Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: knæk og bræk imorgen
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Lad os høre hvordan det går imorgen
i hvert en hilsen med knæk og bræk herfra til alle, som skal ud imorgen ;-)

.....ualmindelig velinformeret i forhold til min alder ... :-)

Favourite Quote: En humlebi ved ikke, at den ikke kan flyve......Gå ud på terrassen og vift med armene...hvis du letter må du være uvidende ;-)
Citat:quote:

Originally posted by Egelund

Lad os høre hvordan det går imorgen


Yep...same herfra,giv os "the vitals" om imorgen jagten erfaringer....knæk og bræk gutter...[^]

Soldt all my guns...I'm entering priesthood..:-))
Skød bukken kl 0612. Det er jo det man kalder en afskudsbuk. Han er skudt på 20 meter. Faldt død om i skudet. Tikka T3 7x64, 160 gr Speer DeepCurl.

[Image: IMAG0263_zpscf951856.jpg][/URL]

Klokker

Glæder mig som et lillebitte barn til i eftermiddag. Så har endeligt fået fri fra det der arbejde ,så jeg kan komme ud og lure efter en ikke eksisterende buk... Spøgelsesbukken, der kun er set på den falske side af åen. Men som på magisk vis alligevel har lavet en forfærdelig massse fejninger på min side af åen... DET ER JO MAGI Håber han vover sig ud i år for jeg er klar til ham.. :-)

Alt kød under 400 gram betegnes som pålæg

Klokker

Så fik jeg bukken
Klokken 2050 i aftes faldt han for en lidt baglig bladkugle.
Det var ikke den store spøgelsesbuk jeg nu på tredie sæson jager, men derimod en MEGET lille og pjevset gaffelbuk. Jeg har ikke vejet ham, men jeg vil umiddelbart skyde på han ikke vejer mere end 12-14 kilo brækket.
Vejret var forrygende ca. 19 grader og en perfekt vind fra syd. Jeg havde desværre ikke mulighed for at komme afsted fra morgenstunden, så forventningens glæde var stor.
Aftenen startede med at jeg kunne nyde syntet af rævemor, der lod sine 6 hvalpe die lige udenfor hulen. Jeg har en del høje på mit jagt, og jeg kunne fra toppen af den ene af disse ligge og se, hvordan ræveungerne legede udenfor rævegraven i den anden høj ca 40 meter væk..
Der er temmelig mange ræve i området så det betyder jeg skal på arbejde med at få reguleret i bestanden. Det er nu slet ikke så dårlig en tanke, at der er så meget vildt, at jeg kommer på arbejde med reguleringen [:p][:p]

Da hvalpene fortrak til hulens mørke, valgte jeg at purche efter bukken i stedet. Der havde hele aftenen været andetræk til både åen og søen samt parringslystne duer i luften..
Af mærkværdige årsager har jeg pludselig fået en temmelig god bestand af fasaner på mit jagt, så der var fuld gang i kokkene.

Alt i alt betød det at der var masser at kigge på hele tiden. Det eneste, der manglede var faktisk råvildt. Normalt har jeg ikke noget problem med at "nøjes", men på premieredagen er det altid specielt fedt, hvis der kommer råvildt for..

Som sagt er der pludselig kommet temmelig mange fasaner til, jeg fodrer ikke særligt hårdt, så jeg undrer mig egentlig over hvorfor der pludselig er så mange. Til gengæld er jagttrykket meget lavt på mit jagt, så måske det er derfor de pludselig har fundet ud af det er på mit jagt de vil være. Alene i aftes så jeg otte forskellige kokke med tilhørende høns.. Herligt.
På et tidspunkt kom en af kokkende svævende på stive vinger og landede meget tæt på mig. Jeg stod i læ af en stor væltet pil nede ved åen.
Som den kom ind drømte jeg mig hen til efterårsjagterne hvor en sådan chance havde været et drømmescenarie.. Pludselig kommer en anden kok flyvende og lander oveni den første, hvorefter et vanvittigt kokkoslagsmål bryder ud. Aftensolen lyser i de to kæmpendes fjer i et sandt farveinferno. SIKKET SYN...
Jeg nyder "kampen" i nogen minutter hvorefter jeg pürcher videre. Næsten nederst i stykket ser jeg pludselig noget bevæge sig.. Op med kikkerten.. YES det er et rådyr, men ak det er ikke bukken. Det er "kun" en rå.
Jeg prøver at komme tættere på da der ofte går råvildt helt nede i hjørnet ved åen.. Problemet er at råen står i vejen for at komme helt ned og se ordentligt efter. De af jer der har set mig vil kunne nikke genkendende til det faktum at jeg fylder temmelig godt i landskabet[Big Grin][Big Grin] Så det der med helt stille og forsigtig pürsh er ikke helt let.. [Big Grin]
Ikke desto mindre fik jeg mig listet ind på ca 30 meters afstand.. Umiddelbart stod der stadig nogle store pileklynger i vejen for jeg kunne få ordentligt sigt ned til hjørnet.. Jeg valgte at vende rundt og opgive da råen stod i vejen for det projekt. Jeg havde på vejen ned til hjørnet set helt frisk fod efter råvildt og der var ligeledes en helt frisk fejning. Måske det var bedst at gå tilbage og sætte mig på anstand dernede...

