fordel hvis det drejer sig om en lås hvor gevindstykket til piben ikke er specielt langt (Det er hvis kun customlåse der har længere gevindstykke).
Hvis man så tilmed monterer en tyk pibe i låsen, så kan man vist med fordel "aflaste" låsen ved at understøbe/understøtte/bedde lidt ud under kammeret i piben.
Jeg synes det lyder vældig rigtigt - men jeg har ikke eksperimenteret med det.

//Boryx

"I started out with nothing and i´ve still got most of it left"
Her er et firma som laver et flot beddingarbejde - der er meget god inspiration og hente hvis man selv vil igang med at bedde.

http://www.longriflesinc.com/pillars.html

//Boryx

"I started out with nothing and i´ve still got most of it left"
Jeg bedder nu også altid 3-5 cm. ud under piben. Det har jeg de bedste erfaringer med både hvad angår holdbarhed/styrke af beddingen og præcisionen på riflen bagefter.

Mener også, at det er det mest gængse måde at gøre det på når man kigger i bøssemagerlitteratur.

*** Jepsen :-) ***
[Image: ajbutton.gif] [Image: 529171_3631301428797_1517866452_n.jpg]
hej
de 2 gange jeg har beddet har jeg også beddet 3 cm ind under piben
[Smile]og beddingen af dem har gjort at de laver gode skud grupper [Big Grin]

out hunting
Nu kan jeg jo ikke rigtig sammenligne min med noget, da jeg ikke har prøvet mere end den ene løsning, men hvis skuddene rører hinanden på 80 m. bagefter, er der ikke nogen grund til og pille så meget mere ved det synes jeg ikk.
Det helt rigtige er jo at man kun bedder piben og så lade låsen være frithængende [Smile] http://www.6mmbr.com/gunweek075.html

Men så skal man jo have hjul under riflen for at den er til at slæbe med på jagt [Smile]

MVH Bjarne