Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Ammunition and ammunition feeding facts
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Not just bullets

[Image: dralflogoKim1.jpg][Image: Asgrdlogo.gif]
Jeg har nået den alder hvor jeg ved hvad der er værd at vide, og på en god dag kan jeg faktisk huske noget af det
Jammen saa ved vi det!
H
Aha.!

Polarbears walk a lonely path..

But we sometimes do kick back, relaxes and downs a beer. =o)
Citat:quote:

Originally posted by Kima

Not just bullets

[Image: dralflogoKim1.jpg][Image: Asgrdlogo.gif]
Jeg har nået den alder hvor jeg ved hvad der er værd at vide, og på en god dag kan jeg faktisk huske noget af det



At danske journalister er uvidende på området er et kendt fakta. men at det også er et problem i USA overrasker mig egentligt.

Spuhr afholdt i hvertfald et kursus for journalister i Sverige engang, men der burde nok afholdes flere.

MVH Søren

Ifølge rygtet certificeret VIP kunde i Harlev
Det nytter ikke noget at forsøge at "videreuddanne" medie-båtnakker, der i forvejen har mindst 2 grunde til at ignorere simple fakta:

1: Kedelige fakta, som f.eks den tekniske forskel mellem "full-auto" og "semi-auto" og "Kugler vs. Patroner" sælger ikke medie-tid og "exposure" .. Ligner det "et maskingevær" så ER det et maskingevær"
Har knivel riller på den ene side og en sort plasticskede, så ER det en "Kampkniv" eller "Rambo-kniv"

2: For hver eneste journalist der har fødderne plantet på jorden og interesserer sig for reelle fakta, er der 32 andre "medie-horny" spradebasser der bevidst og lystigt fordrejer, ignorerer og udelader fakta, så "historien" sælger bedre ...
De skal sælge historien til bureauerne, som så skal sælge historien til medierne, som så skal sælge historien til "hr. og fru. Nervøs på ligustervænget 2 i Pladderballe" ...[xx(]

Det eneste sted det nytter noget at "undervise" er hos vores unger ... De bærer den kritiske holdning videre, hvis de har lært hjemme eller hos familien/vennerne hvad Våben ER, hvad de kan, og hvordan man omgås dem på en fornuftig måde.
[^]

Hilsner
Dravis aka:FMJ
"Sapere Aude: Dare to KNOW!"
"Do not adjust your mind, there's a fault in reality"
Nu skal man jo i almindelighed ikke tro på alt, hvad der står i avisen.
Når jeg ser hvor meget koncentreret vrøvl, der skrives om emner jeg selv kender lidt til, kan jeg ikke lade være med at tænke:"Det må jo gælde for mange andre emner også, at skribenten ikke ved, hvad han/hun skriver om".
Den 'pæne' forlaring må være en fast deadline(læs tidsnød.) Den reelle må folk selv tænke sig til.[:o)]

Hvorfor kan livets problemer ikke ramme en, når man er 17 og ved ALT
Nemlig Ja - journalister ved for lidt om våben, med tilhørende elementer.

For mange år siden, da jeg fik 10 øre som operatør for hver kastet due (lerduemaskinen blev ladet per håndkraft) var der flg. overskrift i den lokale avis:

Dreng ramt i øjet af skud !

Det skete var at par feriedrenge, havde luret, at der også kunne opleves spændende ting udenfor København.

De havde lusket sig ind i krattet, hvor de uskadte spidsduer landede, og havde en indbyrdes konkurrence om, hvem der kunne gribe flest uskadte duer. Lerduer i en duble flyver som regel ikke i samme højde, og det der gik galt for den ene københavnerdreng, var han greb begge duer, den ene med hænderne og den anden med panden.

Men overskrift: Dreng ramt i øjet af skud.

Skidt for knægten, og alle de deltagere i skydningen, der bagefter gik og bebrejdede sig de ikke havde set hvad de to knægte havde gang i. De lokale unger viste sig aldrig - de var blevet jaget væk for længe siden.

Men jeg har siden den oplevelse, altid haft god grund til mistillid til journalister, der skriver om våben. Og bekymring om sandhedens eksistens, når de skriver om noget jeg ikke ved nok om.

Så Kima indlagte link, er desværre mere relevant, en godt er [B)]

mvh
Ja man horer ofte underlige historier, meninger og konklusioner osv. Dette selvfolgelig i kredse, der ikke ved hvad vi ved omkring vores sport og hobby.
Forleden spurgte en gammel hipster mig, da jeg stod og ventede pa at checke ud fra Wal-Mart, om jeg ogsa gik pa jagt med en UZI, mens han grinte halvfjollet...Og om jeg ikke mente, at det var helt hen i vejret man kunne eje dem osv.
Nu gad jeg ikke rigtigt underholde fjolset, men sagde dog, at normale personer slet ikke anvender dem til jagt, udover Hollywood og KKK, samt de kun kan ejes med special tilladelse fra ATFE og FBI. Noget han ikke fattede, men sagde det dog alligevel.

