Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: nybegynder
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Sider: 1 2
jeg vil gerne til at begynde med at genlade lidt selv, det bliver nok mest til 6,5x55 og 308..
jeg er skal jo ha andsaffed mig noget lade udstyr, er der nogle af jer kender til et godt komplet begynder sæt. enten brugt eller nyt??

mv tobias krogh
tobias.krogh@gmail.com
Lee er nok billigst men er det økonomi skal du ikke starte med at genlade overhovedet (med mindre du kører 'sindsygt' meget ammo igennem på træning..da de to kalibre du lister findes så meget fabriks ammo i forvejen..fx kan jeg ikke genlade trænings ammo billigere/bedre til 6,5x55 end skytteforenigen ELite)

Så irritions moment over brug af for billigt grej være afgørende faktor istedet sidste ende ..hvor målet ikke er økonomi men lave skrædersyende ladinger til lige dit våben og lade kombinationer der ikke findes i fabriks ammo

Bevares er der noget af Lee ting der er gode og lader man ikke meget = helt fint..bruger selv Lee collet neck dies til sizing.. men selve pressen ville jeg gå efter noget i den 'tunge ende'

led efter brugt RCBS, Redding etc. her på sitet og andre steder

eller snak med Rex /Guns and Powder

/wolf_skate

[Image: wolf.jpg]
Scout for a blind dog - and throw him a bone
Der er et sæt til salg på dba pt
jov selføldig er det til jagt jeg vil genlade. hvad med den her sæt er det okay ?
http://www.dba.dk/ladeudstyr-div-komplet-s/id-91767819/
Jeg har en af de tunge Lee presser og den er i al fald rigeligt god til mit behov.

Vurderingen af behov, når det angår pressen, de tynde går nok fint til helt almindelig ladning, men skal der presses om til andet end hylstrets oprindelige patron er stivest bedst.

Og de penge der smides efter pressen er trods alt engangs investering.
Jeg knækkede engang en stump i den billigste Lee presse.
Det er lavet og bruges nu kun til kugle i sættelse hos en kammerat.

MVH Søren

Ifølge rygtet certificeret VIP kunde i Harlev
Jeg bruger ikke andet end lee og det holder godtnok til at det er boltene der ryger op af pladen før noget gir efter.. Har kørt nogle tusinde patroner derigennem og har ikke planer om at skifte nogensinde.
Skal ikke kunne sige om der er spinklere konstruktioner på markedet, men min er fra et startsæt fra rex.
Min var et startsæt, så nok den samme konstruktion og den brækkede i en af de dimser, som holder håndtaget.

Skiftet og virker upåklageligt nu. men holder i længden ikke til omformning af hylstre.

mvh Søren

Ifølge rygtet certificeret VIP kunde i Harlev
Er der nogle af jeg der har links til nogle fornuftig svært sæt?
Her er et rigtig godt sæt, hvor du udover dette kun mangler et sæt dies og en hylsterholder for at være i gang.

http://www.gunsandpowder.dk/product/rcbs...-kit-1163/

Jeg har selv dette sæt. Købte det vist i 2007. Indtil da havde jeg brugt forskellige sammenbragte stumper, men med dette sæt har du én gang for alle alt det grundlæggende på plads.

Jeg er såmænd ikke af den overbevisning at RCBS er det eneste der dur, det er bare det jeg har mest "hands on" erfaring med de seneste år. Jeg bruger f.eks. en meget gammel Lee presse til kugleisætning, og den svigter heller aldrig.

Måske er det slet ikke så dumt med et Lee sæt istedet for, men det har jeg ikke erfaring med, så det må andre sige noget klogt om.

M.v.h. Lasse AKA Legolas(se).

Ikke mærket, modellen eller materialet.
Men præcisionen er ambitionen!
[Image: ajbutton.gif]
Prøv at tage kontakt til Rex hos Guns and Powder, han har både de sværere lee-presser (Classic) og RCBS m.fl. Han kan sikkert sammensætte et sæt der passer til dit behov til fornuftig pris. Se hans hjemmeside på http://www.gunsandpowder.dk.

Med hensyn til til behov, kvalitet etc. så vil jeg sige, at jeg har lavet flere tusind stykker af de kalibre du nævner på mit første billige Lee-sæt (http://www.gunsandpowder.dk/product/bree...ress-3111/) Det virker fint til alm. kalibre - selvfølgelig er det ikke krammeram som RCBS, Redding, Hornady og Forster m.fl. men til at starte med er det vældigt og det er til at betale sig fra. Jeg kører i dag RCBS, men bruger den gamle lee-presse som kugleisætter.

Det er med ladegrej som med meget andet... pris og kvalitet følges ad. Du behøver jo heller ikke købe en Makita skruemaskine til et par tusinde kr. hvis du kun skal sætte en hylde op hver andet år. Det job kan en Jem/Fix model sagtens klare.

*** Jepsen :-) ***
[Image: ajbutton.gif] [Image: 529171_3631301428797_1517866452_n.jpg]
du skal kigge under samlede sæt der har krudtvæg , trikler, dies og presse etc etc..fx
http://www.gunsandpowder.dk/category/lee-177/
eller
http://www.gunsandpowder.dk/category/rcbs-176/
eller
http://www.gunsandpowder.dk/category/redding-175/
(har selv reddind big boss..utrolig stabilt = føles 'nemt' at arbejde med)

men det billigeste plejer nu engang at være at finde noget brugt

/wolf_skate

[Image: wolf.jpg]
Scout for a blind dog - and throw him a bone
Da jeg startede med genladning, købte jeg en RCBS Rock Chucker baseret begynder pakke.

