Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: ZEISS Classic Diavari 2,5-10x50 T
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Dengang for snart mange år siden da jeg købte min S&L købte jeg samtidigt en Zeiss 2,5-10x48 MC kikkert. Jeg blev aldrig rigtigt glad for denne kikkert, og for ikke så længe siden solgte jeg den. Køberen fortrød købet bl.a. fordi der var støv i den. Jeg lod handlen gå tilbage uagtet at men på billedet han havde set inden kunne se støvet. Jeg vil ikke skuffe en medjæger - det er sådan en handel ikke værd.

Dan kikkerten kom hjem kontaktede jeg Zeiss her i Sverige og det endte med at de sendte den til Tyskland. Så fik jeg en mærkelig besked... Fordi kikkerten er lavet i USA må vi ikke sende den tilbage til dig, så uanset hvad du ellers beslutter får du ikke din kikkert igen !?!. Men de tilbød mig så at betale det som det ville have kostet at reparerer kikkerten og så ville jeg modtage en ZEISS Classic Diavari 2,5-10x50 T* i stedet. Sådan en kikkertgaranti er en sjov konstruktion - garanti bevares, men kun f.s.v.a. materiale. Nå, men nu har jeg så betalt og har modtaget en kikkert som jeg ikke rigtigt ved hvad jeg skal stille op med.

En mulighed er at bytte min gamle stålrørs S&B 2,5-10x56 uden lys og så se om det skulle være en bedre kikkert til natjagten efter gris. Jeg er dog ret tvivlende overfor om det er en forbedring, og why change a winning hourse.

En anden mulighed er at sælge den ubrugte kikkert og så køber noget andet jagtgrej som vil blive mere brugt - mon ikke også en helt ny ubrugt kikkert kan indbringe mere end den gamle S&B. Men det rejser så et nyt spørgsmål - hvad er den værd. Zeiss siger at den har en anbefalet pris på 15.600 SEK, men det kan den næppe sælges til.

Jeg er lidt i syv sind og tænkte at der sikkert er nogle herinde der kan hjælpe lidt på vej med at nå den rigtige beslutning.

Mvh.

Yeti
Du kan jo "langtidsudlåne" den til mig. Så skal jeg teste den på gris helt uden beregning. [Big Grin][Big Grin][Big Grin]

It's not the size of the dog in the fight - it's the size of the fight in the dog
Sælg det til mig for samme pris som du solgte den gamle til ;-) :-D

Mvh.
Fair