Jeg besluttede dog jeg liiiige ville give det en sidste chance og trak lidt ud fra dækning... BUM der stod bukken... under ti meter fra råen. Jeg havde ikke set ham da han havde været dækket af en stor pileklynge.. Problemet er jeg nu står fuldstændig udækket..
Jeg sætter mig umådeligt langsomt ned på knæ, op med skydestokken og riflen i anslag.
Bukken viser sig at være en meget lille og pjevset gaffel der stadig er i bast. Jeg ved godt at mange vil pege fingre og rynke på næsen over man ikke bør/må/skal skyde bukke i bast, og bevares jeg vil bestemt også helst have de er færdigfejede. Denne her var dog så lille og pjevset at jeg faktisk helst vil have ham ud af avlen.. Efter lidt overvejelse beslutter jeg mig at han skal i fryseren..
Nu skal jeg blot vente til han vender rigtigt. Han står mellem 40 og 50 meter ude, men med røven til, så et skud nu er udelukket...
Pludselig føles tiden umådelig lang.. og efter hvad der føltes som timer vendte han sig med bredsiden til (Dog med lidt vinkel på så jeg var nødsaget til at holde lidt bagligt), hovedet op, hvorefter jeg lod skuddet gå... I det øjeblik skuddet gik eksploderede området i fasaner der lettede og en ræv havde såmænd også ligget og luret i græsset meget tæt ved... Sikken fantastisk finale.. Bukken forendte, jeg fik min sejrssmøg og slutteligt kom lodsejeren farende med sin ATV for at se hvad jeg havde skudt til.. Det betød jeg fik et lift hjem så jeg ikke behøvede at slæbe den lille fyr op ad bakken..Hjemme ved gården blev der snakket lystigt om hvordan lodsejeren syntes jeg betaler ALT ALT ALT for lidt i jagtleje og der selvfølgelig bliver fodret for lidt, idet alle de horder af rådyr æder så meget af hans afgrøder, at han nærmest er på falittens rand.. Det er det samme hyggelige skænderi hvert år, så det er nærmest tradition. Øllene blev åbnet og hold nu fast sådan en øl smager herligt når man står og betragter årets første buk...

På vejen hjem blev jeg ringet op af min gode ven og nabo... Han ville gerne have et lift hjem, da han også havde skudt.. Han var på cykel så det var ikke nemt at få bukken med hjem... Han fortalte han havde skudt en lillbitte spidsbuk med sin spritnye merkel rx helix.. Jeg ønskede ham naturligvis tillykke med den lille buk og frydede mig over jeg for en gangs skyld kunne præsentere et dyr, der var større en noget han havde skudt..

Da jeg kom frem skulle jeg lige inspicere hans barnedrab, men ak... han havde taget røven på mig IGEN, for satan et tårn dn buk havde på hovedet.....
Hjemme i laden blev det til endnu en bajer sammen med nabo imens vi stod og betragtede de to dyr..
Sikken fantastisk premieredag.....
I aften står den på jagt på et helt nyt område hos en kammerat. Rygtet siger at der går temmeligt stærke bukke derude, så måske jeg en dag får en seksender på paraden, noget jeg faktisk endnu har til gode.......
KNÆK OG BRÆK TIL JER ALLESAMMEN [Smile][Smile]

Bukken er som sagt ikke et drømmetrofæ, men det gjorde ikke jagten og pürchen mindre spændende.. Her er et billede af min bette fyr
[Image: 2013-05-16210319_zpsab6b2e57.jpg]
[Image: 2013-05-16210311_zps935ce1a7.jpg]

Alt kød under 400 gram betegnes som pålæg
Dejlig fortælling [Smile] Kommer der et billede af begge bukke senere?

--
mvh M@X 2.0
Boltlift - or bust...
[Image: patch7.gif][Image: rav.gif]
Time weighed heavily on the craftsmans shoulders whispering
Compromise!

No true craftsman ever listened!

Klokker

Hej Max
Tak for det..
Skal se om jeg lige kan finde tid til at lægge et billede ind af ihvertfald min bette fyr... (bukken altså) ;-)

Alt kød under 400 gram betegnes som pålæg

Klokker

Så fik jeg sat et billede ind af den bette.... :-)

Alt kød under 400 gram betegnes som pålæg