Det har jeg ikke fortrudt - men kan se den den er steget 750 kroner siden dengang.

mvh
Er der i grunden nogen der har førstehåndserfaring med Lyman. F.eks. dette kit: http://www.gunsandpowder.dk/product/lyma...-kit-1195/

Det ser ud til at ligge i mellemprisklassen, så hvis det er en god kvalitet, kan det jo godt være her man får bedst value for money.

Jeg mener, det er jo nemt at sige "køb RCBS, det duer". Men eftersom mit kursusbevis er fra 1987, kan jeg regne ud, at jeg selv var 20 år om at nå til den konklusion. Og hvis Tobiasbak ikke bliver kronisk ramt af bacillen, er det jo en stor investering at starte med.

Endelig er der også en helt tredje vej at gå. For hvis vi nu antager, at man skyder med et standardkaliber som 6,5x55 eller 308 W, og man derfor køber al den træningsammunition man skal bruge færdiglavet, så er det jo kun lige en pakke med 20 eller 50 jagtpatroner man skal lade en gang imellem. Og så kunne man jo nøjes med dette sæt, der indeholder alt hvad man skal bruge, bortset fra en gummihammer, og så koster det mindre end 10 almindelige jagtpatroner, så i modsætning til alt andet der er nævnt, vil dette sæt faktisk spare dig penge meget hurtigt. :
http://www.gunsandpowder.dk/product/lee-...ster-1193/
Har man dette, er man i gang, og så har man jo tid til at vente på, at der bliver brugt kvalitetsudstyr til salg. Så kan man opbygge et sæt hen ad vejen hvis interessen varer ved.

M.v.h. Lasse AKA Legolas(se).

Ikke mærket, modellen eller materialet.
Men præcisionen er ambitionen!
[Image: ajbutton.gif]
Citat:quote:

Originally posted by LasseScout

Er der i grunden nogen der har førstehåndserfaring med Lyman. F.eks. dette kit: http://www.gunsandpowder.dk/product/lyma...-kit-1195/



Det er der da [Smile]

Da jeg startede med genladning, købte jeg et sæt fra Lyman (dog det større sæt med flere dele). Jeg bruger det stadigt og det fungerer glimrende. Sammenlignet med RCBS Rockchuker(som jeg også har prøvet), har jeg ikke bemærket en kvalitetsforskel.
Jeg købte mit RCBS Rock Chucker supreme sæt hos Brasholt i Hjørring til 2995,- her i foråret. Sidst jeg var forbi var tilbuddet der stadig.

Der kan Rex efter eget udsagn ikke være med og sættet virker glimrende.
Jeg købte min første single stage RCBS presse i 1989 og den virker endnu. Mener også den hed Rock Chucker den gang.

Har haft en enkelt Lee i aluminium og den smed jeg ud efter ganske kort tid.
Brug pengene på en støbejerns "O frame" presse af en god kvalitet. Det vil du ikke fortryde.
Prisforskellen på den billigste alu fra LEE og til éen lignende Rock Chuckeren bør ikke umiddelbart være det der giver udslaget.

/GT
www.hgfirearms.dk
Shoot low, they might be crawling !!!!
Hellere være en original, end en dårlig kopi[B)]
Jeg købte også det Rcbs sæt hos Brasholt i hjørring.
Den presse kan holde til Hva som helst. Den er helt kanon i udvekslingen.

Heller 2 i dunken, end dunken i 2'eren

[IMG] http://img.photobucket.com/albums/v603/S...rdlogo.gif [/IMG][Image: th_c336.gif?t=1296486615]
[Image: trijicon.png]
Citat:quote:

Originally posted by rkn

Jeg købte også det Rcbs sæt hos Brasholt i hjørring.
Den presse kan holde til Hva som helst. Den er helt kanon i udvekslingen.

Heller 2 i dunken, end dunken i 2'eren

[IMG] http://img.photobucket.com/albums/v603/S...rdlogo.gif [/IMG][Image: th_c336.gif?t=1296486615]
[Image: trijicon.png]



Bortset fra at jeg købte mit RCBSsæt i Sverige så er det også der jeg startede. Pressen er stadigt den samme, men jeg er gået over til en elektronisk vægt.

Mvh.

Yeti
Jeg tror den der hedder Rock Chucker Supreme er en endnu kraftigere presse end den ældre Rock Chucker. Ingen tvivl om, at man har presse for livet med sådan én, men det kan næsten også være for meget. Ihvertfald hvis man er nødt til at nedtage den hver gang man er færdig med at lade, den er jo tung som helvede.

Så når jeg en gang får mig færdigindrettet, bliver processerne temmelig skarpt opdelt i hylsterbearbejdning og så selve genladningen. Så kommer min Rock Chucker Supreme til at være permanent installeret ude i værkstedet til hylsterbearbejdning, og Lee pressen kommer til at sidde permanent i laderummet til kugleisætning.

Jeg er begyndt at have en god portion hylstre klar hele tiden som er helt færdige og med fænghætter isat. Så er det bare lige at finde chargemasteren og den lille lette Lee presse frem når jeg er inspireret til at lave nogle patroner. Endnu nemmere bliver det selvfølgelig når presserne får permanente væresteder, men der går lige et par uger mere før jeg er nået dertil.

M.v.h. Lasse AKA Legolas(se).

Ikke mærket, modellen eller materialet.
Men præcisionen er ambitionen!
[Image: ajbutton.gif]
Har man pengene til det vil jeg til enhver tid anbefale rcbs. Selv startede jeg med et Lee, det holdt til rigtig mange tusinde patroner, og har så efterhånden udskiftet til dyrer ting, først en anden vægt, derefter en anden ladepresse (var for hård ven den gamle) digital powderdispenser, tumbler osv, osv. Jeg har en lyman 1000 grs vægt jeg ikke bruger, send en besked hvis du kan bruge den.

Mvh
Jens madsen
Sider: 1 2