Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Carl Gustav 4000 / Sauer 200, kal. 300 WM
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Jeg har fået tilbudt en Carl Gustav 4000, som jeg overvejer p.t . Er der nogen der har erfaring med denne model? Hvad er forskellen sml. med Sauer 200 (hvis der er nogen).

Har disse modeller haft "børnesygdomme" man skal være opmærksom på?

Mvh. MSN
Forskellene er ikke store. De består mest af at CG selv lavede pibe og skæfte. Men selv om skæftetræet måske er en tand finere i Sauer-udgaven, så er CG's pibe temmelig sikkert en del bedre end Sauers. CG brugte også sit eget aftræk.

I et valg mellem de to ville jeg afgjort foretrække den svenske CG! Men det er vel en smagssag.

Ellers ville jeg, når nu det skal være, foretrække noget andet end de tyske låse, det være sig Sauer 200, Sauer 90, Blazer og andre ligetrækkere. Kun den gamle Mauser 98 er efter min mening rigtigt værd at gå efter, med mindre du vil acceptere sammenbrud i ny og næ!

Bedste hilsner Umimmak Torulleq
Jeg har været den glade ejer af en CG 4000/Sauer 200. Den mest synlige forskel er, at CG ´en har en god rund knop på hævearmen til bundstykket, istedet for det "butterknife handle" der sidder på Saueren. Det er en smagssag, men jeg kan bedst lide den runde knop. CG´en leveres også med faste sigtemidler som standard, det gjorde Saueren vistnok ikke.

Du skal være opmærksom på, at de rørsplitter der holder slagstiftens to dele sammen kan knække, så det er bedst at få rørsplitterne udskiftet med solide jern/stålnitter. Det koster ikke mange ører, og betyder at man ikke behøver frygte at et skud går af i utide. Det kan tænkes, at det allerede er gjort. Det er nemt at checke, men man skal lige adskille bundstykket for at se efter.

Du skal også lige checke, at forskæftet ikke klemmer på piben, men kun har kontakt til låsestolen.

Ellers er det en dejlig riffel som yderligere har den fordel, at hvis man er medlem af DDS, kan man købe piber til sin Sauer 200 STR. i kaliber .308w eller 6,5 X 55, de passer direkte i låsestolen, men forskæftet skal lige åbnes til at modtage en magnum pibe.

Da der er tilskud fra tipsmidlerne til disse piber fås de til en brøkdel af prisen i forretningerne. Af samme grund er det vist ikke helt lovligt at bruge disse piber til andet end baneskydning, men det må du jo lige klappe af med skytteforeningen ;-)

Det sidste i moskusoksens indlæg forstår jeg ikke, denne riffel er ikke en rettrækker, og hvis du holder riflen nogenlunde ren og velsmurt vil du ikke opleve nogen sammenbrud.

Venlig hilsen Lasse ...og jeg ved det passer, for jeg har sagt det så tit!