Generelt er det skrammende, hvor lidt personer ved omkring emnet. Ikke bare journalister og ovrige mediepersoner, men ogsa mange "almindelige" personer overalt.
Eksempler ! Semiauto er fuldauto. Lyddampere anvendes ved kriminalitet. En 45'er, kan skyde en person midt over i 2 dele. Man kan ikke skyde forbi med et kal.12 jagtgevar. Jagere er et selvbestaltet hjemmevarn. Folk har vabenarsenaler og gar derfor amok. Folk der har CHL bidrager til storre kriminalitet og et mere voldeligt samfund...osv. osv. listen har ingen ende.

Nu har jeg efter 35 ars erfaring indenfor skydesport, gjort den erfaring, at den forrige generation uddanner den nye gang pa gang. Kampen ender derfor aldrig. Det eneste man kan gore, er vel at fortalle dem hvordan tingene rigigt hanger sammen med et venligt smil. Dette indtil man bliver meget gammel.

Jess Christensen
Master Pistolsmith
En anden historie fra det virkelige liv...........en lokal skydeinstruktør fra hjemmeværnet fortæller med alvorsfuld mine til alle de menige at en .50 BMG er så kraftig at bare den passerer et ben eller en arm på mindre end 20cm afstand, så bliver lemmet revet af bare ved lufttrykket.
Jeg spørger ham så hvordan man bærer sig ad med at skyde på papskiver uden at skiven bliver flåst fuldstændigt fra hinanden............hvorpå han drejer om på hælen og går hovedrystende derfra [:0]

--
mvh M@X 2.0
Boltlift - or bust...
[Image: patch7.gif][Image: rav.gif]
Time weighed heavily on the craftsmans shoulders whispering
Compromise!

No true craftsman ever listened!
Tror det ham HJV gutten mener, er hvis man er for tat pa mundingsbremsen (compensatoren), er trykket enormt. Dette kan evt. rette stor skade lemmerne.
Mistede iovrigt selv horelsen 90% pa venstre ore tilbage i 82 i Auderod, da en anden KSE under en morkeovelse, skod en 7,62 losskudspatron af ca.10-15 cm fra mit hoved.

Jess Christensen
Master Pistolsmith
Nope [Big Grin] Afstanden var ligegyldig, sagde ham, så jeg tilbød at lade ham skyde 10cm forbi mit skinneben på 5 meters afstand. Mit ben ville blive amputeret, var svaret, så det ville/turde han ikke [:o)]

--
mvh M@X 2.0
Boltlift - or bust...
[Image: patch7.gif][Image: rav.gif]
Time weighed heavily on the craftsmans shoulders whispering
Compromise!

No true craftsman ever listened!
Instruktor ego...intet andet. 50 BMG har selvfolgelig en vortex effekt, pracist som ovrigt ammo nar det kommer til eksternt ballistik.
Rammer den organisk materiale, opstar der hydrostatisk effekt, men den skal altsa ramme. Kommer projektilet tat pa hovedet inden for rimelige afstande, brydes lydmuren som kan vare en starkt ubehagelig oplevelse. Folk kan blive meget disorienteret og miste balancen nogle sekunder.
Det andet er for mange film og druksnak.

Jess Christensen
Master Pistolsmith

Klokker

Det er en almindelig kendt historie.. Jeg er også blevet fortalt samme ammesturhistorie af en meget energisk skydeinstruktør dengang jeg som ung, slank værnepligtig kunne passe ind i et skilderhus... Erkender blankt at jeg dengang åd denne superseje historie råt og stolt overbragte historien til min gamle fader derhjemme.. Jeg ved ikke om det er af dumhed/uvidenhed sådanne historier bliver fortalt eller det er for at fremme respekten for disse kraftige kalibre, tåbeligt er det ihvertfald..... Selvsamme skydeinstruktør kunne berette om han faktisk kendte en, der havde set det ske... Hans makker havde set en kampvognskommandør få revet sit ben af ved en vådeskudsulykke, hvor kuglen havde været mindst en meter ved siden af manden... Han var helt vild i blikket, da han fortalte denne drabelige historie... griner...

Alt kød under 400 gram betegnes som pålæg
Historier af denne art har ingen ende.

Husker under MP uddannelse pa davarende Margretheholm ved Holmen, her fortalte vores skydeinstruktor, at en 9mm var sa kraftig, den ville rive skulderen af en mand. Og at det var derfor politiet havde 7,65 istedet.

I dag hvor jeg bla. har en gammel PP i 7,65, kan jeg simpelthen ikke fatte, at denne kaliber blev anvendt af politiet flere steder i verden. Ja ok bedre end intet vaben overhovedet, men egenligt bare en pyntedukke pistol kaliber.

Jess Christensen
Master Pistolsmith