Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Afgoer en diskussion
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Sider: 1 2
Man kan jo, i sit stille sind, undre sig over at det overhovedet er nødvendigt at give svin antibiotika i det omfang det bliver givet.......uanset at dette forsøges bagatelliseret..................
Man kunne godt får den mistanke at det bliver givet som vækstfremmer og forsøgt skjult som almen (lovlig) medicinering.

[Image: bueskytte.png]
Når antibiotikaforbruget faldt i 2010 og 2011 skyldtes det først og fremmest indførelsen af " gult kort" ordningen. Det gjorde at en stor del af det oveflødige forbrug af antibiotika ophørte, så man gik væk fra at behandle "for en sikkerheds skyld". Nedgangen skyldtes altså desværre ikke, at man begyndte at bruge staldsystemer hvor dyrene ikke bliver syge.

Og nedgangen i forbruget var ikke kun positivt. Hvis nogle landmænd af frygt for et gult kort behandler med for små doser i for kort tid, så er det den sikre vej til udvikling af resistente bakterier. For hvis man skal bruge antibiotika til et behandlingskrævende sygdomsudbrud, så skal man bruge nok af det i tilstrækkelig lang tid.

Den nuværende stigning er en direkte følge af strukturændringen i produktionen. Vi producerer ikke længere så mange slagtesvin, hvor antibiotikaforbruget er lavt. Derimod producerer vi mange mange flere 30 kg´s grise der eksporteres til udlandet til færdigfedning der. Og det er netop ved fravænning grisene bliver syge af diarré og lungebetændelse, og derfor den aldersgruppe hvor forbruget er højst.

Så den nuværende stigning er i grunden ikke så alarmerende, den er nærmest uundgåelig. Men vi har stadig intet gjort ved det helt grundlæggende problem: at svin produceres i systemer hvor de bliver syge. Det er der heller ingen andre der har, men det er jo en ringe trøst.

M.v.h. Lasse.
Ikke mærket, modellen eller materialet.
Men præcisionen er ambitionen!
[Image: ajbutton.gif]
Jeg har slettet enkelte personrelaterede i indlæg, samt henvisninger til dem.
@ n a og ID, vi har modtaget en klage over at I "støjer" med jeres personlige nag, der er stor respekt for jeres viden, men folk er som nævnt trætte af at n a starter "slagsmål" og ID bliver hård i tonen og så eskalerer det.
Hvis ikke I kan finde ud af at tale pænt til hinanden så hold jer fra hinanden, det er sørgeligt at voksne mennesker ikke kan være uenige uden at det ender på denne måde.
@ n a, næste gang får du en uge i køleren.

Kima/moderator

[Image: dralflogoKim1.jpg][Image: Asgrdlogo.gif]
Jeg har nået den alder hvor jeg ved hvad der er værd at vide, og på en god dag kan jeg faktisk huske noget af det
Sider: 1 2