Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Ukendte ulve dræber elg
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Varg rev älg och ren utanför Ransjö

RANSJÖ.

En eller två vargar har skaffat sig ett skafferi i skogarna kring Ransjö. En älg påträffades riven i söndags och under tisdagen hittades en vargdödad ren.

Det var i söndags som en av länsstyrelsens egna naturbevakare hittade en riven älg i söndags i samband med ett annat uppdrag, på tisdagen var det dags igen men då hittades en ren som fått sätta livet till. Länsstyrelsens personal följer nu vargens förehavanden dagligen.
­ De spår jag har sett är efter en varg. Den har i och för sig gått väldigt mycket här och det kan vara lätt att tolka spåren på så sätt att det skulle vara två vargar. Följer man efter tillräckligt långt så visar det sig att det här är gjort av en varg, men för den skull kan det förstås finnas ytterligare en i närheten, säger Magnus Kristoffersson, rovdjursansvarig hos länsstyrelsen, som kommentar till att en del tror att det kan vara två vargar som är i farten.
I går hittade Magnus Kristoffersson inga tecken på att vargen skulle ha rivit ytterligare djur. Den verkar inte heller ha slagit sig till ro i området.
­ Det finns inga tecken på att vargen har gjort några revirmarkeringar så den kan mycket väl ge sig av när som helst.
Problem kan dock uppstå. Redan nu finns två stora renhjordar på varsin sida om det område som vargen håller hus.
­ Och den har ju fyra ben och rör sig snabbt långa sträckor. När resten av renarna kommer ner för vinterbete kan det bli stora problem om vargen är kvar, säger Magnus Kristoffersson som hoppas på att den ska ge sig av självmant.
• Vad gör ni om vargen stannar och börjar riva renar dagligen?
­ Det beslutet får vi ta då. Den kan i vart fall inte vara kvar.
Det område utanför Ransjö där vargen finns ägs till stora delar av skogsbolag och dessa har rennäringen fått lov att använda till vinterbete.

Mvh
Kim

Jeg er ikke fejlfri,men det er så tæt på at det skræmmer mig.