Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Ledelsessvigt i jægerforbundet
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Hver en sten skal vendes

Formand Jens Hangaard Nielsen indledte Jægerforbundets formandsmøde den 10. december på Hotel Nyborg Strand med at orientere om den sag, der i sin spæde begyndelse gik under navnet ”bilagssagen”, men som i dag populært hedder ”Jægerforbundssagen”.

– Jeg tror, at noget af det, jeg har at fortælle i dag, både vil chokere jer og gøre jer rasende, sagde Jens Hangaard. – Sådan har jeg det i hvert fald selv, når endnu en ubehagelig information dukker op til overfladen.

Han opfordrede alle til at deltage aktivt i debatten, så man fik talt ud om de problemer, der måtte være. – Men jeg ved selvfølgelig godt, at vi ikke får talt ud i dag. Her tager vi hul på debatten, og så skal den brede sig til medlemmerne i jeres kredse og regioner derhjemme.

Jens Hangaard lagde ikke skjul på, at der var ansvar at placere både hos hovedbestyrelsen og i den administrative ledelse. – Der har været tale om ledelsessvigt, og der har været mangel på stringente arbejdsprocedurer og forretningsgange i Jægerforbundet.

For at give deltagerne mulighed for at få indsigt i blandt andet den uhensigtsmæssige måde, regnskaber og budgetter er håndteret på, gav Hangaard ordet til økonomichef Susan Nielsen, som viste en lang række eksempler på uigennemsigtighed i dele af budgetterne og den mildest talt lemfældige måde, der er konteret på i Jægerforbundet.

Hun kunne bl.a. vise, at driftsomkostningerne for den tidligere direktørs bil var ført under lokaleomkostninger, og at visse jagtlige aktiviteter var ført under arealleje. Eksemplerne var mange og overraskelsen stor hos tilhørerne.

– Der er foregået meget kritisabelt i forvaltningen i Jægerforbundet i de sidste tre år. Langt det meste er antageligt IKKE ulovligt i forhold til straffelovens bestemmelser om mandatsvig og underslæb, men det er uantageligt i en medlemsorganisation som vores, der nyder så stor jagtpolitisk respekt, sagde Jens Hangaard.

Nye forretningsgange og attestationsregler er naturligvis udfærdiget med klare og stringente instrukser, så ingen er i tvivl om, hvor grænserne går!

Mange tilkendegav deres frustration over alle de spørgsmål, sagen giver anledning til fra tillidsfolk og medlemmer. – Det gælder nu om at få genskabt tilliden, sagde regionsformand i region 4, Karl Villumsen. – Hver en sten skal vendes.

Dette ønske blev delt af deltagerne, og inden regionsmøderne skulle der meget gerne foreligge resultater af både advokat- og revisionsundersøgelsen, som der kan læses mere om på denne side.

– Information er afgørende. Kun på den måde kan vi få korrigeret de vilde rygter, der drøner rundt om Jægerforbundet i øjeblikket, og kun på den baggrund kan regionsmøderne afvikles på værdig vis, sagde Jens Hangaard. – Alt, hvad der kommer frem, vil blive kommunikeret både her på Jægerforbundets hjemmeside, i Jæger og i JægerNyt – uanset hvor ubehageligt det måtte være, var løftet fra Jægerforbundets formand.

Mvh
Kim

Jeg er ikke fejlfri,men det er så tæt på at det skræmmer mig.