Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Hornady DGX i kaliber 375 H&H
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Hej
Er der nogle som har prøvet denne kugle Hornady DGX

Her er et link.
http://www.hornady.com/store/DGX/

Jeg vil gerne høre om der er nogle som har prøvet denne kugle

Mvh Ole
Hej alle
Er lige kommet hjem fra S Afrika, hvor jeg brugte Hornady DGX 300gr til bøffeljagt kaliber 375H%H, lavede først et skulder skud, hvor den smadrede skulder knoglen, gik ikke ned, så fra den anden side en høj bladkugle skrådt bag ud, den er stadig på benene derefter en høj kugle lidt skrådt bag fra hvor ryggen brækker og så et fangst skud på bladet, alle skud skudt på 115m.
Vi fandt de 2 kugler ud af de 4 og jeg må sige de er total smadret, max restvægt 50%. jeg havde ladet dem til 757 gennemsntlig på 5 skud.
Jeg havde 10 Barnes TSX 300gr kugler med, men min PH ville gerne jeg prøvede de Hornady af da han havde hørt så meget godt om dem, jeg tror han var lidt chokket af, hvordan de var smadret.
Vi blev enig om at jeg havde ladet dem lige hårdt nok, hvad tror i ?

Vil prøve at sættet et billede ind af dem.

Ole
De er ikke ladet for haardt. Hornady lader dem til over 800 m/s I .375 Ruger. Du skulle have holdt fast I dine TSX'er. Men saa er der naturligvis en undskyldning for at skyde en boeffel mere. [8D]

Hjemmeladeren

Det er en sej død at blive trådt ihjel af gæs
Hej
Jeg ville også have skudt med Barnes TSX, men nu blev vi enig om at prøvede Hornady DGX kugler og det var ikke fordi de ikke kunne dræbe, for det gik jo fint, men restvægten er forbavsende lille, det var det der undre os, hvis hastigheden kommer over 800m/s ville jeg ikke bruge dem for det holder de ikke til. Vil tro at 700m/s vil være den hastighed de kan holde til.

PS. Jeg skød en Oryx, et dårlig skud, hvor vi fandt kuglen, En 8x68S RWS EVO som havde mistet blyet i bunden og de skulle være Bonded, der er restvægten også under 50% så stole på de producenter kan man ikke, derfor er jeg nok mere og mere gået over til BARNES TSX eller T-TSX, de er holdt til det jeg har brugt dem til.

Ole

PS det bliver ikke min sidste Bøffel, har aldrig oplevet mere spændene jagt.
Tillykke med din bøffel, lyder til at have været en fed oplevelse.

Heller 2 i dunken, end dunken i 2'eren

[IMG] http://img.photobucket.com/albums/v603/S...rdlogo.gif [/IMG][Image: th_c336.gif?t=1296486615]
[Image: trijicon.png]
Nu er det ikke for at jeg vil Forsvare Hornady kuglen, men det er jo ikke en videnskabeligt udført test at finde et par kugler som er gået i smadder er bare ikke nok til at bevise noget som helst andet end at de 2 kugler ikke holdt sammen, hvad men dem i ikke fandt, og der er ikke noget som helst bevis for at andre k[Wink][}Smile]ugler ville have virket bedre, jeg har også sommetider taget et par Panodiler for min hovedpine og de ikke har virket, så derfor konkluderer jeg at panodil ikke virker mod hovedpine.

[Image: 7ce630cf-e502-4bbc-bd1f-4da15978101c_zps93f1a662.jpg]
Hej
Det er ikke fordi jeg ikke mener de virker for de virkede ubeklagelig, men er lidt overrasket over de gik så meget i stykker. De 2 andre kugler lavede gennemskud oppe i ryggen.
Jeg har brugt Hornady til meget, er yderst tilfreds med dem til grisejagt, hvor jeg bruger 180gr Hornady RN og 190gr Hornady SP i kaliber 3006, de bedste kugler jeg har brugt til drivjagt.

Ole